جمعه ۱۰ آذر ۱۴۰۲ - 1 Dec 2023
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۱۰ دی ۱۳۹۷ / ۱۶:۲۱
کد مطلب: 46165
۲

توهم دانایی، مشکل جامعه ماست

توهم دانایی، مشکل جامعه ماست
میگنا: دكتر سیدمحمود انوشه در همایش "عوامل پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در زندگی مشترک" در تالار رودکی اصفهان با بیان اینکه توهم دانایی، مشکل جامعه ماست، اظهار کرد: اگر می‌توانستم یک جمله بر سر در تمام دانشگاه‌های کشور بنویسم، می‌نوشتم مشکل جامعه ما توهم دانایی است؛ به صورتی که این روزها همه فکر می‌کنند عقل کل هستند و انسان جرات نمی‌کند با کسی صحبت کند.
وی افزود: برای افزایش سطح عزت‌مندی در جامعه، باید در خانواده‌ها عزت‌مندی را تقویت کنیم. این تصور که تربیت افراد در خانواده تابع محیط اجتماع است، تصور کاملاً غلطی است؛ آب جوشی که تخم مرغ را سفت می‌کند، سیب زمینی را نرم می‌کند و باید دانست ماهیت فرد و تربیت او در خانواده است که تربیت نهایی او را معین می‌کند.

این دکتری روانشناسی زمان تشکیل عزت‌مندی در افراد را قبل از تولد آنها عنوان کرد و گفت: عزت‌مندی از زمانی شکل می‌گیرد که نطفه فرد در وجود مادر بسته می‌شود. حدود دوسال است که انجام سونوگرافی به قصد تشخیص جنسیت فرزند در اروپا ممنوع شده است و سونوگرافی صرفاً برای تشخیص سلامت جنین انجام می‌شود. علت این است که در صورتی که جنسیت فرزند چیزی جز آنچه باشد که والدین انتظار داشته‌اند، این احساس ناخواستگی فرزند از طریق هورمون‌های مادر به جنین منتقل می‌شود و باعث می‌شود فرد با این حس اجباری بودن به دنیا بیاید و عزت‌مندی او دچار آسیب شود.

وی ادامه داد: عزت نفس پیش از اعتماد به نفس است. اعتماد به نفس یعنی احساس توانایی، اما عزت نفس یعنی شناخت شانیت خود. برای مثال اگر شخصی کار غیرمعقولی از شما بخواهد، اگر احساس کنید از انجام آن کار برمی‌آیید، یعنی اعتماد به نفس خوبی دارید، ولی اگر از خود بپرسید:"آیا این کار درشان من است یا نه؟"، یعنی علاوه بر اعتماد به نفس ، از عزت نفس هم بهره‌مند هستید.
انوشه در خصوص علل طلاق‌های زودرس اظهار کرد: برقراری رابطه مجدد با عشق سابق، ازدواج برای فراموش کردن عشق سابق، ازدواج به اصرار خانواده، ازدواج به امید تغییر و ازدواج به امید ایده‌آل بودن همسر از مواردی هستند که طلاق زودرس را به همراه می‌آوردند و افراد در این خصوص باید دقت لازم را داشته باشند.



خانه‌نشینی مرد یکی از سموم زندگی مشترک است
وی با اشاره به سموم زندگی مشترک گفت: خانه‌نشینی مرد یکی از سموم زندگی مشترک است، مرد باید جوری برنامه‌ریزی کند که در طول روز حداقل پنج الی هفت ساعت را بیرون از خانه باشد. در غیر این صورت روابط زوجین نامتعادل می‌شود.

این دکتری روانشناسی ادامه داد: اضافه کاری زن و شوهر به ویژه اگر هر دو شاغل باشند، یکی دیگر از سموم زندگی مشترک است. هم چنین نرسیدن به وضعیت ظاهری، عدم توجه به یک دیگر و پرداختن بیش از حد به تلوزیون و شبکه‌های اجتماعی از مواردی هستند که فضای زندگی مشترک را کدر می‌کنند.

وی با اشاره به ویژگی‌های انسان سالم اظهار کرد: انسان سالم مسئولیت پذیر، خطر پذیر، شکست پذیر، عبرت پذیر و نه حسرت پذیر، مستقل و تاثیرگذار است. انسان سالم خود را محاکمه می‌کند ولی ملامت نمی‌کند.

انوشه با برشمردن علائم انسان فاقد عزت نفس گفت: از شاخص‌ترین علائم انسان فاقد عزت نفس، دروغگویی و توجیه است. چنین فردی برای هر کار غلطی توجیهی می‌آورد. وقتی پشت سر دیگری غیبت می‌کند، می‌گوید جلوی خودش هم می‌گویم! وقتی مالش را به حرام آلوده می‌کند، می‌گوید پیش اختلاس‌های کلان چیزی نیست! وقتی رشوه می‌دهد، می‌گوید رشوه نیست و پول چای و شیرینی است! چنین انسانی مداوم در حال توجیه کردن اشتباهاتی است که خود عمیقاً به آنها واقف است.

وی با اشاره به تربیت فرزندان اظهار کرد: فرزندان ما آنگونه که ما می‌خواهیم نمی‌شوند. حتی آن‌گونه که ما هستیم هم نمی‌شوند. فرزندان ما آنگونه که اثر می‌پذیرند می‌شوند. اگر خانواده بی کفایت باشد، کودک در کوچه و خیابان اثر می‌پذیرد. اگر آنجا اثر نپذیرد، در مدرسه و محیط‌های دیگر اثر می‌پذیرد. پس مهم است که خانواده‌ها درک کنند فرزندشان از کجا تأثیر می‌گیرد. در مواردی حتی ممکن است فرزندی مداوم در منزل باشد و خانواده تعجب کنند چرا فرزندشان دچار اشکال شده است. خانواده‌ها باید بدانند اثر پذیری شبکه‌های اجتماعی هم زیاد است و حتی اگر فردی مداوم در خانه باشد، از این شبکه‌ها اثر می‌پذیرد. به همین جهت است که پیدا کردن نقطه اثر فرزندان، حیاتی است.

 انوشه در مورد پیروزی در زندگی گفت: جاده موفقیت هیچ گاه سر راست نیست؛ راه موفقیت پیچی دارد به نام شکست، دور برگردان سردرگمی، چراغ قرمز دشمنان، سرعت گیر دوستان و چراغ احتیاط خانواده. ولی با ماشین اراده، می‌توان این جاده را پیمود.

وی با اشاره به مشکلات زندگی، ضمن بیان آیه ۱۱ سوره تغابن تصریح کرد:"هیچ مصیبتی به شما نرسد، مگر به فرمان خدا"؛ این آیه باعث تسلی روح و روان انسان می‌شود می‌تواند روحیه پذیرش مشکلات و حوادث را در فرد تقویت کند. اگر فرد توان پذیرش را داشت باشد، متوجه می‌شود که مشکلات یا قابل حل هستند و یا قابل تحمل و غیرممکن است مشکلی از جانب خدا به وجود بیاید که هم زمان غیرقابل حل و غیرقابل تحمل باشد.
 
مرجع : ایمنا
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

وسواس شده اید اگر این نشانه ها را دارید!
انواع هوش/ 16روش برای باهوش‌تر شدن
لینک ثبت‌نام و دریافت دفترچه آزمون صلاحیت حرفه‌ای روانشناسان و مشاوران
فتحی آشتیانی:  آزمون صلاحیت حرفه‌ای نیاز به مطالعه هیچ منبعی ندارد
درخواست حذف مصاحبه نظام روانشناسی برای دریافت پروانه اشتغال!!
پیامد روانیِ جست‌وجوی موفقیت به‌ جای شادمانی
این ۶ سوال را قبل از خواب از فرزندتان بپرسید
چرایی خونسردی آدم‌ها با بالارفتن سن
خواب کمتر از ۵ساعت در شبانه‌روز چه بلایی سر ما می‌آورد؟
هر فعالیتی حتی خوابیدن سالم‌تر از نشستن است
افسردگی شدید در کمین این افراد
جزئیات برگزاری آزمون صلاحیت حرفه‌ای روانشناسان و مشاوران
نمی توانی به عقب برگردی و شروع را عوض کنی، ولی می توانی از جایی که هستی آغاز کنی و پایان را عوض کنی...