جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۵ خرداد ۱۳۹۷ / ۱۹:۵۹
کد مطلب: 44367
۱

یائسگی زودرس، تهدیدِ جدی برای دخترانِ امروز

یائسگی زودرس، تهدیدِ جدی برای دخترانِ امروز
میگنا: شاید تا چند سال پیش همه ما با شنیدن کلمه «یائسگی» یاد خانم‌هایی می‌افتادیم که سنی از آنها گذشته بود. اما در این چند سال اخیر بسیاری از دختران و حتی مادران در اوج جوانی به دلایل مختلفی یائسه می‌شوند.

متاسفانه روند یائسگی زودرس(Premature menopause) در حال افزایش است در صورتی که به راحتی می‌توان با روش‌های ساده‌ای از بروز آن جلوگیری کرد. به همین دلیل ما در گفتگو با فاطمه ذکایی، کارشناس مامایی و طب سنتی، از او درباره این مشکل در حال افزایش زنان پرسیدیم.


اختلال و تخمدان‌ هایی که از کار می‌افتند!
یائسگی زودرس ممکن است به دلیل کوچک شدن و از کار افتادن تخمدان‌ها و اختلال در محور هیپوفیز، هیپوتالاموس و تخمدان اتفاق بیفتد و یا مصرف دارو‌های مختلف، چاقی(Obesity)، استرس، شوک‌های ناگهانی، تغذیه نا‌مناسب و اختلالات هورمون‌های درون‌ریز مانند غدد فوق کلیه و تیروئید سبب بروز آن شوند. زنانی که زودتر از سن 35 سالگی عادت ماهیانه آنها برای همیشه قطع می‌شود دچار یائسگی زودرس می‌شوند که متاسفانه این روز‌ها بسیار شایع شده است.

به نشانه‌ها توجه کنید
اولین و شایع‌ترین علامتی که توجه خانم‌ها را نسبت به این موضوع مشکوک می‌کند،‌قطع عادت ماهیانه است. - معمولا این خانم‌ها از گُرگرفتگی و داغ شدن ناحیه سر و گردن و صورت گله‌مند هستند.

- قطعی‌ترین تشخیص برای یائسگی زودرس، مراجعه به متخصص زنان و زایمان و انجام‌ آزمایش‌های هورمونی است. در این آزمایش‌ها علاوه بر اندازه‌گیری سطح هورمون‌ها، پزشک می‌تواند تشخیص دهد که آیا هنوز ارتباط تخمدان با هیپوفیز و هیپوتالاموس برقرار است یا نه. در مراحل پیشرفته‌تر یائسگی زودرس، سونوگرافی واژینال انجام می‌گیرد تا سایز تخمدان مشخص شود.

پیشگیری بهتر از درمان است
- برای پیشگیری از یائسگی زودرس، ورزش،‌تغذیه سالم و دوری از استرس(Stress) بسیار موثر است. البته طبیعی است که در جامعه و جهان امروز نمی‌توان بدون استرس زندگی کرد اما می‌توان با کسب مهارت‌های زندگی و اجتماعی این میزان استرس را به حداقل رساند.

- پرهیز از خوردن بیش از حد غذا‌هایی که حاوی مقدار زیادی چربی‌های اشباع‌شده هستند و غذا‌هایی مانند انواع سرخ‌کردنی‌ها، شیرینی‌ها‌، فست‌فود و نوشابه‌های گازدار در پیشگیری از بروز یائسگی زودرس بسیار موثر هستند.
- غذا‌های ساده، تازه‌خوری غذا‌ها و استفاده از مواد غذایی تازه به جای خوردن غذا‌های فریز شده
- نخوردن چند غذای مختلف در یک وعده غذایی و تنوع دادن به غذا‌ها در روز‌های مختلف
- خوردن تنها یک نوع ‌میوه در روز و تنوع بخشیدن به نوع میوه در روز‌های مختلف
- استفاده از جوانه‌ها و دانه‌ها عادت کنند استرس خود را مدیریت کنید

خوشبختانه اکنون کلاس‌ها و برنامه‌های آموزشی متنوع و مختلفی در زمینه بهبود سطح زندگی در همه ابعاد برگزار می‌شود که از آن جمله می‌توان به کلاس‌های روان‌درمانی و کارگروه‌های روانشناسی(Psychology) اشاره کرد.

خانم‌ها با استفاده از آموزش‌های این دوره‌ها و کلاس‌ها، مهارت‌های فکر بهتر و مهار خشم و استرس را فرا می‌گیرند تا بتوانند زندگی و اضطراب خود را مدیریت کنند. چون استرس عامل بسیار مهمی در بروز یائسگی زودرس است.


یائسگی زودرس درمان دارد؟
متاسفانه در طب رایج هیچ‌گونه درمانی برای یائسگی زودرس وجود ندارد. در طب رایج، متخصصان تنها برای جلوگیری از ابتلای خانم‌های یائسه شده به پوکی استخوان، برای آنها ویتامین D، کلسیم، هورمون‌های استروژن و پروژسترون تجویز می‌کنند. این هورمون‌ها درواقع برای این تجویز می‌شوند که دوره عادت ماهیانه را به صورت مصنوعی وادار به فعالیت کنند. البته تجویز این دارو‌ها و هورمون‌ها برای خانم‌هایی که زمینه سرطان‌های وابسته به هورمون دارند با احتیاط و تحت شرایط خاصی تجویز می‌شود چون احتمال بروز بیماری‌های قلبی و عروقی وجود دارد.

جالب است بدانید که احتمال درمان یائسگی در طب سنتی زیاد است. چرا که کارشناسان این طب با روش خود بر روی تخمدان‌ها، مغز و هیپوفیز خانم‌هایی که ظرفیت دارند به حالت عادی برگردند کار کرده و آنها را درمان می‌کنند.
مرجع : شفا آنلاین
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
موفقیت هایی که نصیب افراد صبور می شود،همان فرصت هایی است که توسط افراد عجوا رها می شود