پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - 18 Apr 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۱۵ دی ۱۳۹۷ / ۱۵:۳۰
کد مطلب: 46202
۲

کودکان دروغگویی را قبل از 6 سالگی می آموزند

کودکان دروغگویی را قبل از 6 سالگی می آموزند
میگنا: ثریا علوی نژاد گفت: دروغ گفتن در بین کودکان 3 تا 6 سال خیلی شایع است و یکی از عوامل آن این است که کودک در این سن هنوز یاد نگرفته دروغ گفتن کار اشتباه است و به فرض اینکه دیگران یا خوبند یا بد و یک انسان خوب غیرممکن است کار بد انجام دهد، از دروغگویی برای مطرح کردن خود استفاده می کند.

کودکان معمولا بر دو روش به دروغگویی می پردازند زمانی که در تصورات خود داستانهایی که حقیقت ندارد جمع آوری و بر زبان جاری می کنند. در این موقع بهتر است والدین در لابه لای داستان کودک، حقایق را به او یادآوری کنند و روش دیگر زمانی است که کودک برای به دست آوردن چیزی یا اجتناب از انجام کاری متوسل به دروغگویی می شود.

اين روانشناس با بیان اینکه والدین باید خود الگوی راستگویی در بین فرزندان باشند، گفت: پدر و مادر باید به کودک آموزش دهند که دروغ گفتن اشتباه است و بهتر است حقیقت را بگویند و در عین حال راستگویی کودک را تشویق و برای دروغگویی پیامد منفی (تنبیه) در نظر گیرند و اجازه ندهند بچه ها با دروغ گفتن به آنچه می خواهند دست پیدا کنند.



* کودک را با برچسب دروغگو، خجالت زده نکنیم

علوي نژاد افزود: کودک به منظور مطرح کردن خود و جلب توجه دیگران در بیشتر مواقع به دروغگویی روی می آورد. والدین در این زمان با آگاهی به این گونه رفتار برای اجتناب از شرمنده شدن و خجالت کشیدن یا تنبیه شدن کودک سعی کنند فرزندشان را به‌ گونه‌ای سرزنش کنند که به کسی لطمه ای وارد نشود.

برخی مواقع دروغگویی فرزند به منظور حمایت، نیکی یا کمک کردن به شخصی دیگر است و در مقابل کودک از روی خودخواهی برای پیشرفت و ترقی و حمایت از خود در مقابل دیگران یا برای مخفی کردن سوء عمل یا رفتاری نادرست، به دروغگویی روی می آورد.


*دروغگویی تفریح نیست
این روانشناس گفت: شخصیت کودک از همان بدو تولد حتی نزد پدر و مادر هم ناشناخته است و هیچکس قادر به شناخت کلی طرف مقابل نیست و از این رو در دوران خردسالی وقتی بچه ای دروغ پردازی می کند در واقع این عمل را فقط برای امتحان کردن پدر و مادر انجام می دهد و والدین هم فقط با علم بر دروغ بودن این سخن، آن را به عنوان یک تفریح قلمداد می کنند.

گاهی والدین به فرزندانشان دروغ گفتن را یاد می‌دهند برای نمونه مادر یا پدر به فرزندش می‌گوید این مطلب را به کسی نگو یا اگر کسی از تو چیزی پرسید یک دروغی بگو. این نوع روش تشویق فرزند به دروغگویی است و در نتیجه کودک متوجه می شود مواقعی که با مشکلی مواجه شد می تواند با دروغ گفتن به راحتی به خواسته خود دست پیداکند.

در بیشتر مواقع کودکان از ترس تنبیه، تهدید و توهین مادر و پدر و یا مربیان تصمیم به دروغ گفتن می گیرند و این دروغ گفتن را اصطلاحا دروغ ساختگی می نامند.

وی با بیان اینکه دروغ و تربیت کودک فرآیند بسیار پیچیده ولی ساده ای دارد، افزود: بچه ها در سنین خردسالی در دروغ گفتن پیشرفت زیادی می‌کنند و یاد می‌گیرند همه فکرهایی را که دارند و یا تمام کارهایی را که انجام می دهند را نباید به پدرو مادر گفت یا لازم نیست برای آنها توضیح دهند.

علوی نژاد گفت: بچه ها اما هنوز در دروغ گفتن نوپا هستند و والدین و حتی مربی آنها از تغییر صدا و رنگ صورتشان می‌تواند بفهمند که مطرح کردن موضوع یا مطلبی از سوی آنها راست یا دروغ است.

وی با بیان اینکه پدر و مادر باید در مقابل دروغپردازی کودک خود احساس مسئولیت کنند، افزود: والدین نسبت به سن و سال بچه و موضوعی که کودک در رابطه با آن مجبور به دروغگویی شده باید به طور ریشه ای و اساسی توجه کنند و با روش تشویق و تنبیه از ادامه آن که آینده کودک را با خطر مواجه خواهد کرد، جلوگیری کنند.
مرجع : خبرگزاري ايرنا
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
برای شنا کردن به سمت مخالف رودخانه قدرت و جرات لازم است وگرنه هر ماهی مرده ای هم می تواند از طرف موافق جریان آب حرکت کند.