شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۸ اسفند ۱۳۹۷ / ۱۴:۵۶
کد مطلب: 46627
۵
۲
رئیس سازمان نظام روانشناسی:

توجه به دین؛ شرط جدید ارائه پروانه نظام‌ روانشناسی و مشاوره

توجه به دین؛ شرط جدید ارائه پروانه نظام‌ روانشناسی و مشاوره
به گزارش میگنا دكتر محمد حاتمی، رئیس سازمان نظام روانشناسی، در گفت‌وگو با ایکنا؛ با اشاره به ارائه طرح راه‌اندازی اولین اندیشکده روانشناسی اسلامی در کشور و جزئیات این طرح گفت: همان طور که از اسم این اندیشکده پیداست، فعالیت‌های آن با رویکرد روانشناسی اسلامی و در جهت بومی‌سازی این رشته راه‌اندازی خواهد شد.

وی افزود: بومی‌سازی این رشته به این معنی است که علوم روانشناختی را در شاخه‌های مختلف قبول داریم و در کنار آن با توجه به ۲۲ کمیسیون تخصصی که در این سازمان داریم، تلاش می‌کنیم شاخه‌های علمی ۲۲‌گانه را با فرهنگ ایرانی و اسلامی، که شاخصه‌های دینی و ایرانی مختلفی از جمله الگو‌ی سبک زندگی اسلامی-ایرانی دارد، تطبیق‌ دهیم.


روانشناسان در ارائه خدمات حرفه‌ای به دین توجه کنند
رئیس سازمان نظام روانشناسی با بیان اینکه مهمترین وظیفه سازمان نظام روانشناسی این است که مسئولیت خدمات‌دهی و فعالیت حرف‌های این جامعه را برعهده دارد، اظهار کرد: بر همین اصل مهم باید در خدماتی که به مردم ارائه می‌دهیم، دین مردم را هم در نظر بگیریم. این موضوع مهمی است که جزو تأکیدات همیشگی مقام معظم رهبری است. به طوری که ایشان می‌فرمایند: «پیام من را به خانواده‌ها بدهید که به روانشناسان مراجعه کنند. البته روانشناسانی که به دین مردم توجه می‌کنند»؛ لذا می‌خواهیم روانشناسان ما در ارائه خدمات حرفه‌ای به دین و فرهنگ مردم هم توجه کنند.

حاتمی تصریح کرد: در این زمینه ضرورت دارد تا آموزش‌هایی را در چهارچوب اخلاق حرفه‌ای به روانشناسان مان ارائه بدهیم و موارد آن را تدوین کنیم. در این جریان تلاش می‌کنیم که این رشته را با مبانی دینی و اسلامی خودمان بومی‌سازی کنیم و این نیاز به کار و فعالیت بسیار دارد. به منظور تحقق این موضوع قطعاً از اندیشمندان حوزه و دانشگاه بهره خواهیم برد و کارگروه‌های مختلفی را در این زمینه ایجاد خواهیم کرد.

وی اضافه کرد: همچنین هم‌اندیشی‌های مختلفی در این خصوص برگزار خواهد شد و نظر مسئولان را هم دریافت خواهیم کرد تا نهایتاً به جمع‌بندی برسیم. در قالب این مسئله روانشناسانی که می‌خواهند حرف‌هایی را در این حوزه انجام دهند بر همین مبنا آموزش می‌دهیم تا حقوق مردم و مراجعان به نحو احسن و مطلوب رعایت شود.


۹۰ درصد مردم ایران خودشان را دین‌مدار می‌دانند
رئیس سازمان نظام روانشناسی با تأکید بر مسئله دین در بین جامعه امروزی گفت: بر‌اساس تحقیقات جدید ۹۰ درصد مردم ایران خودشان را دین‌مدار معرفی کرده‌اند. این نشان می‌دهد که امروز مردم به دین و فرهنگشان اهمیت بسیاری می‌دهند. لذا اگر می‌خواهیم که خدمات‌دهی روانشناسی داشته باشیم، باید این موارد را مد نظر قرار دهیم. این موضوع مورد پذیرش بهداشت جهانی است و استاندارد‌های جهانی هم آن را تأیید و مطرح کرده‌اند.

باید خودمان را با فرهنگ اسلامی تطبیق دهیم
حاتمی اظهار کرد: امروز چهار ستون را برای روانشناسی در نظر گرفته‌اند که شامل زیستی، روانی، اجتماعی و معنوی است. معنوی هم شامل دین و فرهنگ است که نشان می‌دهد این مسئله یک نهضت و نیاز جهانی است و ما هم با توجه به اینکه مبدأ اندیشه شیعی هستیم، قطعاً باید خودمان را با این فرهنگ اسلامی تطبیق دهیم. در این روند امکان دارد که درسنامه‌ها، کتاب‌ها و پیوست‌های فرهنگی تدوین کنیم و در بخش پیشگیری هم ورود کنیم. این موارد چیزی است که در این اندیشکده با توجه به اساسنامه خود تهیه و پیگیری خواهد شد.

به کسی پروانه نظام روانشناسی می‌دهیم که به دین توجه کند
وی در پاسخ به این سؤال که خدمات این اندیشکده با ارائه خدمات روانشناسی اسلامی چه تفاوتی دارد، گفت: نمی‌توانیم کلمه روانشناسی اسلامی را برای این خدمات استفاده کنیم، چراکه در حال حاضر خدمات‌روانشناسی اسلامی در کشور ارائه می‌شود. امروز یک وظیفه کاربردی در آن خصوص داریم؛ در حالی که ۲۶ هزار نفر پروانه نظام روانشناسی می‌خواهند. می‌خواهیم بگوییم که از امروز به کسی پروانه نظام روانشناسی را ارائه می‌دهیم که به دین و فرهنگ مردم توجه کند.

رئیس سازمان نظام روانشناسی با بیان اینکه از طریق این اندیشکده در کوتاه‌ترین زمان می‌توانیم برای انجام فعالیت‌های حرفه‌ای با رویکرد دینی به پیشنهادها و راهکار‌های خوب برای مردم کشور دست پیدا کنیم، گفت: اینکه چه پیوست‌هایی را به روانشناسان ارائه دهیم تا آن‌ها خودشان را با دین و فرهنگ جامعه تطبیق دهند، از طریق این اندیشکده ممکن خواهد بود.


توجه به مشاوره‌های دینی
حاتمی بیان کرد: اکثر مشاوره هایی که از سوی بعضی از افرادی که از  نهاد‌های غیرمسئول مجوز گرفته‌اند به مساله دین توجه نکرده‌اند. اما سازمان بهزیستی یک نهاد فرابخشی است که زحمات زیاد کشیده است و ما مصمم هستیم تمام ظرفیت سازمان نظام روان شناسی و مشاوره در اختیار آنان قرار دهیم و تمایل ما با آنان نیز شروع شده است .

رئیس سازمان نظام روانشناسی کشور تصریح کرد: بر همین اساس باید روانشناسان را آموزش دهیم و با فرهنگ و دین خودمان تطبیق و بومی‌سازی کنیم. معتقدم که این اندیشکده می‌تواند یک بازوی اجرایی خوب برای ما باشد که می‌گوید چه کاری انجام دهیم و چه مواردی را تهیه و در این مسیر ارائه کنیم. البته قطعاً در این جریان خود اندیشکده موارد آموزشی را تهیه خواهد کرد و در اختیار روانشناسان کشور قرار خواهد داد.

وی افزود: برای شروع این کار، طرح آن را در شورای مرکزی سازمان نظام روانشناسی ارائه کرده‌ایم و مورد تصویب اکثر اعضا هم قرار گرفته است و به احتمال زیاد تصویب خواهد شد. البته اگر هم طرح این اندیشکده تصویب نشد، از سایر ظرفیت‌های نظام مانند جهاددانشگاهی استفاده می‌کنیم. این موضوع یک نیاز عمومی است و امیدواریم که این اندیشکده را داشته باشیم و با دعوت و حضور نخبگان دغدغه‌مند و برگزاری جلسات مختلف، بتوانیم به نتایج مطلوب و علمی خوبی در این حوزه برسیم.
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

رمضان زاده
Iran, Islamic Republic of
با تشكر از نظرات ارزشي رئيس جديد سازمان نظام روانشناسي لطفا آندسته از مشاوران خانمي را كه در فضاي واقعي و مجازي حتي در عكس هاي پروفايل شبكه هاي اجتماعي رعايت پوشش و حجاب اسلامي را نمي كنند و تبليغ ارايش غليظ و بي حجابي و سبك زندگي غربي را مي نمايند را به حالت تعليق درآورد و در صورت عدم تمكين لغو امتياز نمايد. روانشناسان بايد الگوي مردم باشند و كاري كنند كه فضاي اجتماعي جامعه تر سالم بماند . و مراجعان پيش آنها احساس امنيت و آرامش نمايند و نروند خودشون مثل خودشيفته هاو شخصيت هاي هيسترونيكي عمل كنند . ممنون
سهراب
Iran, Islamic Republic of
شما هم چیزی از روانشناسی نفهمیدید
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
زندگی آنقدر ابدی نیست که هر روز بتوان مهربان بودن را به فردا موکول کرد