سه شنبه ۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 23 Apr 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۳ اسفند ۱۳۹۷ / ۱۶:۴۳
کد مطلب: 46583
۰

تجمع آهن در مغز باعث ابتلا به بیماری آلزایمر می‌شود

تجمع آهن در مغز باعث ابتلا به بیماری آلزایمر می‌شود
میگنا: کارشناسان در جدیدترین پژوهش‌های خود دریافته‌اند ارتباطی قوی بین وجود آهن درمغز و ابتلای افراد به اختلال شناختی به ویژه بیماری آلزایمر وجود دارد.
 
این ارتباط هنوز به‌طور علمی اثبات نشده اما پژوهش‌ها نشان می‌دهد سطح بالای آهن در جریانِ خونِ موجود در مغز زمینه ساز ابتلای افراد به بیماری آلزایمر خواهد شد.
 
نتایج این مطالعه که در مجله روانپزشکی مولکولی به چاپ رسیده نشان می‌دهد سطح بالای آهن در مغز، زمینه ساز پیشرفت بیماری آلزایمر است. پیش‌تر ارتباط وجود آهن با ابتلای افراد به بیماری آلزایمر مطرح شده بود و حالا دانشمندان در جست و جوی راهکار‌هایی جدید برای کاهش میزان آهن درون جریان خون و سلول‌های مغزی بیماران هستند تا از پیشرفت بیماری جلوگیری کنند.
 
به گفته محققان یکی از اصلی‌ترین عوامل‌ اثرگذار بر ابتلای افراد به آلزایمر تشکیل پروتئین سمی بتاآمیلیوئید در مغز است، اما در عین حال تشکیل این پروتئین تنها عامل این اختلال نیست. دانشمندان با مطالعه بر عده زیادی از سالمندان دریافتند برخی از آن‌ها با وجود دارا بودن میزان زیاد از پروتئین سمی بتاآمیلوئید به بیماری آلزایمر مبتلا نیستند.
 
در این مطالعه کارشناسان به بررسی نمونه‌هایی از سلول‌های مغزی بیش از ۲۰۰ اهدا کننده پرداختند که در زمان حیات به بیماری آلزایمر مبتلا بوده‌اند. در تمامی نمونه‌ها سطح آهن درون سلول‌های مغزی به میزان زیاد شناسایی شده است.

پیش‌تر این نتیجه به دست آمده است که تجمع آهن درمغز سبب ایجاد آسیب اکسیداتیو و افزایش مرگ سلول‌های مغزی می‌شود.

البته کارشناسان به افرادی که به دلیل کم خونی به مصرف دارو‌های مکمل درمان می‌پردازند یا در رژیم خوراکی خود مصرف مواد پروتئینی دارند اطمینان می‌دهند که مصرف این گونه مواد سبب ابتلا به آلزایمر نمی‌شود.

کارشناسان در نظر دارند راهکار‌هایی برای کاهش تجمع آهن درسلول‌های های مغزی بیابند تا به این ترتیب از ابتلای افراد به آلزایمر یا پیشرفت بیماری جلوگیری کنند.
 
سطوح آهن به وسیله فرآیند‌های شیمیایی جداگانه‌ای در سلول‌های مغزی تشکیل می‌شوند و ربطی به مصرف مکمل‌های آهن یا مصرف پروتئین حیوانی ندارد.

محققان اکنون به کارآزمایی نوعی دارو مشغول اند که می‌تواند برای جذب آهن مازاد در سلول‌های مغزی مورد استفاده قرارگیرند و به این ترتیب مانع از گسترش بیماری درمبتلایان شود.

منبع:Newatlas
 
 
مرجع : باشگاه خبرنگاران
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
ز باغ رعيت، گر مَلك خورد سيبي / برآرند غلامان، درخت از بيخ