چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 24 Apr 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹۶ / ۱۲:۰۰
کد مطلب: 41692
۱
دکترای روانشناسی کودک و نوجوان مطرح کرد

امیدی تازه برای درمان کودکان مبتلا به اوتیسم

امیدی تازه برای درمان کودکان مبتلا به اوتیسم
به گزارش میگنا محمد زارع نیستانک در گفت‌وگو با فارس، با اشاره به اینکه حس لامسه در اختلال طیف اوتیسم نقشی به‌مراتب مهم‌تر از آنچه که تاکنون تصور‌ می‌شد، دارد، گفت: یافته‌ها نشان‌می‌دهند که ممکن‌ است افراد مبتلا به اوتیسم در تعیین اینکه کدام احساسات لامسه‌ای به عمل فرد دیگر ارتباط دارد، دچار مشکل باشند.

 

وی گفت: بسیاری‌از افراد مبتلا به اوتیسم، یا بیش ‌از ‌حد و یا کمتر ‌از ‌حد معمول نسبت‌ به اطلاعات حسی، حساس‌ هستند. بعضی از‌این افراد در محیط‌های شلوغ (مثل سوپرمارکت‌ها) احساس فشار بیش‌ از ‌حد و خفقان‌ می‌کنند، در حالی‌که بعضی دیگر ممکن ‌است حساسیت کمی نسبت به درد داشته باشند، یا از لمس‌شدن ناراحت شوند.

دکترای روانشناسی کودک و نوجوان گفت: برای تعیین علت این امر، محققان با بررسی مغز افراد دچار اوتیسم با استفاده از الکتروانسفالوگرافی دریافته اند؛ هنگام پردازش اطلاعات مربوط به حس لمس، فعالیت مغزی بزرگسالان مبتلا به اوتیسم با فعالیت مغزی افرادی‌که این اختلال را ندارند متفاوت است.

وی افزود: بررسی‌ها بیانگر این است که زمانی‌که احساس لامسه با حس لمس خود فرد مطابقت ندارد، مغز افرادی‌که اوتیسم ندارند، به‌سرعت این موضوع را تشخیص‌می‌دهد. به‌این‌معنا که مغز انسان قادر است با ارسال سیگنال مشخص‌کند که حس لامسه‌ی انگشتی که سطحی را لمس‌می‌کند، با حس لمس خود فرد مطابق نیست. اما در مغز بزرگسالانی که دچار اوتیسم هستند، این فرایند پردازش اطلاعات به روش دیگری اتفاق می‌افتد. در‌این افراد، زمانی‌که حس لمس خارجی با حس لمس خود فرد مطابق نباشد، مغز به میزان بسیار کمتری سیگنال می‌فرستد.

زارع نیستانک گفت: افرادی‌که مشکلات حسی شدیدتری را تجربه‌ می‌کنند، در فرایند عصبی خود نیز اختلال شدیدتری دارند و در‌ضمن اینها همان افرادی هستند که با مشکلات اجتماعی حادتری نیز روبه‌رو هستند.

دکترای روانشناسی کودک و نوجوان در پایان یادآور شد: این یافته‌ها در درجه‌ اول به درک بهتری از این اختلال پیچیده و مشکلات مرتبط با آن منجر می‌شوند. در ‌صورتی‌که این نتایج در تحقیقات، روی کودکان و نوجوانان اوتیسم تأیید ‌شوند، می‌تواند دیدگاهی هدفمند برای بهینه‌سازی درمان این عارضه فراهم‌ کنند.

 

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
با خودت صادق باش و نگران آنچه دیگران درباره ات فکر می کنند نباش . تعریفی را که آنها از تو دارند نپذیر ، خود ، خودت را تعریف کن