سه شنبه ۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 23 Apr 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۲۴ بهمن ۱۳۹۶ / ۱۰:۰۴
کد مطلب: 43432
۱

خطرات قاعدگی زودرس در دختران

خطرات قاعدگی زودرس در دختران
میگنا: كارشناسان در جدیدترین پژوهش‌های خود دریافتند زنانی که قبل از 10 سالگی به بلوغ می‌رسند و اولین قاعدگی را پشت سر می‌گذارند یا قبل از رسیدن به ۴۵ سالگی دچار یائسگی می‌شوند بیشتر از سایر زنان در معرض خطر بروز حمله قلبی، سکته مغزی و پوکی استخوان قراردارند.
 
قاعدگی قبل از ۱۳ سالگی سبب چاقی دختران درسنین بالاتر می‌شود. در اثر یائسگی هورمون‌های محافظتی بدن بانوان از جمله استروژن کاهش پیدا می‌کند. وجود این هورمون برای جلوگیری از تجمع چربی‌های موجود در مسیر گردش خون و بروز لخته ضروری است و با کاهش آن خطر بروز لخته خونی افزایش می‌یابد.

یائسگی زودرس سبب می‌شود بانوان مدت زمان کمتری دارای هورمون مفید استروژن باشند و میزان ایجاد لخته خون دربدن آن‌ها بیشتر از زنانی می‌شود که در سنین بالاتر یائسه می‌شوند.

کارشناسان بیمارستان بریگهام به بانوانی که دچار یائسگی زودرس شده اند توصیه می‌کنند حتماً تحت نظارت پزشک قرار بگیرند و پس از یائسگی رژیم غذایی سالم شامل انواع میوه و سبزیجات و نیز ورزش منظم داشته باشند.


روش های به تاخیر انداختن یائسگی 
روش‌های مختلفی برای به تاخیر انداختن یائسگی دربانوان وجود دارد از جمله مصرف ماهی‌های دارای اسید‌های چرب، لبنیات و مواد غذایی حاوی کلسیم، تخم مرغ، مصرف مکمل ویتامین D یا خوراکی‌های دارای این ویتامین مغذی سبب تعویق در بروز یائسگی بانوان تا ۱۷ درصد می‌شود.

کارشناسان درپژوهش‌های خود دریافتند ویتامین D سبب جلوگیری از پیرشدن تخمدان بانوان و بروز یائسگی در آن‌ها می‌شود. کارشناسان این نتیجه‌ها را با بررسی بر روی ۱۱۶ هزار زن در طول 2 دهه به دست آورده‌اند.

مصرف قرص‌های ضد بارداری که دارای ترکیب‌های استروژن هستند نیز می‌تواند خطر ابتلا به سکته مغزی را تا ۸۰ درصد دربانوان افزایش دهد. کارشناسان علت را عارضه‌های جانبی مصرف این دسته از دارو‌ها می‌دانند که سبب کندی جریان خون در مغز و بروز سکته می‌شود.
 

بارداری نیز می‌تواند سبب سکته مغزی دربانوان شود و زنان تا ۹ برابر احتمال دارد 2 روز قبل از زایمان یا یک روز پس از آن دچار سکته مغزی شوند به همین دلیل تحت نظر پزشک بودن، داشتن رژیم غذایی سالم و پرهیز از استرس به بانوان در این زمان توصیه می‌شود.
 
یکی دیگر از دلایلی که احتمال بروز سکته مغزی دربانوان را افزایش می‌دهد مسمومیت بارداری (پره اکلامپسی) است که می‌تواند سبب تشنج در زنان باردار که فشارخون بالا دارند شود، در نهایت  احتمال دارد این زنان تا ۴۸ درصددچار سکته مغزی شوند.
کارشناسان به مادران دختران جوان توصیه می‌کنند از سنین نوجوانی آن‌ها را تحت نظارت پزشک متخصص زنان قراردهند تا دچار مشکلاتی، چون بلوغ زودرس، آکنه، تاخیر در شروع قاعدگی، نامنظم بودن قاعدگی، ریزش مو و چاقی نشوند و بیماری‌های احتمالی آن‌ها خیلی زود شناسایی و کنترل شود.
 
همچنین دختران باید از سنین نوجوانی رژیم غذایی سالم و ورزش منظم داشته باشند و درصورت ازدواج فرزند آوری را به سال‌های پایانی اوج قدرت باروری خود نسپارند.

منبع:Dailymail
 
 
 
مرجع : باشگاه خبرنگاران
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
با خودت صادق باش و نگران آنچه دیگران درباره ات فکر می کنند نباش . تعریفی را که آنها از تو دارند نپذیر ، خود ، خودت را تعریف کن