جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۵ اسفند ۱۳۹۶ / ۲۱:۵۳
کد مطلب: 43564
۰
گفت و گوی با رئیس اداره سلامت جمعیت، خانواده وزارت بهداشت؛

3 دلیل مرگ زودهنگام مردان ایرانی را بشناسید

3 دلیل مرگ زودهنگام مردان ایرانی را بشناسید
میگنا: دکتر سیدحامد برکاتی به مناسبت هفته سلامت مردان به جام جم آنلاین گفت: مردان به عنوان نیمی از جمعیت کشور و نیروی مولد جامعه نقش مسئول در خانواده و جامعه را به عهده دارند و ضامن امنیت خانواده و جامعه هستند. این گروه با مواجهات و مخاطرات بیولوژیک، فیزیولوژیک و محیط ویژه‌ای روبرو هستند که سلامت آنان را تهدید می کند. برخی رفتارهای پرخطر مانند سبک زندگی نامطلوب، رفتارهای پرخطر ترافیکی و رفتارهای پرخطر جنسی و درنتیجه برخی بیماری ها مانند سکته قلبی، ایدز، اعتیاد، حوادث تراقیکی ، حوادث شغلی، سرطانهای خاص، خشونت و قتل با شیوع و اهمیت بیشتری در مردان مشاهده می شود.

وی ادامه داد: در مقایسه با زنان باید گفت که حوادث ترافیکی3 تا 5برابر زنان ،اعتیاد حدود 10برابر زنان ،سقوط حدود 3 برابر زنان در مردان اتفاق می افتد و همچنین قتل و خشونت، بیماری های مزمن انسدادی ریه و بیماری قلبی و ریوی، خودکشی، آسم، سوختگی، اسکیزوفرنی و ایدز در مردان بیشتر است.

به گفته برکاتی، طبق آخرین اطلاعات بیش از 80 درصد موارد اچ آی وی مثبت ایران را مردان تشکیل می دهند .
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت در رابطه با اولویت های سلامت مردان ایرانی گفت: امید به زندگی در مردان 2 سال کم تر زنان است. نظام ثبت مرگ وزارت بهداشت علل عمده فوت مردان ایرانی را بیمارهای قلبی عروقی، حوادث ترافیکی وسرطان ها گزارش کرده است.

وی رعایت شیوه زندگی سالم را اولویت اصلی برای پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی دانست و گفت: بیماری های قلبی و عروقی اولین عامل مرگ و میر مردان ایرانی است که می توان از طریق آن دیابت، چاقی، چاقی شکمی، سرطان ها و .... را نیز کنترل کرد.

برکاتی خاطرنشان کرد: اگر اقدامات پیشگیرانه برای کاهش علل مرگ و میر ناشی از "حوادث ترافیکی و سوانح شغلی" در کشور انجام نشود، مرگ و میر زودهنگام مردان کاهش نخواهد یافت.

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت در رابطه با شیوه زندگی مردان ایرانی به جام جم آنلاین گفت: متاسفانه فقط 3 درصد مردان ایرانی، هیچ عامل خطری در شیوه زندگی خود برای ابتلا به بیماری های کشنده و مزمن غیر واگیر از قبیل سکته قلبی و مغزی و سرطان ها ندارند. در حالی که حدود نیمی از مردان ( 45 درصد) مبتلا به چاقی یا اضافه وزن هستند . چاقی شکمی در مردان بالاتر از زنان است که یک عامل خطر مهم بیماری قلبی عروقی است .

وی ادامه داد: حدود 89 درصد مردان الگوی تغذیه مناسبی ندارند و کمتر از 5 واحد میوه و سبزی در روز مصرف می کنند، 31 درصد مردان فعالیت بدنی نامناسب دارند، بیش از 20 درصد مردان به طور روزانه سیگار می کشند، بیش از 18 درصد آنان فشارخون بالا، 13 درصد قند خون بالا و بیش از 25 درصد مردان ایرانی کلسترول خون بالا دارند.
برکاتی میزان بروز سرطان در ایران در مردان 134 در صد هزار و در زنان 128 در صدهزار اعلام کرد و گفت: براساس امار ثبت سرطان 5 سرطان اول مردان در ایران عبارتند از سرطان معده، پوست، پروستات، کولورکتال، مثانه.


این مسئول وزارت بهداشت متذکر شد: با توجه به اینکه بیماری قلبی عروقی بویژه سکته های قلبی اولین عامل مرگ و میر مردان محسوب می شود، در این دوره سبک زندگی سالم در دستور کار پویش ملی سلامت مردان قرار گرفته است تا در هفته سلامت مردان با توجه بیشتر به این موضوع بر مسائل فرهنگی و نگرشی در این زمینه تمرکز بیشتری صورت گرفته و سبک زندگی سالم از جمله فعالیت بدنی منظم و مستمر درمحل کار و تحصیل و زندگی ترویج گردد.

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت به مردان ایرانی توصیه کرد: مردان باید باورهای غلط خود را در خصوص سلامت و اسیب ناپذیر بودن شان در برابر بیماری ها را اصلاح کنند. همچنین اتخاذ سبک زندگی سالم از جمله تغذیه سالم و فعالیت بدنی کافی و عدم استعمال دخانیات و الکل برای پیشگیری از بیماری قلبی عروقی، سرطان ها و سایر بیماریهای مزمن غیرواگیر را جدی بگیرند.

وی خاطرنشان کرد: از رفتارهای پرخطر و غیر ایمن برای پیشگیری از حوادث ترافیکی و حوادث شغلی اجتناب کنند. علاوه بر آن، به روابط زناشویی سالم در چارچوب خانواده پای بند باشند و از رفتارهای پرخطر و غیر ایمن جنسی برای پیشگیری از ابتلا به ایدز ، هپاتیت و سایر بیماریهای آمیزشی پرهیز کنند.


 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
برای اینکه دوستت داشته باشم و به تو احترام بگذارم، مجبور نیستم با تو هم عقیده باشم.