سه شنبه ۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 23 Apr 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۱۹ فروردين ۱۳۹۶ / ۱۳:۵۱
کد مطلب: 40560
۱

کاهش افسردگی و خودکشی دانشجویان پزشکی در سه سال گذشته

کاهش افسردگی و خودکشی دانشجویان پزشکی در سه سال گذشته

به گزارش مفدا، دکتر محمدرضا فراهانی افزود: در سال ۹۳ که من به معاونت فرهنگی وزارت بهداشت آمدم، آمار افسردگی در بین دانشجویان علوم پزشکی زیاد بود و حتی حدود ۸ مورد خودکشی در بین دانشجویان علوم پزشکی در سطح کشور داشتیم اما با اقدامات متعددی که در سطح دانشگاه‌های علوم پزشکی در این مدت انجام شد، در سال ۹۵ فقط یک مورد خودکشی در بین دانشجویان علوم پزشکی داشتیم که البته در این مورد نیز هنوز به صورت قطعی مطمئن نیستیم که خودکشی بوده باشد و وضعیت آن مشکوک است.

وی تاکید کرد: با اجرای طرح شهردار - دانشجو، مدیریت حدود ۲۰ درصد خوابگاه‌های دانشجویی به خود دانشجویان واگذار شده است و خودکنترلی دانشجویان، وضعیت رفتاری و افسردگی در بین دانشجویان علوم پزشکی به مراتب بهتر شده و بهبود یافته است.

فراهانی گفت: با اجرای این طرح‌ها روند افزایشی افسردگی در بین دانشجویان علوم پزشکی که در سال ۹۳ زیاد بود، در سال ۹۴ کاهش یافت و در سال ۹۵ کنترل شد.

وی اضافه کرد: طرح پژوهشی جدیدی در سال ۹۶ برای بررسی وضعیت نگرش‌ها و ارزش‌های فرهنگی، سیاسی و عقیدتی دانشجویان علوم پزشکی سراسر کشور اجرا می‌شود.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با بیان اینکه این مطالعه به صورت طولی است و در دوره‌ها و ادوار مختلف تکرار می‌شود، اظهار داشت: نتایج این تحقیق می‌تواند وضعیت فکری و دیدگاه‌های دانشجویان علوم پزشکی را نسبت به مسائل فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و ارزشی آشکار کند و نشان دهد که دیدگاه‌های دانشجویان در طول زمان دچار چه تغییراتی می‌شود.

وی گفت: در واقع این مطالعه یک تحقیق منحصر به فرد است زیرا در دستگاه‌های دیگر و در جامعه طرح تحقیقی مشابهی که به صورت طولی و دوره‌ای اجرا شود و امکان مقایسه دیدگاه‌ها را فراهم کند تاکنون وجود نداشته است.

فراهانی درباره اقداماتی که برای بهبود وضعیت روحی- روانی دانشجویان علوم پزشکی انجام شده، گفت: طرح های متعددی در سه سال گذشته اجرا شده است که طرح همتایاران، ایجاد کانون‌های سلامت رفتار، افزایش مراکز مشاوره دانشجویان و واگذاری مدیریت خوابگاه‌های دانشجویی به خود دانشجویان از آن جمله است.

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
هرگز با آدم نادان مجادله نكنيد، تماشاگران ممكن است نتوانند بين شما را تشخيص دهند