سه شنبه ۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 23 Apr 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۲۱ خرداد ۱۳۹۸ / ۱۲:۳۲
کد مطلب: 47461
۱

تقویت هوش هیجانی دانش آموزان و پیشرفت تحصیلی

تقویت هوش هیجانی دانش آموزان و پیشرفت تحصیلی
میگنا: سیدمحمدجواد آل‌داود، دانشجوی کارشناسی ارشد رشته علوم تربیتی گرایش آموزش و پرورش ابتدایی در پایان‌نامه خود به " بررسی رابطه هوش هیجانی و مهارت‌های اجتماعی با سرسختی تحصیلی دانش‌آموزان دوره دوم ابتدایی شهر اصفهان در سال تحصیلی ۱۳۹۷ – ۱۳۹۶" پرداخت.

این تحقیق به روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی انتخاب شد و ۴۲۰ نفر از دانش آموزان دوره دوم ابتدایی شهر اصفهان در سال تحصیلی ۱۳۹۷-۱۳۹۶ بررسی شدند. در این پژوهش، حجم نمونه بر اساس جدول کرجسی- مورگان بررسی و به منظور انتخاب دانش آموزان از روش نمونه گیری خوشه‌ای طبقه‌ای تصادفی متناسب با حجم استفاده شد.

نتایج این تحقیق در دو سطح آمار توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج به‌دست‌آمده از تحقیق نشان داد بین هوش هیجانی و مهارت‌های اجتماعی با سرسختی تحصیلی دانش آموزان دوره دوم ابتدایی شهر اصفهان در سال تحصیلی ۱۳۹۷-۱۳۹۶ رابطه وجود دارد.

آزمون رگرسیون چند متغیره نشان داد که مهارت‌های اجتماعی و هوش هیجانی پیش بینی کننده تغییرات سرسختی تحصیلی هستند. همچنین مشخص شد رابطه هوش هیجانی با سرسختی تحصیلی در دانش آموزان پسر قوی‌تر از دانش‌آموزان دختر است. امّا بین مهارت‌های اجتماعی و سرسختی تحصیلی بر اساس جنسیت دانش آموزان رابطه‌ای معنادار وجود ندارد. با توجه به نتایج حاصل از پژوهش می‌توان گفت تقویت هوش هیجانی و مهارت‌های اجتماعی دانش آموزان به تقویت سرسختی تحصیلی آنان کمک می‌کند.

یافته‌های این پژوهش زمینه تدوین برنامه‌های آموزش هوش هیجانی و مهارت‌های اجتماعی و افزایش سرسختی تحصیلی را برای دانش آموزان توسط آموزش‌وپرورش فراهم می‌کند. به گزارش ایسنا، این پایان نامه با راهنمایی علیرضا شواخی در پردیس فاطمه زهرا (س) دانشگاه فرهنگیان استان اصفهان دفاع شد.
مرجع : ايسنا
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
صعود به اورست 13 روز به طول مي انجامد، اما سقوط از آن فقط « 8 ثانيه ». ساختن روابط مدتها به طول مي انجامد اما از بين رفتن آن فقط در چند ثانيه!