جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۸ مرداد ۱۳۹۷ / ۰۸:۲۰
کد مطلب: 44941
۱
زاده ۳۰ ژوئیهٔ ۱۹۴۷

زادروز کاشف ویروس اچ.آی.وی

زادروز کاشف ویروس اچ.آی.وی
میگنا: فرانسواز باره سینوسی، ویروس شناس نامی فرانسوی در 30 ژوئیه سال 1947 در پاریس دیده به جهان گشود. فرانسواز باره سینوسی تاکنون موفق به اخذ جوایز بسیاری از جمله جایزه نوبل فیزیولوژی و پزشکی شده است اما کشف "ویروس نقص ایمنی انسان" یا "اچ.آی.وی" (HIV) دلیل شهرت این دانشمند برجسته است.

فرانسواز باره سینوسی در اوایل دهه 70 میلادی به موسسه پاستور ملحق شد. سینوسی در سال 1975 دکترای خود را اخذ نمود و قبل از بازگشت به موسسه پاستور در انستیتو ملی سلامت ایالات متحده دوره کاروزی را گذراند.

تحقیقات وی سریعا به نوع خواصی از ویروس‌ها به نام رترو ویروس‌ها (retroviruses معطوف شد. علم او در این زمینه باعث شد که وی بتواند اچ.آی.وی را در سال 1983 کشف کند. این کشف نشان داد که برای کنترل در پخش این بیماری به آزمایش‌های تشخیصی سریع نیاز است. این دانشمند نامی آزمایشگاه خود را در سال 1988 در انستیتو پاستور راه‌اندازی کرد.

وی استاد بسیاری از محققان جوان بوده است. او در بیش از 250 کنفرانس بین‌المللی شرکت کرده و در بیش از 240 مقاله علمی نیز همکاری داشته است.

باره سینوسی بطور فعال به تعداد زیادی از جوامع تحقیقاتی و کمیته‌های حاضر در انستیتو پاستور کمک کرده است که این امر شامل آژانس ملی تحقیقات ایدز در فرانسه می‌شود.

وی در سطح بین‌المللی نیز بسیار مطرح است به طوریکه به عنوان مشاور با سازمان جهانی ایدز (WHO)و سازمان ایدز ملل متحد (UNAIDS-HIV) نیز همکاری می‌کند. او همچنین در سال 2012 بعنوان رییس جامعه جهانی ایدز منصوب شد. سینوسی طی یک همکاری با "هارالد زور هوسن" موفق به کشف یک ویروس که منجر به ابتلا به سرطان دهانه رحم می‌شد، شدند.

در سال 2008 او به همراه "لوک مونتگنر" موفق به اخذ جایزه نوبل فیزیولوژی و پزشکی برای همکاری در کشف ویروس اچ.آی.وی شد. علاوه بر جایزه نوبل، فرانسواز باره سینوسی جوایزی همچون جایزه سوواک، جایزه تحقیقاتی کوربر اروپا، جایزه آکادمی تحقیقات فرانسه، جایزه بین‌المللی ملک فیصل و جایزه بین‌المللی جامعه ایدز را نیز دریافت نموده است.

 
مرجع : خبرگزاري ايسنا
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
هر وقت احساس حسادت کردیم ، یادمان باشد ، خاموش کردن شمع دیگری ، باعث نمیشود ، شمع ما درخشان تر نور افشانی کند