چهارشنبه ۵ مهر ۱۴۰۲ - 27 Sep 2023
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۷ آبان ۱۳۹۷ / ۱۷:۳۰
کد مطلب: 45693
۰

استرس؛ عامل بروز دردهای جسمانی است

استرس؛ عامل بروز دردهای جسمانی است
به گزارش میگنا مهدی تهرانی دوست روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا، با بیان اینکه استرس عوامل بیرونی و درونی مختلفی دارد و بر روی روان و جسم افراد تاثیر می گذارد، اظهار داشت: استرس بیشتر بر اثر عوامل بیرونی نمایان می شود؛ این عارضه مجموعه ای از علائم است که به دنبال احساس ناخوشایند فرد به صورت نگرانی بروز می کند.

استرس علاوه بر احساس ناخوشایند، علائم جسمانی مانند تپش قلب، سختی تنفس، عرق کردن و گرفتگی عضلات را نیز ممکن است به دنبال داشته باشد.

بروز اینگونه علائم جسمانی می تواند باعث بروز دردهایی در بدن شود؛ در استرس های مزمن به طور طبیعی دردهای عضلانی بر اثر سفت شدن عضلات همواره فرد را تحت تاثیر قرار می دهد. در مجموع استرس با توجه به اینکه با تغییرات موادی در بدن همراه است، قسمت های مختلف داخلی بدن را هم تحت تاثیر قرار می دهد که از آن جمله قلب، معده، دستگاه گردش خون و سیستم عصبی است.


استرس می تواند در نهایت باعث بیماری های جسمی در افراد شود که به نوعی وابسته به استرس است و در اصطلاح پزشکی به این نوع از بیماری ها «بیماری های روان تنی» گفته می شود که عوامل بروز این بیماری جسمی است ولی با استرس تشدید می شود و در عین حال با کنترل استرس می توان شدت آن را کاهش داد.

استرس واکنش طبیعی بدن است. واکنشی که نسبت به عوامل مختلف محیطی ایجاد می شود؛ بخشی از این واکنش ها برای انسان مفید است که به آنها انگیزه بر ادامه کار می دهد اما چنانچه این استرس بیش از حد شود، حالت بیمارگونه پیدا می کند و تاثیرات سوء بر بدن و روان خواهد گذاشت.

استرس های مزمن در افرادی که دارای بیماری های جسمی هستند، تاثیر می گذارد و سبب تشدید بیماری جسمی آنها می شود.

اين روانپزشك در پاسخ به این سوال که آیا می توان استرس را از بین برد، اظهار داشت: استرس به طور طبیعی برای هر فردی وجود دارد و باید وجود داشته باشد تا بتوان با محیط اطراف تعامل داشت ولی وقتی استرس بیش از حد معمول و مزمن و همیشگی باشد، تاثیرات قابل توجه و گاها غیرقابل جبرانی بر سلامت جسم و روان افراد می گذارد.

تهرانی دوست ادامه داد: در واقع استرس نتیجه واکنش بدن به عوامل بیرونی است؛ ولی نوع واکنش بدن می تواند متغیر باشد در برخی افراد شدید و در برخی حالت معمولی دارد و مهم آن است که استرس در حد طبیعی خود باقی ماند تا از بروز بیماری جلوگیری کرد.
این روانپزشک توضیح داد: واکنش برخی افراد نسبت به عوامل بیرونی شدیدتر است و برخی واکنش خفیف تری دارند و با روش های دارویی و غیردارویی می توان آن واکنش ها را تا حدودی کنترل کرد.

وی نسبت به راه های کنترل غیردارویی استرس گفت: ساده ترین راه کنترل استرس و جلوگیری از تاثیر اولیه آن که گرفتگی عضلات است، استفاده از روش آرام سازی است؛ به نوعی که فرد تلاش کند آرامش خود را حفظ کند، نفس عمیق بکشد، یک لیوان آب بنوشد و در صورت امکان مکانی را که در آن دچار اضطراب شده است، ترک کند.
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

با این تمرین‌ها از شر آلزایمر خلاص شوید
روانشناسی شاد بودن چیست و چطور شاد باشیم؟
مواجهه درمانی: اصول، کاربردها و مزایا
اهمیت حضور مشفقانه درمانگر در روان‌درمانی
مدیریت مورد در آموزش و پرورش
افکار منفی از کجا می آیند؟ خودگویی چیست ؟
روان‌درد علت خودکشی است!
چطور اعتماد به نفسمان را تقویت کنیم؟
مصرف سیگار یا مواد توسط والدین چه پیامی به فرزندان منتقل می‌کند؟
نظریه دلبستگی جان بالبی
راه‌های کنترل خشم از دیدگاه روانشناسی
چرا اول مردان می‌گویند دوستت دارم؟!
برای اینکه دوستت داشته باشم و به تو احترام بگذارم، مجبور نیستم با تو هم عقیده باشم.