پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - 18 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۸ / ۱۴:۰۳
کد مطلب: 47210
۱

پارکینسون؛ دومین بیماری مخرب مغز

پارکینسون؛ دومین بیماری مخرب مغز
میگنا: دکتر فرزاد اشرافی، متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب در گفت‌وگو با ایسنا، بیماری پارکینسون را دومین بیماری مخرب مغزی بعد از آلزایمر معرفی کرده و افزود: این بیماری وابسته به سن بوده و با افزایش سن احتمال ابتلاء به آن نیز بیشتر می‌شود. این بیماری جزو بیماری‌های حرکتی است و علائم شایع آن لرزش، کندی حرکات و سفتی اندام است.

اشرافی افزود: علائم به صورت یک طرفه در بدن شروع شده و با پیشرفت، بیماری به سمت دیگر بدن نیز منتقل می‌شود. همچنین لرزش دست در حالت استراحت و زمانی که بیمار مشغول به کاری نیست، در او دیده می‌شود.

این لرزش فرکانسی بین سه تا پنج هرتز دارد و با فعالیت و انجام کارهای روزمره فرد از بین می‌رود. دومین حالت که کندی حرکات نام دارد، باعث کاهش سرعت عمل فرد می‌شود و عامل سوم که سفتی اندام است، باعث تغییر وضعیت قامت بیمار شده به نحوی که هنگام گام برداشتن به جلو خم می‌شود.

وی با اشاره به دردهای بیمار که ناشی از سفتی عضلات است، گفت: این درد ممکن است با مشکلات مفصلی اشتباه گرفته شود. البته درمان دارویی تأثیر بسزایی در کاهش درد فرد دارد.

اشرافی افزود: پیشرفت این بیماری باعث اختلال در راه رفتن، کاهش تعادل بیمار، کاهش دفعات پلک زدن بیمار، اختلال در بلع، مشکلات گوارشی و اختلال در فشارخون و خواب می‌شود. اما باید گفت همچنان علت ابتلاء به این بیماری ناشناخته است. بعضی متخصصان، مسمومیت با منوکسید کربن، مصرف الکل و مسمومیت با فلزات را که باعث تخریب در مغز می‌شوند را از عوامل تسهیل کننده ابتلاء به این بیماری معرفی می‌کنند، اما همچنان علت بروز آن ناشناخته است.

وی با بیان این که به جز برخی موارد خاص، می‌شود با معاینه فرد بیماری را تشخیص داد، افزود: تنها در صورتی که در معاینه به هر دلیلی نتوان تشخیص قطعی داد، نیاز به تصویر برداری مغزی است. این بیماری درمان قطعی ندارد، اما قابل کنترل است. در مواردی اگر درمان دارویی اثرگذار نباشد، می‌توان جراحی‌های مغزی انجام داده و از طریق الکترودگذاری در مغز، روند پیشرفت بیماری را کنترل کنیم.

این متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب، درمان‌های غیر دارویی را در کند کردن روند بیماری مؤثر دانست و افزود: انجام ورزش‌های هوازی، قدرتی، شنا، یوگا و دوچرخه سواری باعث کاهش سرعت پیشرفت بیماری می‌شود.

وی گفت: ابتلاء به پارکینسون در مردان اندکی بیش از زنان بوده و در جهان بین ۱۰۰ تا ۳۰۰ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر به این بیماری مبتلا می‌شوند که این آمار در ایران حدود ۱۵۰ نفر از هر ۱۰۰هزار نفر است.
 
مرجع : ایسنا
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
انسانهاي شاد دنياي درونشان را ميسازند، انسانهاي غمگين دنياي بيرونشان را سرزنش ميكنند.