جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۵ اسفند ۱۳۹۶ / ۱۷:۰۷
کد مطلب: 43560
۰

طبیعت به درمان کودکان مبتلا به اوتیسم کمک می‌کند

طبیعت به درمان کودکان مبتلا به اوتیسم کمک می‌کند
میگنا: رامشینی افزود: نتایج به دست آمده از این پژوهش نشان داد که برنامه طبیعت‌درمانی خانواده‌محور باعث کاهش برخی مشکلات پردازش حسی، بهبود تعامل والد-کودک، کاهش برخی نشانگان اختلال و آشنایی بیشتر این کودکان با طبیعت شد.

این محقق تاکید کرد: باتوجه به نتایج مثبت این پژوهش در مدت زمان اندک و مقرون به صرفه بودن این مداخله، می‌توان از این روش درمانی در کنار سایر درمان‌های دیگر برای کودکان با اختلال طیف اوتیسم استفاده کرد.

رامشینی اظهار داشت: در این پژوهش۱۴ کودک ۷-۳ ساله مبتلا به اوتیسم با توجه به ملاک‌های خاص انتخاب و به صورت غیرتصادفی در دو گروه ۷ نفره آزمایشی و کنترل قرار گرفتند که مداخلات طی ۳ ماه در مدرسه طبیعت ساوان واقع در پارک جنگلی چیتگر انجام شد.

وی با بیان اینکه برنامه طبیعت‌درمانی در نظر گرفته شده در این رساله شامل چند مرحله بود، گفت: در ابتدا تنها به دنبال علاقمند شدن و درگیری ذهنی کودک به طبیعت بودیم بنابراین کودکان در این مرحله در فضای طبیعت بدون انجام فعالیت خاصی حضور داشتند.

این محقق افزود: در مرحله بعد، به همراه پژوهشگر، تسهیل گر و والدین خود به انجام تکالیف خاص در زمینه کارهای باغبانی، کار با حیوان و انجام تکالیف مربوط به حواس پنج‌گانه و حس وستیبولار می‌پرداختند.

رساله دکتری «تاثیر طبیعت و کاهش مشکلات پردازش حسی، بهبود تعامل والد-کودک و کاهش نشانگان کودکان با اختلال طیف اوتیسم» توسط مریم رامشینی دانشجوی دکتری روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی به راهنمایی سعید حسن‌زاده و مشاوره غلامعلی افروز و هادی هاشمی رزینی دفاع شد.
مرجع : مهر
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
سخن گفتن با خدا مانند صحبت کردن با یک دوست پشت تلفن است... ممکن است او را در طرف دیگر نبینیم، اما می دانیم که دارد گوش می دهد...