سه شنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۳ - 8 Oct 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۱ خرداد ۱۳۹۸ / ۲۲:۵۴
کد مطلب: 47302
۲

ویژگی‌های نوجوانان مضطرب

ویژگی‌های نوجوانان مضطرب
میگنا: محسن لعلی با بیان اینکه یکی از رایج‌ترین مشکلات اختلالات روانشناختی به ویژه در دوره نوجوانی، اضطراب است، اظهار کرد: اضطراب هیجان طبیعی و پاسخ و احساس ناخوشایند نسبت به موقعیت‌ و شرایط تهدید کننده است.

وی با تاکید بر اینکه اضطراب می‌تواند مفید یا مضر باشد، افزود: اگر دوران اضطراب طولانی و بدون وجود محرک خارجی باشد، غیر طبیعی است، باید برای درمان این اختلال طبیعی و غیر طبیعی بودن آن را تشخیص داده و بعد نسبت به درمان اقدام کنیم.

عضو شورای نظام روانشناسی استان اصفهان در خصوص تفاوت استرس و اضطراب گفت: استرس رفتاری در پاسخ به عوامل و تهدیدات مشخص است، اما اضطراب رفتاری مبهم است که محرک خارجی خاص عامل آن نیست.

وی با بیان اینکه علایم اضطراب جسمی و روانشناختی است، افزود: علایم روانشناختی این اختلال، نداشتن تمرکز، اختلال در خواب و لذت نبردن از زندگی است، همچنین خشکی دهان، تعریق، تپش قلب، لرزش و تهوع از علایم جسمی اضطراب است و چنانچه این اختلال تشدید شود، حالت استفراغ هم به نوجوان دست می‌دهد.

لعلی با بیان اینکه چنانچه نوجوان سه مورد از عوامل زیر را به مدت شش ماه تجریه کند، مشکوک به اضطراب است، اضافه کرد: از دیگر علایم اضطراب نوجوانان بی‌قراری، زود خسته شدن، اختلال در تمرکز، توجه و حافظه، رنجش زودهنگام، تحریک‌پذیری، مشکل در به خواب رفتن و زود عصبانی شدن است.

وی با بیان اینکه نبود تمرکز و توجه در نوجوانان نتیجه‌اش را در عملکرد تحصیلی نشان می‌دهد، افزود: دیگر رفتارهای نوجوانان مضطرب نیز در رفتار آنها ملموس است و نیاز به توجه بیشتر والدین به رفتار فرزندانشان دارد.


ژنتیک یکی از مهم‌ترین علل بروز اضطراب نوجوانی است
عضو شورای نظام روانشناسی استان اصفهان با بیان اینکه ژنتیک یکی از مهم‌ترین علل بروز اضطراب نوجوانی است، ادامه داد: پژوهش‌ها نشان داده است والدینی که نسبت به رفتار فرزندانشان حساسیت شدید دارند مضطرب هستند و چنانچه فرزندشان آن‌ها را به عنوان الگو قرار دهند، دچار اضطراب می‌شوند.

وی انتظارات فراتر از توانایی نوجوان نیز می‌تواند آنها را دچار اضطراب کند، گفت: اضطراب آنی نیست و در طول زمان شکل می‌گیرد، اگر نوجوان والدینی داشته باشد که از او توقعات به جا داشته باشند،کمالگرا نباشند و به نوجوان تا حدودی استقلال دهند، می‌توانند از بروز عوامل اضطراب در نوجوانان پیشگیری کنند.

لعلی با اشاره به اینکه محیط امن خانه و خانواده یکی از مهم‌ترین عواملی است که از اضطراب نوجوان جلوگیری می‌کند، اظهار کرد: باید والدین به صحبت‌های فرزندانشان گوش دهند، محیط امنی را برای آنها فراهم کنند، به فرزندان روش حل مساله را بیاموزند تا از اضطراب آنها بکاهند.

وی با بیان اینکه اگر اضطراب درمان نشود پیامدهای جسمانی مثل تضعیف سیستم ایمنی بدن و بروز سرما خوردگی‌های مکرر را به دنبال دارد، تصریح کرد:  سه بار سرماخوردگی در طول سال نشان دهنده اضطراب است، اگر اضطراب تدوام پیدا کند منجر به ایجاد بیماری‌های تنفسی و پوستی هم می‌شود، اختلال گوارش سندرم روده، یبوست، اسهال و کاهش وزن نیز از دیگر نشانه‌های اضطراب است.

لعلی با تاکید بر اینکه تداوم اضطراب در دوره نوجوانی منجر به اختلال شخصیتی اجتناب ناپذیر در بزرگسالی می‌شود، افزود: پژوهش‌ها نشان می‌دهد که دو تا پنج درصد نوجوانان از اضطراب رنج می‌برند، این میزان شیوع در بین دختران و پسران تا قبل از ۱۱ سالگی یکسان است، اما در دوره نوجوانی تعداد مبتلایان دختر بیشتر است.

وی در مورد راهکارهای درمان اختلال اضطراب نوجوانی خاطر نشان کرد: همراهی خود نوجوان می‌تواند موثرترین روش برای درمان باشد، با همکاری نوجوان مضطرب می‌توان دریافت که علت اضطراب چه بوده، مدیریت افکار و نگرانی، توجه به کیفیت و کمیت خواب، ورزش و رژیم غذایی نیز در درمان این نوجوانان موثر است.

عضو شورای نظام روانشناسی استان اصفهان گفت: والدینی که حمایتگر و حامی نوجوان هستند، روش حل مساله را به نوجوان می‌آموزند  و از آزار و رنجش عاطفی او پرهیز می کنند، می توانند باعث کاهش اضطراب او شوند.

وی با بیان اینکه چنانچه والدین با توجه به انجام حمایت‌های مورد نیاز موفق به بهبود شرایط نوجوان نشوند باید از مداخلات متخصصان برای درمان وی استفاده کنند، گفت:روانشناسان و مشاوران در گام اول و استفاده از روانپزشک در گام نهایی می‌تواند کمک کننده باشد.
 
مرجع : ایمنا
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

مغز ما چگونه همزمان احساسات متضاد دارد؟
چطور در لحظه حال زندگی کنیم؟
گفت‌و‌گو لذت بی‌پایان است
شکست باعث تاب آوری نمی‌شود!
فروید راوی سفر به اعماق روان، کاشف زوایای تاریک وجود
۷ خرید برای شادتر بودن بر اساس تحقیقات روانشناسی
زوجین خوشحال واقعی، چه نکاتی رو رعایت میکنن که دیگران رعایت نمیکنن!
کرونا مغز کودکان دختربچه‌ها را پیر کرده است
مشخصات پدر خوب چیست ؟
راز زوج‌های باهوشی که به پای هم پیر می‌شوند، چیست؟
آیا عشق همیشه جاودانه و زنده است؟
جایگاه حرفه‌ای مشاوران در مدارس چیست؟
با ترس هات روبرو شو! آدم ها رو ببخش! یک راه حل جدید بساز! هدف هات رو مشخص کن! آدم هایی که ازت متنفر هستند رو فراموش کن! ذهنت رو آزاد کن!