جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۷ / ۰۷:۵۴
کد مطلب: 44230
۱

ارتباط مستقیم استرس با زخم معده

ارتباط مستقیم استرس با زخم معده
میگنا:  دکتر محسن‌ رحیم‌نیا، فلوشیپ پزشکی روان‌تنی در آستانه برگزاری نخستین همایش سالانه انجمن علمی پزشکی روان‌تنی ایران، گفت: تمام پزشکان باید زمانیکه بیماران به دلایل مشکلات جسمانی و روانی به مطب یا کلینیک‌ها مراجعه می‌کنندعلاوه بر مشکلات جسمانی و علائم ظاهری به حالات و مشکلات روانی و اجتماعی بیماران نیز توجه داشته باشند؛ زیرا جسم و روان در ارتباط تنگاتنگ با یکدیگر قرار دارند و وقتی فرد به لحاظ جسمانی دچار مشکل شود، روان وی نیز دچارتغییراتی خواهد شد. در برنامه ریزی درمان هم لازم است علاوه بر شرایط جسمانی ،ملاحظات روانی و اجتماعی را در نظر داشت. برای مثال در گذشته، تا قبل از کشف علت باکتری هلیکوباکتر پیلوری در بیماری زخم معده، زمانیکه فردی دچار بیماری «زخم معده» می‌شد پزشکان، که از زمینه سازی استرس در این این بیماری اطلاع داشتند، به وی توصیه می کردند از استرس خودداری کندو شرایط زندگی سالمتر و کم استرس تری را مهیاکند.


رحیم‌نیا یادآور شد: اما پزشکان پس از پی بردن به هلیوباکتر پیلوری و تاثیر آنتی‌بیوتیک‌ها روی آن برای درمان زخم معده صرفا به تجویز دارو پرداختند و به عوامل‌ استرس‌زا کم‌تر توجه کردند. اما این در حالی است که هم‌چنان استرس و اضطراب موجب افزایش احتمال ابتلای افراد به زخم معده می‌شود، و بهبود این بیماری را دشوارتر می‌کند. استرس و فشارهای روانی موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن می‌شود و بدن در برابر انواع عفونت‌ها از جمله عفونت معده آسیب‌پذیر می‌شود.

دبیر اجرایی نخستین همایش سالانه انجمن علمی –پزشکی روان‌تنی ایران تاکید کرد: دانش پزشکی روان‌تنی بر دیدگاه همه جانبه نسبت به بیماران تاکید دارد زیرا بر این باور است که عوامل روانی و جسمانی بسیاری در بروز انواع بیماری‌ها تاثیرمی‌گذارد. خوشبختانه در کشور ما و در قانونگذاری در سطح کلان در بیمارستان‌ها به این مساله توجه شده است و بیمارستان‌های عمومی ملزم به داشتن بخش روانپزشکی و برخورداری از تیم‌های درمانی متشکل از تخصص‌های مختلف از جمله روانپزشک است. هرچند این قانون هنوز در تمام بیمارستان‌ها اجرا نشده است.

وی با بیان اینکه انجام پزشکی روان تنی محدود به روانپزشکان نیست، افزود: ایده‌آل این است که تمام پزشکان در طبابت روزمره جنبه‌های روانی و اجتماعی بیماران را در نظر بگیرند بنابراین ضروری است همه پزشکان به مسائل مربوط به حوزه روان‌تنی آگاه باشند.
مرجع : خبرگزاری فارس
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
سخت است حرفت را نفهمند سخت تر این است که حرفت را اشتباهی بفهمند حالا میفهمم که خدا چه زجری میکشد وقتی این همه آدم حرفش را که نفهمیده اند هیچ اشتباهی هم فهمیده اند. دکترعلی شریعتی