پنجشنبه ۹ فروردين ۱۴۰۳ - 28 Mar 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۱۶ بهمن ۱۳۹۷ / ۱۱:۵۸
کد مطلب: 46451
۳

تفاوت مصرف شیر برای افراد سرد مزاج یا گرم مزاج

تفاوت مصرف شیر برای افراد سرد مزاج یا گرم مزاج
میگنا: سیدمهدی میرغضنفری کارشناس طب سنتی، با بیان اینکه نوشیدن شیر با شکر، خصوصاً به صورت فرنی یا شیر برنج، چاق‌کننده است, اظهار کرد: مصرف شیر علی‌الخصوص در مزاج‌های گرم و خشک بسیار مفید است.

مصرف زیاد و هر روز شیر، در بیماری‌های عصبی خصوصاً بیماری‌های ناشی از بلغم مضر است, شیر گرم، سریع هضم است اما شیر سرد، هضم کندتری دارد لذا بهتر است شیر را گرم مصرف کرد.

شیرهایی که از سویا و مانند آن تولید می‌شوند، جایگزین مناسبی برای شیر دام نیستند، شیر نه‌تنها به عنوان غذا بلکه به عنوان دارو نیز مصرف می‌شود، می‌توان شیر را به‌عنوان میان‌وعده نیز مصرف کرد به شرطی اینکه 2 تا 3 ساعت با وعده قبل و بعد خود فاصله داشته باشد در غیر این صورت باعث فساد شیر در معده شده و روند هضم را مختل می‌کند.

افرادی که مزاج‌شان گرم است با مقدار کمی شکر یا قند آن را مصرف کنند و افرادیکه مزاج سرد دارند, بهتر است شیر را به صورت گرم و به همراه عسل یا پودر زنجبیل یا خرما میل کنند، در طب سنتی مصرف همزمان آن با خوردنی‌های دیگر نظیر گوشت، تخم‌ مرغ، ماهی، سبزی‌ها، حبوبات، چیزهای شور، تند و ترش منع شده و شیر باید به تنهایی مصرف شود.

مصرف همزمان شیر به همراه کمی نان در یک وعده غذایی توصیه می‌شود و غذای کاملی را تشکیل می‌دهد.

یکی از راهکارهای مقابله با آلودگی هوا، مصرف شیر است چون شیر نوعی پادزهر است (در گذشته نیز به افراد مسموم، شیر تجویز می‌کردند) و باعث افزایش دفع و پاکسازی روده و سیستم گوارشی می‌شود.

مصرف شیر به‌صورت شیر‌برنج و فرنی بسیار مورد توصیه طب سنتی است؛ امروزه برای كودكان هم توصیه به مصرف فرنی و حریره می‌شود، در طب سنتی عقیده بر این است که مصرف این مواد باعث طولانی شدن عمر و خوش‌رنگ شدن پوست و چهره می‌شود.

شیر تازه مقوی، چاق‌کننده و رشد‌دهنده است، از این رو برای اطفال، افراد در حال رشد، افراد بیمار، افراد مسن و زنان باردار توصیه می‌شود, شیر به دلیل رطوبتی که دارد به ایجاد حجم در بدن کمک می‌کند، مصرف موادی که دارای رطوبت ماندگار در بدن هستند، مثل شیر (آب رطوبت ماندگار نیست) در افرادی که لاغرند و امید به چاق‌شدن دارند (مزاج‌های خشک، افراد مسن یا دوره نقاهت پس از بهبود بیماری) یا در ورزشکاران (برای حجم دادن به ماهیچه) مفید است.
مرجع : خبرگزاري تسنيم
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
سلامتي هميشه با دارو بدست نمياد بيشتر اوقات از آرامش خيال آرامش قلب و روح مياد سلامتي با خنده و عشق مياد