جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۲۱ مهر ۱۳۹۶ / ۱۸:۱۶
کد مطلب: 42152
۱
مدیرکل دفترسلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت خبر دا:

شیوع بالای «اضطراب» در میان مبتلایان به افسردگی

شیوع بالای «اضطراب» در میان مبتلایان به افسردگی
به گزارش ایسنا، دکتر احمد حاجبی ، با اشاره به شعار روز جهانی بهداشت روان، درباره اهمیت سلامت روان در محیط کار، اظهار کرد: امروزه در اکثر کشورهای پیشرفته به این نتیجه رسیده‌اند که برای افزایش بهره‌وری بیشتر نیروهای کاری خود راهی جز توجه به موضوع سلامت روان آنها ندارند، بنابراین علاوه بر سلامت جسمی، به سلامت روان پرسنل خود توجه ویژه دارند. علاوه بر این برای ایجاد امکانات رفاهی کارکنان خود سرمایه گذاری کرده و تلاش می‌کنند تا میزان رضایتمندی شغلی را در نیروی کار افزایش دهند.


وی تاکید کرد: افسردگی مشکلی جهانی است و نباید تصور شود که فقط کشور ما مبتلابه این اختلال است. آخرین آماری که سازمان بهداشت جهانی به آن اشاره می‌کند این است که افسردگی ۳۵۰ میلیون نفر را در دنیا تحت تاثیر خود قرار داده است. ۵۹ درصد کسانی که افسردگی دارند به صورت همزمان دچار اضطراب می‌شوند و ۲۴ درصد آنها به صورت همزمان اختلال مصرف مواد مخدر دارند. بنابراین شیوع قابل توجه اختلال افسردگی یک مشکل بهداشتی جهانی یا به عبارتی دیگر یک بحران جهانی است.

مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت با بیان اینکه در کشورهای اروپایی برای مدیریت مستقیم افسردگی سالیانه ۳۸ میلیارد یورو هزینه می‌شود، ادامه داد: آمارهای جهانی نشان می‌دهد در محیط‌های کاری از هر ۱۰ نفر، یک نفر به دلیل افسردگی مرخصی می‌گیرد. این میزان مرخصی حدود ۳۶ روز در هر سال است؛ یعنی افرادی که با این مشکل روبرو هستند ۱۰ درصد از سال را مرخصی می‌گیرند. بار هزینه این موضوع به کارفرمایان نیز برمی‌گردد. افسردگی در اروپا برای کارفرمایان ۵۴ میلیارد یورو هزینه دارد. این نشان دهنده جدی بودن بحث سلامت روان در محیط‌های کاری است.

به گفته وی سلامت روان در محیط‌های کاری به عوامل متعددی مانند سیستم مدیریتی، نوع تعامل با همکاران و نوع کاری که در آن سازمان انجام می‌شود، بستگی دارد. همچنین درآمد، شانس ارتقای شغلی، نوع شغل، رابطه با مسئولان و مدیریت و نوع روابط با سایر همکاران در رضایتمندی شغلی موثر است.

حاجبی افزود: یکی از عوامل مهم در رضایت مندی شغلی، احساس مشارکت و مالکیت نسبت به کاری است که فرد انجام می دهد، بنابراین کارکنان باید در محیطی که فعالیت می‌کند و یا نسبت به کاری که انجام می‌دهند احساس مالکیت داشته و در چگونگی شکل گیری آن کار مشارکت داشته باشد. در این بررسی‌ها بحث محیط کارگری و کارمندی مطرح نمی‌شود. ذات شغل تنها یک فاکتور در سلامت روان محیط کار است.

وی ادامه داد: افزایش آگاهی و دانش عموم جامعه، اصلاح نگرش‌ها و باورهای غلط و همچنین انگ زدایی موضوعاتی است که سازمان بهداشت جهانی سعی می‌کند فارغ از شعارهای سالیانه روزجهانی سلامت روان، آنها را نهادینه کند. این سازمان اعلام کرده است معمولا درمان در ۵۰ درصد افرادی که افسردگی دارند ناقص می‌ماند. این موضوع دلایل متعددی مانند نداشتن دانش و آگاهی لازم و نگرش نادرست نسبت به فرآیند درمان است بنابراین باید توجه داشته باشیم که در دسترس نبودن درمان و مشکلات مالی در درجات بعدی مشکلات درمانی در این حوزه می باشند.


مدیر کل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت اولین قدم برای بهبود سلامت روان در جامعه را ارتقای سواد سلامت روان مردم دانست و ادامه داد: افزایش آگاهی مردم می‌تواند به استفاده درست از خدمات موجود کمک کند. گام دوم تقویت و توانمندی نیروهای تخصصی تیم سلامت است؛ هرچقدر دانش و توانایی تیم سلامت افزایش یابد می‌توان به مدیریت منطقی و درست درمان اختلالات روانپزشکی کمک کرد. قدم سوم بهبود دسترسی به خدمات است. برای این گام نیز در چهارسال گذشته قدم‌های بسیار مثبتی در کشور برداشته وخدمات سلامت روان در شبکه‌ بهداشت کشور ادغام شده است.

وی فراهم کردن خدمات اورژانس روانپزشکی را به عنوان گام چهارم در زمینه بهبود خدمات سلامت روان جامعه معرفی کرد و ادامه داد: لازم است برای کسانی که نیاز به خدمتی فوری و اورژانسی در زمینه روانپزشکی دارند خدمات به گونه‌ای ارائه شود که این افراد در صف طولانی دریافت خدمت نمانده و شرایط دریافت خدمت برای آنها فراهم شود. ما برای هر کدام از این موارد در کشور پیشرفت‌های خوبی داشته‌ایم.

 

 
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چرا همیشه بدنبال این هستیم که بدانیم چرا گل خار دارد؟ بیایید گاهی بدنبال آن باشیم که بدانیم چرا خار گل دارد؟