چهارشنبه ۲۹ فروردين ۱۴۰۳ - 17 Apr 2024
تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۳۹۷ / ۱۴:۰۲
کد مطلب: 44110
۱
۱

بیماری اسکیزوفرنی چه تاثیری بر همسران مبتلایان دارد؟

بیماری اسکیزوفرنی چه تاثیری بر همسران مبتلایان دارد؟
میگنا: زهرا رحیمی دانشجو کارشناسی ارشد رشته مشاوره خانواده در پایان نامه خود به "بررسی اثربخشی آموزش فراشناختی بر باورهای فراشناختی و سازگاری زناشویی مردان مبتلا به اسکیزوفرنیا و همسرانشان" پرداخت.
 
مطابق این تحقیق، اسکیزوفرنیا یکی از اختلالات مزمن روان‌پزشکی است که باعث ناتوانی شغلی، افت تحصیلی و مشکلات خانوادگی بسیاری می‌شود.

این تحقیق نیمه تجربی با طرح پیش‌آزمون- پس‌آزمون و پیگیری با گروه گواه اجرا شد. از میان بیماران مبتلا به اسکیزوفرنیا مراجعه‌کننده به کلینیک‌های روان‌شناختی و اعصاب و روان تحت پوشش بهزیستی شهرستان مبارکه در سال 95-94، 16 زوج (32 نفر) به روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب و به ‌صورت تصادفی در دو گروه آزمایش (8 زوج) و گواه (8 زوج) جایگزین شدند.

مطابق این مطالعه پس از اجرای پیش‌آزمون که با استفاده از پرسش‌نامه باورهای فراشناختی ولز و کارترایت هاتون (2004) و پرسش‌نامه سازگاری زناشویی اسپاینر (1976) به عمل آمد، گروه آزمایش طی 10 جلسه هفتگی تحت آموزش فراشناختی قرار گرفت و گروه گواه هیچگونه آموزشی دریافت نکرد.

همچنین پس‌آزمون و پیگیری (2 ماه) با همان ابزار انجام گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از شاخص‌های آمار توصیفی و آزمون واریانس اندازه گیری مکرر استفاده شد.

این پژوهش  با هدف بررسی اثربخشی آموزش فراشناختی بر باورهای فراشناختی و سازگاری زناشویی مردان مبتلا به اسکیزوفرنیا و همسرانشان انجام شد.

نتایج این تحقیق نشان داد که بین میانگین نمرات باورهای فراشناختی و سازگاری زناشویی در بیماران اسکیزوفرنیا وهمسران آنان با گروه گواه تفاوت معناداری وجود دارد و آموزش فراشناختی نتایج معنادار و قابل توجهی در باورهای فراشناختی و سازگاری زناشویی گروه آزمایش ایجاد کرد.

علاوه بر این نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که آموزش فراشناختی می‌تواند به‌عنوان روشی مؤثر، کاهش باورهای فراشناختی و افزایش سازگاری زناشویی را در بیماران اسکیزوفرنیا و همسران آنهابه دنبال داشته باشد. بنابراین به ‌عنوان درمانی مکمل می‌توان از این روش بهره برد. این پایان نامه با راهنمایی فاطمه بهرامی خوندابی در دانشگاه اصفهان دفاع شد.
 
مرجع : خبرگزاری ایسنا
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

سهرابی
Iran, Islamic Republic of
ببخشید دوستان . تحقیق خوبی است اما نمیدونم چرا در ایران مرزبندی علوم روانشناسی از بین رفته است . بنظرم دانشجوی ارشد مشاوره نباید در امور بالینی دخالت کنه و برعکس. . همانطور که دانشجویان بالینی و سلامت نباید در امور ازدواج و انتخاب همسر و رشته تحصیلی دخالت کنند. روانشناسی در دنیا دارای 50 شاخه و رشته هست از روانشناسی کودک گرفته تا روانشناسی خانواده و صنعتی و ...... خب عزیزان مشاوره چرا نمیرن تو حوزه های تخصصی خود تو مانند انتخاب و تصمیم گیری برای ازدواج، کار و پیشگیری ها کار کنند . درمان فقط مخصوص روانشناسان است. اینم از ضعف های سازمان نظام روانشناسی و اساتید روانشناسی است که اصلا به اصالت رشته خود اهمیت نمیدن و همه در آن دخالت نادرست کرده اند. مشاوران با رفتن به دو تا کارگاه اساتید پولکی نباید تو همه حوزه های روانشناسی دخالت کنند مخصوصا در رواندرمانی . بخاطر همین است که وزارت بهداشت دنبال گرفتن رشته های روانشناسی بالینی و سلامت است .چون در این سمت هیچ مرزبندی وجود ندارد
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
صعود به اورست 13 روز به طول مي انجامد، اما سقوط از آن فقط « 8 ثانيه ». ساختن روابط مدتها به طول مي انجامد اما از بين رفتن آن فقط در چند ثانيه!