جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۸ ارديبهشت ۱۳۹۷ / ۲۱:۲۱
کد مطلب: 44127
۱
نقش ازدواج سالم در سلامت جوانان

30 درصد جوانان ايراني مشکلات رواني دارند

30 درصد جوانان ايراني مشکلات رواني دارند
به گزارش میگنا دکتر مريم رسوليان در گفت و گو با جام جم انلاين بيان کرد: سلامت روان يعني انسان بتواند از توانايي و قابليت هاي خود استفاده کرده و ارتباط مناسبي را با ديگران برقرار کند و در واقع سلامت يک توانايي موجوديت زندگي بدون تنش هاي شديد است.

وي ادامه داد: مطالعات نشان داده است حدود 20 تا 30 درصد نوجوانان و جوانان مشکلات روان پزشکي و روانشناختي دارند اين بدين معنا نيست که 70 يا 80 درصد مابقي از سلامت روان خوبي برخودار هستند چرا که مدل بررسي متمرکز شده به اختلالات رواني نه سلامت.

رسوليان اشاره کرد: معمولا بيشترين سني که نوجوانان و جوانان دچار بحران مي شوند سنين بلوغ است مخصوص در اين سنين شيوع اختلالات رواني در مردان بيشتر مشاهده ميشود. بنابراين دوره دبيرستان اول بيشترين مشکلات رواني به سراغ نوجوانان مي آيد لذا توجه به اين دسته از بحران ها مي تواند نقش مهمي را در ايفاي سلامت روان آنها ايجاد کند.

رئيس انجمن روانپزشکان ايران در خصوص شايع ترين اختلالات رواني جوانان کشور گفت: دو اختلال عمده در نوجوانان و جوانان وجود دارد، اختلالات ايذايي رفتاري و اختلالات هيجاني. افسردگي زير مجموعه اختلالات هيجاني است اما اختلالات ايذايي رفتاري بسيار بيشتر نمود داشته و حتي شايع تر است.(مقابله کردن، مخالفت کردن همراه با پرخاشگري از جمله اختلالات ايذايي رفتاري است)

به گفته وي، شايع ترين اختلال در جوانان رفتارهاي ايذايي است مخصوصا در پسران که بيشتر با پرخاشگري خود را آشکار مي کند اما در دختران بيشتر اختلالات هيجاني مشاهده مي شود. موضوع افسردگي در جوانان از اهميت زيادي برخوردار است چرا که افسردگي زير بناي بسياري از اختلالات رفتاري ديگر است.

رسوليان در خصوص نقش ازدواج در سلامت جوانان به جام جم انلاين گفت: تحقيقات جديد نشان مي دهد يک ازدواج خوب و سالم براي سلامتي مفيد است. يکي از عوامل فشارهاي رواني و استرس هاي رو به افزايش در دنياي امروز که گريبانگير بسياري از جوانان است، عدم ازدواج به موقع آنان است. دختر و پسر جوان به وسيله ازدواج ، درکنار يکديگر از آرامش، امنيت و سلامت روان برخوردار مي شوند. داشتن يک ازدواج موفق و رسيدن به بلوغ عاطفي، مهم ترين عامل برقراري آرامش افراد است.

رئيس انجمن روانپزشکان ايران رفتار و گفتار والدين را الگويي براي فرزندان دانست و ادامه داد: کاهش اعتماد به نفس و افزايش اضطراب از عوارض شيوه هاي نادرست برخورد عاطفي والدين است. از عوامل ديگر موثر بر سلامت رواني جوانان، فضاي حاکم هر خانواده است، تعارضات و اختلافات خانوادگي، کانون سرد و بي روح و تهي از عاطفه يک خانواده نيز مي تواند اثرات نامطلوبي بر سلامت رواني فرزندان داشته باشد و زمينه ساز کج روي هاي آينده آن ها باشد.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
تونل هابه ما آموختند که حتی دردل سنگ هم راهی برای عبور هست، تونل ها راست میگویند ؛ راه است ، حتی از دلِ سنگ! " آنجا كه راه نیست ، خداوند راه را می گشاید... "