جمعه ۱۲ خرداد ۱۴۰۲ - 2 Jun 2023
تاریخ انتشار :
شنبه ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۶ / ۱۲:۲۰
کد مطلب: 40769
۱

مغز نوجوانان زمان شنیدن انتقادات مادرانه تعطیل می‌شود!

مغز نوجوانان زمان شنیدن انتقادات مادرانه تعطیل می‌شود!
اسکن‌های مغز نوجوانان نشان داده‌اند در مواجه با انتقادهای مادرانه، نواحی از مغز آن‌ها که با عواطف منفی مرتبط است، بیش‌فعال شدند در حالی که فعالیت نواحی موردنیاز برای کنترل عاطفی کاهش یافت.

دانشمندان علوم اعصاب دانشگاه‌ پیتسبرگ، دانشگاه کالیفرنیا در برکلی و دانشگاه هاروارد از مغزهای 32 نوجوان با سن متوسط 14 سال اسکن گرفتند. محققان زمانی که نوجوانان به دو کلیپ 30 ثانیه‌ای حاوی انتقاد مادرانشان از خودشان گوش می‌دادند، از مغز آن‌ها اسکن گرفتند.

 نتایج نشان داد هنگام شنیدن انتقادات مادرانه، نواحی از مغز نوجوانان که در پردازش عواطف منفی دخیل‌اند، بیش از حد معمول فعالیت دارند. دانشمندان همچنین با کمال تعجب دریافتند فعالیت نواحی از مغز مانند قشر پیش‌پیشانی که مسئول کننرل عواطف و درک دیدگاه‌های دیگران است، حین شنیدن انتقاد مادرانه کاهش یافت.

 محققان بر باورند کاهش فعالیت نواحی از مغز نوجوانان که در پردازش اجتماعی دخیل است، موجب می‌شود آن‌ها متوجه اثرات پرخاشگری‌شان بر روی احساسات والدین نباشند. بنابراین، درک کاهش فعالیت مغز در نواحی دخیل در کنترل عواطف می‌تواند تنش‌های موجود بین والدین و نوجوانان را توضیح دهد.

 نتایج این بررسی نشان می‌دهد تنش بین نوجوانان و والدین موضوعی عادی بوده و نوجوانان در این میان تقصیری ندارند. بر اساس این پژوهش، نوجوانان با واکنش عاطفی افزایش‌یافته و کنترل شناختی کاهش‌یافته در مغزشان به انتقادهای مادرانشان واکنش نشان می‌دهند.

 درک بهتر واکنش‌های فرزندان به انتقاد والدین می‌تواند دیدگا‌ه‌هایی برای تعدیل‌کردن اثرات رفتار نوجوان بر روی والدین ارائه دهد. این موضوع می‌تواند به رشد رفتاری فرزندان کمک و در بسیاری از موارد از بروز مشاجرات جلوگیری کند.

 

 

مرجع : ايسنا
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

تاثیر خیانت بر روی همسر وفادار چیست؟
چگونه به دام «فرسودگی تحصیلی» نیفتیم؟
احساساتی که نشان می‌دهد ضریب هوشی شما بالا است
چگونه مشاوره روانشناسی بگیریم ؟
چطوری در محل کار عذرخواهی کنیم؟
اختلالات شخصیت کلاستر B
نارسایی توجه /بیش فعالی اختلال رفتاری پیچده اما قابل مدیریت
کشف تاثیر استرس محل کار روی تایپ‌ کردن
اضطراب با بدن زنان چه می‌کند؟
روش‌های غلبه بر استرس امتحانات
نشانه های روابط عاشقانه ناکارآمد وسمی کدامست ؟
معنویت در حل مشکلات روانی بیرون‌زاد راهگشاست
دو بیگانه همدرد، از دو خویشاوند بی‌درد یا ناهم‌درد، با هم خویشاوندترند… علی شريعتی