جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۶ / ۱۳:۰۶
کد مطلب: 40761
۱

نگاهی به دغدغه‌های فارغ التحصیلان رشته نجوم

نگاهی به دغدغه‌های فارغ التحصیلان رشته نجوم
میگنا: محمدتقی میرترابی دکترای اخترفیزیک و عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا درخصوص وضعیت رشته دانشگاهی نجوم بیان کرد: در کشور ما رشته مجزا تحت عنوان نجوم وجود ندارد و دانشجویان رشته فیزیک در مقطع کارشناسی تنها دو درسِ نجوم مقدماتی و اخترفیزیک را می‌گذارند.
 
دانشجویان رشته فیزیک تنها در مقطع تحصیلات تکمیلی می‌توانند گرایش نجوم را انتخاب کنند. همچنین در جامعه صنعت به طور مستقیم از دانش علوم پایه استفاده نمی‌کند و تن‌ها محصولات علوم پایه در اجتماع به کار برده می‌شود، بنابراین سرنوشت فارغ‌التحصیلان رشته فیزیک با گرایش نجوم کم و بیش شبیه فارغ‌التحصیلان رشته فیزیک است.
 
این عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا با بیان اینکه دانشجویان رشته فیزیک با گرایش نجوم در صورتی که تحصیلات خود را تا مقطع دکترای ادامه دهند، می‌توانند به عنوان اعضای هیات علمی، معلم در مدارس یا پژوهشگر در مراکز تحقیقاتی مشغول به فعالیت شوند، عنوان کرد: در سال‌های اخیر در حوزه گردشگری علمی، تورهای گردشگری ایجاد شده است که این امر فرصت مناسبی را برای فعالیت کارشناسان رشته نجوم فراهم می‌کند.
 
وی افزود: اغلب مردم تمایل دارند که در مورد آسمان، اجرام آن و ستاره‌ها اطلاعاتی کسب کنند، بنابراین برای تحقق این هدف تصمیم می‌گیرند که در تورهای نجومی شرکت یا در کلاس‌های نجومیِ آموزشگاه‌های خصوصی حضور پیدا کنند.
 
میرترابی تاکید کرد: متاسفانه به دلیل کمبود امکانات علمی و پژوهشی در رشته دانشگاهی نجوم امکان ادامه تحصیل در این شاخه همچون سایر رشته‌ها با مشکل روبه‌رو است، از دیگر سو تجهیزات و امکانات پیشرفته برای رصد اجرام آسمانی در ایران وجود ندارد که متاسفانه به خاطر بودجه کم اختصاص داده شده به حوزه نجوم، طرح ساخت رصدخانه ملی در ایران هنوز ناتمام مانده است.
 
وی با اشاره به صندلی‌های خالی دانشگاه‌ها در تمامی رشته‌ها یادآور شد: در سال‌های اخیر گرایش جوانان برای ورود به دانشگاه با روند نزولی مواجه شده است که رشته دانشگاهی نجوم نیز از این قاعده مستثنی نیست. 

باشگاه خبرنگاران
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
شاید باورتون نشه اما دنیا به کوچک‌ترین خوبی‌های شما نیاز داره، خوب بمونید.