پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 25 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۵ تير ۱۳۹۶ / ۲۱:۳۰
کد مطلب: 41220
۰

هر پُک «قلیان» معادل 40 پُک «سیگار»

دکتر «سیدحمیدرضا مرتضوی» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به مضرات بی‌شمار دخانیات برای سلامت جسم، گفت: اصلی‌ترین عارضه مصرف این مواد بر سیستم تنفسی خود را نشان می‌دهد و طیف گسترده‌ای از بیماری‌ها وجود دارد که ارتباط آنها با مصرف سیگار به اثبات رسیده است.
 
وی افزود: افزایش احتمال ابتلا به بیماری‌هایی مانند برونشیت و آمفیزن به دنبال مصرف سیگار به اثبات رسیده و مصرف سیگار حتی می‌تواند علاوه بر فرد سیگاری اطرافیان او را نیز درگیر کند و موجب بیماری‌های تنفسی در آنها شود. به طور مثال استعمال دخانیات در حضور کودکان می‌تواند احتمال ابتلا به آسم در کودکان را تا حد زیادی افزایش دهد.
 
این فوق تخصص آسم، آلرژی و ایمنولوژی با بیان اینکه در موارد شدید آسیب ریه به دنبال استعمال دخانیات احتمال ابتلا به سرطان ریه افزایش می‌یابد، گفت: متاسفانه سرطان ریه از آن دسته سرطان‌هایی است که دیر تشخیص داده شده و در بیشتر موارد تشخیص آن مساوی با مرگ است.
 
مرتضوی در خصوص سیگار به فیلتر آن نیز اشاره کرد و افزود: علاوه بر مواد درون سیگار، فیلتر آن نیز حاوی مواد شیمیایی خطرناکی است که همراه با استعمال سیگار وارد بدن می‌شود.
 
وی  در ادامه به تصور اشتباه برخی افراد در خصوص کم ضررتر بودن قلیان اشاره کرد و افزود: قلیان به مراتب اثرات زیانبارتری نسبت به سیگار دارد، به طوریکه هر پُک قلیان تا 40 برابر هر پُک سیگار آسیب رسان‌تر و با مضرات بیشتری همراه است.
 
مرتضوی یادآور شد: تنباکوهای قلیان نیز که حاوی اسانس‌های شیمیایی است، به دلیل مواد شیمیایی درون آن بسیار زیان آور بوده و سرطان زاست.
 
این فوق تخصص آسم با بیان اینکه با ترک سیگار و قلیان در هر زمان می‌توان از بخشی از آسیب‌ها جلوگیری کرد، گفت: هر چه مدت زمان استعمال دخانیات کمتر بوده و فرد سیگاری زود ترک کند، آسیب‌های وارده به بدن و بویژه سیستم تنفسی نیز کمتر خواهد بود و بدن سریعتر به حالت اول بازمی‌گردد.
 
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
موفقیت هایی که نصیب افراد صبور می شود،همان فرصت هایی است که توسط افراد عجوا رها می شود