جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۱۸ تير ۱۳۹۷ / ۱۱:۱۳
کد مطلب: 44743
۱

چرا جوانان امروز پرخاشگر هستند؟

چرا جوانان امروز پرخاشگر هستند؟
میگنا: سارا گلستانی مشاور خانواده گفت: خشونت نوجوانان و جوانان دلایل مختلفی دارد. یکی از دلایل آن این است که آموزش پذیرش خشم اصیل داده نشده و به جای آن آموزش سرکوب خشم داده شده است.
 
وی با بیان اینکه پرخاشگری انواع مختلفی دارد اظهار کرد:  یکی از انواع پرخاشگری، پرخاشگری انفعالی است که والدین در برابر فرزندان خود این نوع خشونت را بیشتر ابراز می کنند؛ به این معنا که به طور مستقیم به فرزندان خود نگویند چه رفتار و کار اشتباهی آن ها را عصبانی کرده است بلکه با رفتارهای غیر مستقیم مانند قهر کردن و نشان دادن علائم ناراحتی در رفتارشان بدون اینکه توضیحی بدهند از خود نشان می دهند.

گلستانی در ادامه از نوعی خشم که کارکرد طبیعی دارد نام برد و گفت: خشم اصیل کارکرد طبیعی و حیاتی دارد. باورهای اشتباهی در رابطه با خشم اصیل وجود دارد که باعث می شود جای خود را به پرخاشگری و خشونت دهد. خشم اصیل به معنای این است، هنگامیکه حق کسی ضایع شده است فرد بتواند با ادراک و احساس خشم متوجه شود و برای اینکه حقش پایمال نشود از خود دفاع کند.

این مشاور و روانشناس کودک ادامه داد: خشم دارای یک طیف از ۰ تا ۱۰۰ درجه است که این طیف قابلیت دارد تغییر کند. برای مثال هنگامیکه  فردی خشمگین است و درجه خشم او روی ۱۰ است، احتمالا با یک لحن معمولی اما جدی و قاطع گوشزد می کند  حقش پایمال شده است.

وی خاطر نشان کرد: هر مقدار که درجه خشم افزایش یابد به پرخاشگری نزدیک تر می شود؛ البته این درجه فقط وقتی بالاتر می رود که ما یاد نگرفته ایم خشم اصیل خود را ابراز کنیم. این مسئله باعث می شود درجه خشم ما افزایش پیدا کند؛ هنگامیکه درجه خشم ما افزایش پیدا کند و به درجه ۵۰ یا ۶۰ درجه برسد، انفجار اتفاق می افتد و  باعث بروز رفتارهای پرخاشگرانه می شود.

گلستانی در نهایت برای کاهش این رفتارهای خشونت آمیز در جوانان افزود: همانطور که فرزندان در خانواده ها این الگوی رفتاری را یاد گرفته اند خانواده خود می تواند به کاهش و یا تغییر این الگوی در فرزندان کمک کنند و به آن ها یاد دهند هیجانات خود را کنترل و مدیریت کنند. علاوه بر آن مسئولان جامعه و مسئولان پژوهشی و آموزشی باید نقش خود را در این زمینه ایفا کنند.
 
 
مرجع : باشگاه خبرنگاران
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
كاغذ سفيد را هر چقدر هم تميز و زيبا باشد كسی قاب نمی‌گيرد، برای ماندگاری در ذهن‌ها بايد حرفی برای گفتن داشت