شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۱۴ آذر ۱۳۹۷ / ۲۲:۱۸
کد مطلب: 45976
۱

مصرف سالانه سیگار در ایران: 70 میلیارد نخ

مصرف سالانه سیگار در ایران: 70 میلیارد نخ
عضو هیات مدیره و معاون بازاریابی و فروش شرکت دخانیات ایران گفت: مصرف سالانه سیگار در کشور بین 65 تا 70 میلیارد نخ است که نسبت به 10 سال گذشته افزایش نشان می دهد.

ابراهیم نصراللهی روز چهارشنبه در حاشیه آیین تکریم و معارفه م رئیس اداره دخانیات استان بوشهر درگفت وگو با ایرنا افزود: میزان مصرف سیگار درسال 1387درکشور 52 میلیارد نخ بود که امروز 18 میلیارد نخ افزایش یافته است.

وی اظهارداشت: این میزان افزایش مصرف سیگار در کشور بیانگر این است که نهادهای متولی کاهش مصرف دخانیات دراین بخش موفق نبوده اند.

نصراللهی در باره مصرف تنباکو در کشور بیان کرد: براساس آمارها در 10 سال گذشته میزان مصرف تنباکوی میوه ای در کشور 2 هزار تن بود این درحالی است که امروز این آمار به 15 هزار تن رسیده است.

نصرالهی گفت: با وجود اینکه ضرر و زیان ناشی از تنباکوی میوه ای به مراتب از تنباکوی سنتی بیشتر است ولی میزان استقبال از مصرف این نوع تنباکو به مراتب افزایش یافته است.

عضو هیات مدیره و معاون بازاریابی و فروش شرکت دخانیات ایران افزود: در سال های گذشته قبح مصرف دخانیات بویژه در میان بانوان کم شده است و به نحوی است که امروز در خانواده ها، محافل عمومی و پارک ها به صورت جمعی اقدام به استفاده از قلیان می کنند.

وی تاکید کرد: براساس آمارها سن مصرف دخانیات در کشور به 12 تا 13 سال پایین آمده و این زنگ خطری برای خانواده ها به شمار می رود.

وی با بیان اینکه دخانیات به دنبال افزایش مصرف کالای دخانی نیست گفت: این شرکت تلاش می می کند سیگاری که ضرر و زیان کمتری دارد مصرف شود نه سیگاری که بصورت قاچاق وارد می شود و افزون بر زیان های اقتصادی و فرهنگی ضررهای بهداشتی نیز به دنبال داشته باشد.

نصراللهی اظهار داشت: سیگار قاچاق به دلیل آلودگی هایی که به سم های مختلف از جمله آمونیاک، ماده موجود در سم مرگ موش و فلزات سنگین بشدت سرطان زاست.

وی بیان کرد: 20 درصد مصرف سیگار کشور به صورت قاچاق وارد کشور می شود که در سال های مختلف این آمار تغییر می کند.
نصراللهی یادآور شد: با بالارفتن قیمت ارز میزان قاچاق سیگار در کشور کاهش یافت ولی با کاهش نرخ ارز قاچاق این بخش باردیگر افزایش یافته است.

وی گفت: با توجه به واگذاری شرکت دخانیات به صندوق بازنشستگی فولاد و سهام عدالت و گرفتن وظیفه حاکمیت از آن موضوع مبارزه با قاچاق دیگر به صورت جدی متولی ندارد.


این مقام مسئول یادآور شد: هرچند مرکز برنامه ریزی و نظارت بر دخانیات کشورمتولی این امراست اما با توجه به محدودیت نیرو و وظایف متعدد کار برای آنها سخت است.

وی گفت: قاچاق دخانیات با توجه به وجود شبکه های مافیایی و پیچیده درسطح وسیعی انجام می شود و این شرکت آمادگی دارد که در بخش مبارزه با این پدیده ورود کند.

نصراللهی با توجه به استعداد استان بوشهر در تولید تنباکو و کشت این محصول در سطح یکهزار و 400 هکتار اضافه کرد: شرکت دخانیات با توجه به امکانات و زیرساخت های موجود در شهر برازجان در صورت ورود سرمایه گذار و دادن برند، امکان تولید برای صادارت فراهم می شود.

نصراللهی گفت: شرکت دخانیات کشور سال گذشته 12 میلیارد نخ سیگار تولید کرد که در برنامه دارد این میزان را به 15 میلیارد نخ برساند که با توجه به اینکه 70 درصد مواد اولیه تولید سیگار وارداتی است به دلیل مشکلات ارزی و اقتصادی با واردات این مواد دچار مشکل شدیم.

وی افزود: براین اساس پیش بیینی می شود شرکت دخانیات امسال 10 میلیارد نخ سیگار در کشور تولید کند.

نصراللهی با اشاره به قدمت شرکت دخانیات اضافه کرد: حمایت از تیم های ورزشی و ساخت بیمارستان، درمانگاه و سایر کارهای خیریه ای از جمله برنامه های این شرکت است.

دراین آئین سمیه عاملی به عنوان رئیس اداره دخانیات استان بوشهر معرفی و از خدمات صابرصابری تروجنی سرپرست این شرکت تقدیر شد.
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
با خودت صادق باش و نگران آنچه دیگران درباره ات فکر می کنند نباش . تعریفی را که آنها از تو دارند نپذیر ، خود ، خودت را تعریف کن