جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۱۵ آذر ۱۳۹۷ / ۱۴:۱۱
کد مطلب: 45983
۰

این اسمش «دوربین مخفی» نیست!

این اسمش «دوربین مخفی» نیست!
میگنا: روزنامه شهروند نوشت: «بیایید توافق کنیم و اسمش را نگذاریم: «دوربین مخفی». حتی این عبارت فانتزی و بسیار استفاده‌شده هم برای خودش شأن و مرتبه‌ای دارد. در غیر رسمی‌ترین حالت دوربین مخفی - که نمونه‌های خارجی بسیاری دارد - قرار است به واکنش آدم‌ها به قرار گرفتن در موقعیتی عجیب یا متفاوت بخندیم. در یکی از مشهورترین‌هایش یک نفر از ترس ذاتی غربی‌ها از داعش استفاده می‌کند و با پوشش شبه‌عربی و پرتاب کیف، ترس مردم را تصویر می‌کند؛ بی‌آنکه جانی به خطر بیفتد یا آسیبی جسمی به کسی وارد شود ولی این که چند بی‌گناه از همه‌جا بی‌خبر را به استیصالی خطرناک برسانیم و سلامتی‌شان را آشکارا به خطر بیندازیم اسمش هر چه باشد، دوربین مخفی نیست.
 
بیایید توافق کنیم و اسمش را «شوخی» هم نگذاریم. خندیدن و خنداندن دیگران در سادیستیک‌ترین حالت ممکن که امکان هر اتفاق ناخوشایندی می‌رود، اسمش شوخی نیست. در هیچ لغتنامه و مرامنامه‌ای (حتی اگر این چند نفر را اوباش قلمداد کنیم) به این کار شوخی نمی‌گویند و در بسته‌بندی خندیدن نمی‌گذارندش.

این ویدیو نمایش یک اختلال رفتاری-روانی است که چند آدم (توهین به جوانان است که چنین صفتی را برایشان به‌ کار برده‌اند) به کار برده‌اند و حالا سر از شبکه‌های اجتماعی درآورده است. چند روز دیگر دستگیر می‌شوند و روبه‌روی دوربین با صورتی شطرنجی شده عذرمی‌خواهند. بیایید امیدوار باشیم که این‌بار پلیس هوشمندانه‌تر برخورد کند؛ «آقا مهدی» (کسی که در تصویرها نقش اول را دارد) و رفقایش را قبل از آن که به دست قانون و قاضی بسپارد، در اختیار روانشناسان بگذارد و به هر شکل ممکن نتایج را در اختیار عموم مردم قرار دهد و این چند موتورسوار را با اشتباهی که کرده‌اند و موقعیت‌های ناجوانمردانه‌ای که ساخته‌اند، روبه‌رو کند.

بیایید دعا کنیم این ماجرا تبدیل به سریالی دنباله‌دار نشود و افکار عمومی چنان با آن برخورد کنند که همچون موردهای جانسوز اسیدپاشی بلای جان جامعه نشود. فقط برخورد قاطع یا سریع پلیسی و قضائی و صدور حکم آنچنانی کافی نیست، اینجا پای همه ما وسط است و باید قبل از آن که دیر شود، یا افسوس بخوریم برای حل این معضل فکر کنیم. این روزها چقدر به حضور و نظر خردمندان و هنرمندان نیاز داریم.»
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
شايد شخصي آنقدر ميل به درك شدن دارد، ميل به دوست داشته شدن ندارد