چهارشنبه ۱۲ مهر ۱۴۰۲ - 4 Oct 2023
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۲۵ بهمن ۱۳۹۶ / ۰۷:۴۳
کد مطلب: 43440
۱

آمار اختلالات روانپزشکی در کشور/ تاثیر طرح تحول سلامت در خدمات سلامت روان

آمار اختلالات روانپزشکی در کشور/ تاثیر طرح تحول سلامت در خدمات سلامت روان
به گزارش میگنا، دكتر احمد حاجبي در گفتگو با همشهری آنلاین افزود: اختلال افسردگي با شيوع 7/ 12 درصد در صدر اختلالات روانپزشكي است.
اين مقام مسئول، موضوع تشخيص بهنگام و درمان اختلالات روانپزشكي را يكي از مهمترين اولويت‌هاي نظام مراقبت‌هاي بهداشتي در ايران ذكر كرد و اظهار داشت: براي عملياتي كردن و اجراي اين مهم، برنامه‌هاي بسياري طراحي كرديم كه همه اين برنامه‌ها درحال اجراست چرا كه اين موضوع از اولويت‌هاي سال 97 در حوزه بهداشت كشور است.

طرح تحول سلامت  و بهره‌مندي از خدمات سلامت روان
حاجبي تاكيد كرد: تا قبل از اجراي طرح تحول سلامت، يكي از مشكلات ما اين بود كه ميزان دسترسي به خدمات سلامت روان براي افرادي كه مبتلا به يكي از اختلالات روانپزشكي بودند، مناسب نبود، در واقع اصلا خدمتي دريافت نمي‌كردند. به بيان بهتر 65 درصد از كساني كه مبتلا به يكي از اختلالات روانپزشكي بودند از هيچ خدمتي در طي 12 ماه پس ار بررسي، برخوردار نبودند. از 35 درصد باقيمانده هم حدود نيمي از آنان از حداقل خدمات بهره مند بودند اما با اجراي طرح تحول سلامت، تمام مبتلايان به اختلالات روانپزشكي، مي‌توانند از خدمات ارايه شده استفاده كنند.

او افزود: با اجراي طرح تحول سلامت، پزشكان عمومي را در اين زمينه توانمند كرديم و علاوه بر آن با ايجاد سيستم غربالگري از طريق بكارگيري كارشناس مراقب سلامت و همينطور جذب روانشناسان باليني در سيستم مراقبت‌هاي بهداشتي، موفق شديم ميزان دسترسي افرادي را كه به يكي از اختلالات روانپزشكي مبتلا هستند و نياز به كمك دارند را افزايش دهيم. به طوري كه هم اكنون اين افراد همه مي‌توانند از خدمات ما بهره‌مند شوند.

 
كاهش آسيب‌هاي اجتماعي، يكي ديگر از اولويت‌هاي مهم
مدير كل دفتر سلامت روان، اجتماعي و اعتياد وزارت بهداشت خاطر نشان كرد: از ديگر اولويت‌هاي وزارت بهداشت در مقوله كاهش آسيب‌هاي اجتماعي، بحث اعتياد است. تلاش داريم كه براي كاهش آسيب‌هاي اجتماعي برخورد منطقي و واقع گرايانه‌اي با اعتياد داشته باشيم.
 
ضرورت همكاري‌هاي بين بخشي
 حاجبي تصريح كرد: ما به شدت براي كاهش آسيب‌هاي اجتماعي به ويژه اعتياد نياز به همكاري‌هاي بين بخشي داريم. عمده مداخلات در نظام سلامت در ابعاد فيزيولوژيكي و روانشناختي است ولي عمده مداخلات در بحث سلامت روان و اعتياد، ابعاد اجتماعي است به همين دليل، در بحث اعتياد، نيازمند تجميع خدمات اجتماعي در كنار ابعاد فيزيولوژيكي و روانشناختي هستيم.
 
نياز به بودجه و نيروي انساني متخصص
 او  اظهار داشت: از آنجا كه بعد از اجراي طرح تحول سلامت به طور جدي گستره خدمات‌مان را افزايش داديم نياز به افزايش بودجه داريم البته در كنار منابع مالي، نياز به تامين نيروي انساني متخصص هم به شدت احساس مي‌شود.
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

فتحی آشتیانی: نباید دانشجویی بدون کنکور وارد رشته روانشناسی شود
انواع قلدری در مدرسه و نشانه‌های آن در کودکان را بشناسید
آئین معارفه رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره برگزار شد+تصاویر
کلینیک روانشناسی چیست؟
آداب حرف زدن با تلفن که باید بلد باشیم
با این تمرین‌ها از شر آلزایمر خلاص شوید
روانشناسی شاد بودن چیست و چطور شاد باشیم؟
مواجهه درمانی: اصول، کاربردها و مزایا
اهمیت حضور مشفقانه درمانگر در روان‌درمانی
مدیریت مورد در آموزش و پرورش
افکار منفی از کجا می آیند؟ خودگویی چیست ؟
روان‌درد علت خودکشی است!
چرا همیشه بدنبال این هستیم که بدانیم چرا گل خار دارد؟ بیایید گاهی بدنبال آن باشیم که بدانیم چرا خار گل دارد؟