پنجشنبه ۹ فروردين ۱۴۰۳ - 28 Mar 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۲۲ تير ۱۳۹۸ / ۱۲:۴۷
کد مطلب: 47699
۱
باهدف افزایش کیفیت زندگی جانبازان اعصاب و روان مدیر کل پیشگیری و بهداشت روانی بنیاد شهید و امور ایثارگران مطرح کرد:

آموزش همسران جانبازان اعصاب و روان هم در اولویت های برنامه های بنیاد شهید است

آموزش همسران جانبازان اعصاب و روان هم در اولویت های برنامه های بنیاد شهید است
میگنا: محمداسماعیل علیپور مدیرکل پیشگیری و بهداشت روانی بنیاد شهید و امور ایثارگران در خصوص الکترونیکی شدن پرونده های یک میلیون ودویست هزارنفر ایثارگر گفت:در بنیاد شهید بحث پرونده الکترونیک سلامت به صورت خیلی محدود تر از ۵ سال پیش شروع شده بود واطلاعات آن بیشتر شامل اطلاعات ایثارگرانی بود که پایش سلامت می شدند.
 
وی ادامه داد: ما افرادی را پایش سلامت می کردیم وعمده برنامه های پایش سلامت هم این بود که گروه های جانبازی پر خطر و والدین و همسران شهید در برنامه پایش سلامت بودندوما پزشک پایش سلامت را به منزل آنها می فرستادیم و سلامتی آنها ومشکلات سلامتی آنهارا بررسی می کردیم.
 
علیپور بااشاره به ثبت اطلاعات ایثارگران در سامانه الکترونیکی سجایااظهارکرد: باهمکاری بیمه مکمل؛ اطلاعات عمده و اطلاعات درمانی ایثارگران وخانواده آنها از مراکز مختلف طرف قراردادبیمه دریافت شده است.
 
وی افزود: زیرساخت ها باهمکاری اداره کل آماروفناوری اطلاعات فراهم شده است واین اطلاعات براساس هرایثارگری که خدمت می گیرد؛ در پرونده ی الکترونیک سلامت آن جای می گیرد.
 
مدیر کل پیشگیری و بهداشت روانی بنیاد شهید و امور ایثارگران بااشاره به ثبت اطلاعات ایثارگران در سامانه الکترونیکی سجایا تصریح کرد:اکنون شرایط به نحوی است که اگر کد ملی ایثارگران یا خانواده آنها وارد سامانه کنیم خدماتی که آنها دریافت کرده اند و مراجعاتی که به مراکز درمانی داشته اند واقدامات ویا کلینیک ویا خدمات جراحی که برای آنهاانجام شده را می توانیم داشته باشیم.
 
وی گفت:این افرادی که ثبت پرونده الکترونیک شدند یک میلیون ودویست هزارنفر از ایثارگر وخانواده های آنهاهستند.
علیپور ابرازداشت: برای نخستین بار در کشور دستگاهی هستیم که بااین تعداد توانستیم پرونده الکترونیکی سلامت را تشکیل بدهیم.
 
وی ادامه داد:یکی دیگر از موارد مدنظر ما داروهای ایثارگران است که پس ازدریافت اطلاعات در پرونده الکترونیک آنهاثبت می شود.
 
علیپور تصریح کرد: هماهنگی بابیمه های پایه بمنظور اخذخدمات دارویی ازآنها از برنامه های دیگر این اداره کل هست با این کار می توانیم برای  داروهای خاصی که ممکن است مصرفش زیاد باشد یاداروهایی که مشکل در تهیه آن وجود داشته باشد پیش بینی های لازم را بکنیم.
 
وی در خصوص وظایف سازمان پیشگیری ودرمان گفت:اداره کل پیشگیری وبهداشت روانی همانطوری که از اسمش پیداست هم بحث پیشگیری وهم بحث سلامت روان روان را به عهده دارد.

 
برنامه پایش سلامت 
مدیر کل پیشگیری و بهداشت روانی بنیاد شهید و امور ایثارگران ادامه داد:مادرزمینه پیشگیری برنامه های مختلفی داریم که یکی از عمده ترین برنامه ها بحث پایش سلامت ایثارگران است که به صورت فعالانه ایثارگران را ویزیت می کنیم یعنی اینکه افراد مشکل دارلازم نیست به سراغ ما بیایند 
وی اظهارکرد:در نظرداریم خدمات ویژه ای را به افراد زمین گیربدهیم وافرادی که توانایی مراجعه به مراکز درمانی را ندارند؛خودمان بتوانیم به آنها خدمات ویژه ای بدهیم وبصورت فعالانه خدمات درمانی وتوان بخشی را به آنهاارائه کنیم، البته برنامه خدمات به افراد زمین‌گیر قراربود که از اوایل سال ۹۸ اجرایی شود اما بخاطر مشکلات اعتباری که به وجود آمد وشرکت بیمه دریافتی هایش به تعویق افتاد مقداری این خدمات هم درحال حاضر به تعویق افتاده است،که امیدواریم هرچه زودتر این مشکلات حل شود.

 
ایجادکلینیک های چند تخصصی
علیپورگفت :برنامه های دیگر اداره کل پیشگیری وبهداشت روانی؛ کلینیک های چند تخصصی دربرنامه های سال ۹۸ بوده است که بااین هدف که خیلی از ایثارگران ممکن است به متخصص های مختلف مراجعه کنند وداروهای مختلفی بگیرند و بحث تداخل دارویی پیش بیاید وهرکسی بدون خبر از متخصص دیگری داروهایی را تجویزکند که هم تداخل دارویی پیش بیاید و هم هماهنگ با بحث درمان آنها نباشد.
 
وی بااشاره به برنامه کلینیک های چند تخصصی افزود:بااین برنامه، ایثارگرانمان بخصوص آنهایی که کل ریسک هستند به کلینیک های چند تخصصی مراجعه کنند وهمزمان توسط متخصص های مختلف ویزیت شوند وبرنامه ی درمانی آنها بصورت هماهنگ مشخص شود که این کار کیفیت درمان را بالاتر می برد واز طرف دیگر تداخل دارویی هم بیشتر مورد توجه قرارمی گیرد.
 
مدیر کل پیشگیری و بهداشت روانی بنیاد شهید و امور ایثارگران بااشاره به برنامه کلینیک چندتخصصی ابراز داشت: به خاطرمشکلات اعتباری که در سال جدید داریم این برنامه هم عقب است که امیدواریم بابرطرف شدن آنها این بحث هم طبق برنامه ای که داریم پیش برود.
 
علیپور ادامه داد:در بحث سلامت روان ما ۱۰ بیمارستان روانپزشکی در کشور داریم که خاص ایثارگران است ووابسته به بنیادشهید وامور ایثارگران است که بیش از ۹۰۰ تخت دارد و جانبازان عزیز ازاین بیمارستانها وخدمات درمانی آنها استفاده می کنند وعلاوه بر ۱۰ بیمارستانی که مربوط به بنیاداست باتوجه به دفترچه بیمه تکمیلی ایثارگران وبیمه تکمیلی که دارند به سایربیمارستان هایی طرف قرارداد هم مراجعه بکنندوخدمات درمانی بگیرند.
 
وی افزود:مراجعه به روانپزشکان مختلف و متخصص های ذیربط و خدمات روان شناسی هم جزوه قراردادما بابیمه تکمیلی بوده است عزیزان این خدمات را دریافت می کنند .
 
آموزش همسران جانبازان اعصاب وروان
مدیر کل پیشگیری و بهداشت روانی بنیاد شهید و امور ایثارگران تصریح کرد: بحث آموزش همسران جانبازان اعصاب وروان هم در اولویت های برنامه های مااست که درسال های گذشته خیلی فعال بوده وبیش از ۶۰ هزار همسر جانباز اعصاب وروان را درزمینه های مختلف آموزش دادیم که بازهم این برنامه از دوسال گذشته به خاطر مشکلات اعتباری که وجود داشته است دچار افت شده است وامیدواریم که بارفع مشکلات اعتباری،  بحث آموزش همسران جانبازان را که می تواند خیلی در ارتقای سلامت روان و خانواده، توانبخشی خانواده وبهتر شدن شرایط جانبازان اعصاب وروان وافزایش کیفیت زندگی آنهاتاثیرگذار است،فعال شود.
 
مدیر کل پیشگیری و بهداشت روانی بنیاد شهید و امور ایثارگران درخصوص بهداشت روانی ایثارگران گفت:همسر جانبازان اعصاب وروان را به عنوان رکن وپایه ی خانواده هستند وبنابراین تمرکز روی همسران آنهااست وآموزش ها را برای همین به آنهامی دهیم.
 
وی ادامه داد:ازطرفی جانبازانی که دربیمارستان های روانپزشکی بستری می شوند؛درآنجا هم برای آنها برنامه های آموزشی داریم که درزمان بستری براساس دستور العمل لازم،آموزش هایی به آنهاداده می شودکه همه این ها در زمینه پیشگیری بیماری وکاهش شدت آن است.
 
علیپور اظهارکرد:خدمات روان شناسی و مشاوره هم در بنیاد درجهت کاهش شدت بیماری روانپزشکی و افزایش سلامت روان آنها داده می شود که البته بازهم باتوجه به مشکلات اعتباری که وجود دارد این خدمات هم به نسبت با مشکل مواجه شده است وامیدواریم که این خدمات کاهش پیدانکند وبتوانیم خدمات را به صورت  سابق ادامه بدهیم.
 
 
مرجع : پایگاه خبری حیات
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
برای شنا کردن به سمت مخالف رودخانه قدرت و جرات لازم است وگرنه هر ماهی مرده ای هم می تواند از طرف موافق جریان آب حرکت کند.