شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۸ اسفند ۱۳۹۷ / ۰۳:۰۹
کد مطلب: 46622
۱

ارتباط بی‌خوابی با افسردگی و بیماری‌های قلبی

ارتباط بی‌خوابی با افسردگی و بیماری‌های قلبی
میگنا: بررسی‌های دقیق روی ژنوم‌های انسان حاکی از آن است که بی‌خوابی با افسردگی، بیماری قلبی و دیگر بیماری‌های فیزیولوژیک ارتباط نزدیک دارد.

"فیلیپ گرمَن" از دانشگاه پنسیلوانیا با بیان اینکه در دو مطالعه انجام گرفته به دقت به ارتباط بی‌خوابی با افسردگی و بیماری‌های قلبی عروقی پرداخته شده، اظهار داشتند: با این وجود لازم است پیش از آنکه بتوان پیوندهای ژنتیک را به روش‌های درمانی جدید تفسیر کرد و مورد استفاده قرار داد، مطالعات بیشتری انجام شود.    

در یکی از این دو بررسی گروهی از متخصصان علوم پزشکی در آمستردام مطالعه هم‌خوانی سراسر ژنوم (GWAS) را انجام دادند که به ارتباط بین توالی مشترک DNA و رفتارها یا علائم بالینی به خصوص می‌پردازد. این گروه از متخصصان ژنوم‌های بیش از یک میلیون نفر را مورد ارزیابی قرار دادند.

متخصصان در نهایت به ۹۵۶ ژن دست یافتند که میزانی از خطر بی‌خوابی را پیش‌بینی می‌کند. پیش از این ارتباط بسیاری از این ژن‌ها با افسردگی، دیابت و بیماری‌های قلبی عروقی شناخته شده بود. در این بررسی ارتباط بین بی‌خوابی و ژن موسوم به MEIS1 که به سندرم پای بی‌قرار مرتبط است، کشف شد.

همچنین در بررسی دیگری یک تیم تحقیقاتی آمریکایی به مطالعه هم‌خوانی سراسر ژنوم روی بی‌خوابی پرداختند. آنان ۴۵۳ هزار و ۳۷۹ ژنوم را مورد ارزیابی قرار دادند و به ۵۷ نقطه کروموزومی دست پیدا کردند که حاوی حدود ۲۳۶ ژن است که با علائم بی‌خوابی ارتباط دارد. ژن MEIS1 یکی از آن‌ها بوده که تاکید کننده ارتباط بین بی‌خوابی و ژن‌های مرتبط با افسردگی و بیماری عروق کرونری است.

به گزارش ساینس مگ، علاوه بر این بررسی‌های این تیم تحقیقاتی نشان داد که بی‌خوابی می‌تواند موجب بروز علائم افسردگی و بیماری قلبی در برخی از افراد شود.   
 
مرجع : خبرگزاری ایسنا
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
در نهان به آنان دل می بندیم ؛ که دوستمان ندارند و در آشکار از آنان که دوستمان دارند غافلیم شاید این است دلیل تنهایی ما... دکتر علی شریعتی