جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۷ / ۰۸:۳۸
کد مطلب: 44439
۰

بازی با «طلاق»

زهرا امینی راستایي
بازی با «طلاق»
میگنا- زوج سالمندی که مدت 60 سال زندگی مشترک داشته اند ؛به مركز مشاوره خانواده مراجعه کردند.باشروع صحبت درباره علت مراجعه و علت بررسی مشکل ،زوجین بیان کردند که مشکل خاصی وجود ندارد و صرفاً می خواهند جدا شوند. با نگاه به زندگی زوجین و صحبت درباره طول زندگی مشترک،ایشان با توجه به مقاومت های شدیدی که برای صحبت کردن داشتند، مشکل حادی مبنی بر اینکه به زندگی مشترک خود پایان دهند، مشاهده نشد.صحبت ها با غلامحسین و همسرش ادامه داشت تا اینکه پس از طی چندین جلسه،غلامحسین بیان کرد که میخواهم طلاق بگیرم ببینم چجوریه!!!
مگر قاسم نبود که همسرش را طلاق داد و باز با او ازدواج کرد.چه اشکالی دارد؟ من هم طلاق میدهم ببینم چجوری است و شاید دوباره با همسرم ازدواج کنم...
 

دیدگاه کارشناسی:

تغییر جامعه از سنتی به صنعتی باعث تغییر در سبک زندگی و نگرش ها شده است. زندگی یکنواخت دیروز تبدیل به زندگی پر هیجان امروزی شده است. گاه زندگی چنان یکنواخت است و دچار روزمرگی می شود که خوابمان میگیرد، همانند جاده ای صاف که دست اندازی و پیچ و خمی ندارد و اسیر عادت ها شده ایم.

عادت های روزانه و کارهای تکراری و یکنواخت! در حالی که زندگی زناشویی هم خوراک روزانه نیاز دارد. هرچند مثلاً قرمه سبزی غذای مورد علاقه مان باشد؛ غیر قابل تصور است هر روز قرمه سبزی بخوریم! گاهی آبگوشت هم نیاز است گاهی پیتزا گاهی....

یکی از آفت های زندگی زناشویی،"یکنواختی" است . اگر هیجان نباشد و تنوع لازم را در زندگی به وجود نیاوریم مصداق همان قرمه سبزی غذای دوست داشتنی است که چشم دیدنش را نداریم و دنبال لذت چشیدن غذاهای دیگر هستیم .

ایجاد رویدادهای مثبت و هیجانات مثبت چاشنی زندگی و در دوام زندگی مشترک بسیار حائز اهمیت است. هیجانها به احساس ها و واکنش های عاطفی اشاره دارند.
هر هیجان از سه مولفه اساسی برخوردار است:
1)مولفه شناختی،افکار،باورها و انتظارهایی که نوع و شدت پاسخ هیجانی را تعیین می کند. آنچه برای یک فرد فوق العاده است ،ممکن است برای دیگری کسل کننده باشد
2)مولفه فیزیولوژیکی که شامل تغییرات جسمی در بدن است ،مثلا هنگامی که بدن از نظر هیجانی به وسیله ترس یا خشم برانگیخته می شود ،ضربان قلب زیاد می شود و تنفس زیاد می شود.
3)مولفه رفتاری :به حالت مختلف ابراز هیجان اشاره می کند . جلوه های چهره ای ،حالت اندام و صدا همراه با خشم،لذت،شادی ،غم ،ترس و هیجانهای دیگر تغییر می کند. هیجانها متشکل از الگوهای پاسخ های فیزیو لوژیکی و رفتارهای مخصوص هستند و در واقع غالبا از نظر مردم،هیجان همان احساسی است که به فرد دست می دهد،ولی هیجان یک رفتار است نه یک تجربه خصوصی.

غلامحسین گفت:"جدا شویم شاید باز هم با هم ازدواج کنیم" !!! اما آدم ها ساعت شنی نیستند که سر و تهشان کنیم دوباره از اول شروع شوند،آدم ها گاهی تمام می شوند ....

مواظب دل آدم ها باشیم و اینجاست که زیبا گفته اند"به پای هم پیر شویم نه به دست هم"


زهرا امینی راستایي
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
تونل هابه ما آموختند که حتی دردل سنگ هم راهی برای عبور هست، تونل ها راست میگویند ؛ راه است ، حتی از دلِ سنگ! " آنجا كه راه نیست ، خداوند راه را می گشاید... "