جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۸ / ۱۷:۰۲
کد مطلب: 47874
۰

عملکرد ناحیه‌ای از مغز، موجب بیماری اوتیسم می‌شود

عملکرد ناحیه‌ای از مغز، موجب بیماری اوتیسم می‌شود
به گزارش میگنا، به نقل از طبنا، از مدیکال‌اکسپرس، اگرچه برخی از ژن‌های خاص می‌توانند فرد را به اختلال‌های روانشناختی مبتلا کنند، هنوز عملکرد و مکانیسم‌های تمام نواحی مغز که موجب اختلال‌های خاصی در افراد می‌شوند، کاملا شناخته شده نیستند. جهش‌های موجود در ژن SHANK3 یا حذف این ژن در بدن می‌تواند فرد را به اختلال طیف اوتیسم و اختلال نادر دیگری به نام سندرم فیلن- مک‌درمید (Phelan-McDermid syndrome) مبتلا کند.

همچنین در بررسی‌ها مشخص شده است، آن دسته از موش‌های آزمایشگاهی که به جهش‌های ژنتیکی SHANK3 مبتلا هستند، از خود برخی از ویژگی‌های اوتیسم، مانند اجتناب از تعاملات اجتماعی، بروز می‌دهند. اما تاکنون عملکرد برخی از نواحی مغز که مسئول این نوع رفتار در مبتلایان به اوتیسم است، شناسایی نشده بود.

عصب‌شناسان ام‌آی‌تی در بررسی‌های خود، نوعی مدارهای عصبی در مغز که موجب نقص در رفتارهای اجتماعی می‌شود، شناسایی کردند. آنها دریافتند نقص در عملکرد و ساختار قشر سینگولیت قدامی در مغز موش‌های دارای جهش SHANK3 موجب نقص در تعاملات اجتماعی می‌شود.

مکانیسم‌های نوروبیولوژیکی نقص‌های اجتماعی، بسیار پیچیده هستند و نواحی مختلفی از مغز را گرفتار می‌کنند. نتایج بررسی این محققان، قطعه‌ای دیگر از پازل نقشه مدارهای عصبی مسئول نقص در تعاملات اجتماعی افراد مبتلا به اختلال طیف اوتیسم را تکمیل می‌کند.

از دیگر نواحی مغز که به تعاملات اجتماعی صدمه می‌زند، قشر پیش‌پیشانی و اثر آن روی نواحی دیگر مغز از جمله، هسته اکومبنس و هابنولا، است. اما در بررسی‌های گذشته بین قشر پیش‌پیشانی و نقص در تعاملات اجتماعی ناشی از جهش در ژن SHANK3 ارتباطی پیدا نشده بود.

محققان ام‌آی‌تی به جای قشر پیش‌پیشانی مغز، روی قشر سینگولیت قدامی مغز متمرکز شدند. این ناحیه از مغز نقش مهمی در عملکردهای اجتماعی بازی می‌کند و البته در پردازش‌های شناختی، مانند محاسبه هزینه-فایده، انگیزه و تصمیم‌گیری هم تاثیرگذار است.

این محققان دریافتند، نبود ژن SHANK3 در عصب‌های موجود در قشر سینگولیت قدامی مغز کافی است تا اختلال در ارتباط‌های اجتماعی فرد به وجود آید. آنها برای درمان این وضعیت با استفاده از اپتوژنتیک و داروهای خاص، عصب‌های قشر سینگولیت قدامی مغز موش‌های آزمایشگاهی دارای جهش ژنی SHANK3 را فعال کردند و متوجه بهبود در رفتارهای اجتماعی آنها شدند.

به گزارش طبنا، محققان ام‌آی‌تی می‌گویند این بررسی می‌تواند به شناخت بهتر مکانیسم‌های عصبی رفتارهای اجتماعی و همچنین نقص‌های اجتماعی ناشی از اختلال‌های عصبی کمک کند و شرایط درمان افراد مبتلا را بهبود بخشد.

مترجم: نادیا زکالوند
 
مرجع : طبنا (خبرگزاری سلامت)
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
از آدمهای حسود؛ متنفر نباشید، دلیل حسادت آنها این است که فکر می کنند شما از آنها بهتر هستید... پائولو کوئلیو