شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۶ اسفند ۱۳۹۷ / ۱۰:۰۱
کد مطلب: 46611
۱
۱

میانگین سن شروع مصرف مواد مخدر؛ ۱۵ سال

میگنا: حمید صرامی  15 سالگی را سن بحرانی دانست و افزود: مصرف «گل» در صدر مواد مصرفی نوجوانان قرار دارد و بعد از آن تریاک، قرص های روانگردان و ریتالین بیشترین مصرف را در بین نوجوانان دارد.

وی ادامه داد: همچنین میانگین سن شروع مصرف سیگار و قلیان به عنوان مواد دروازه ای اعتیاد در نوجوانان، 14 سال است. البته در میان دختران میانگین سن شروع به مصرف سیگار و قلیان به 16 سال می رسد؛ بنابراین مداخلات پیشگیرانه باید نسبت به پسران جدی تر پیگیری شود.

صرامی گفت: نوجوانان در 9 استان در وضعیت قرمز یا بحرانی قرار دارند زیرا میزان شیوع مصرف مواد مخدر در تهران، خراسان جنوبی، فارس، سمنان، البرز، خوزستان، کرمان، خراسان رضوی و کرمانشاه از میانگین متوسط بالاتر است.

معاون ستاد مبارزه با مواد مخدر یادآور شد: میانگین شیوع مصرف مواد در نوجوانان 15 تا 18 سال 2.1 درصد است و این عدد نشان می دهد اگر چه از میانگین متوسط مصرف کشور پایین تر است اما باید در نوجوانان مداخلات پیشگیرانه بیشتری انجام شود.

صرامی درباره علل گرایش نوجوانان به مصرف مواد مخدر گفت: ارتباط معناداری بین دعوای والدین و مصرف مواد مخدر در میان نوجوانان وجود دارد به طوری که تمایل به مصرف مواد مخدر در نوجوانانی که در خانواده های آنان دعوا و اختلاف خیلی زیاد و محیط خانواده پرتنش است، 2.21 برابر سایر نوجوانان است.

این مقام مسئول در ستاد مبارزه با مواد مخدر خاطرنشان کرد: فرزندان در خانواده هایی که نظارت و کنترل ضعیف است نیز بیشتر سراغ مواد مخدر می روند.

به گفته صرامی، والدینی که بتوانند روزانه به سه سوال «فرزندم کجاست»، «چه کار می کند» و «با چه کسی است» پاسخ دهند، فرزندان آنان کمتر به سمت مصرف مواد می روند اما خانواده هایی که بر رفتارهای فرزندان خود نظارت ندارند، با مشکلات بیشتری در گرایش به مصرف مخدر روبرو می شوند.

وی اظهار داشت: در تحقیقی که میان نوجوانان 15 تا 18 سال انجام شده است، 33 درصد نوجوانان، مصرف مواد را بی ضرر یا کم ضرر اعلام کردند و این در حالی است که احتمال گرایش این افراد به مصرف مواد مخدر، هشت برابر نسبت به بقیه نوجوانان بیشتر است.
 
مرجع : خبرگزاری ایرنا
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

امیدوار
Iran, Islamic Republic of
عالی
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
هم اکنون که در حال نفس کشیدن هستید، کس دیگری دارد نفس های آخرش را می کشد. پس دست از گله و شکایت بردارید و بیاموزید چگونه با داشته هایتان زندگی کنید.