جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۶ شهريور ۱۳۹۸ / ۱۱:۰۰
کد مطلب: 48108
۰
آیا فناوری‌ها موجب بروز بیماری‌های روانی می‌شود؟

فناوری‌های دیجیتال ذهن شما را نمی‌خورد

فناوری‌های دیجیتال ذهن شما را نمی‌خورد
میگنا: نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد سپری کردن زمان زیادی با تلفن‌های هوشمند، ارتباطی با بروز مشکلات سلامت روانی ندارد. در این مطالعات، نوع استفاده و رابطه نوجوانان و جوانان با تلفن‌های هوشمند آن‌ها ردیابی شد و دانشمندان تلاش کردند تا این موضوع را آزمایش کنند که آیا سپری کردن وقت بیشتر با تلفن‌های همراه و استفاده از فناوری دیجیتال با پیامدهای بهداشت روانی بدتری مرتبط است؟ درنتیجه محققان شواهد اندکی در مورد ارتباط طولی یا روزانه بین استفاده از فناوری دیجیتال و سلامت روان نوجوانان یافتند.

پروفسور کاندیس اودگرز (Candice Odgers) استاد علوم روان‌شناسی دانشگاه کالیفرنیا در این رابطه اعلام کرد: «احتمالاً زمان آن فرارسیده که بزرگ‌سالان از بحث در مورد اینکه تلفن‌های هوشمند و رسانه‌های اجتماعی برای سلامت روان نوجوانان خوب یا بد هستند، دست برداشته و راه‌های حمایت از آن‌ها را در زندگی آنلاین و آفلاین شروع کنند.»

در مرحله نخست این مطالعه، بیش از 2 هزار جوان موردبررسی قرارگرفته و سپس جمعیتی 400 نفری به‌عنوان نمونه در نظر گرفته‌شده و این موضوع به مدت دو هفته تحت نظر قرارگرفته شد که آن‌ها در طول روز به مدت چند بار و هر بار چه مدت‌زمانی را از تلفن همراه خود استفاده می‌کنند.

افراد موردبررسی قرارگرفته در این مطالعه بین 10 تا 15 سال سن داشته و جمعیت متنوعی ازنظر اقتصادی و نژادی جوانان را شامل می‌شدند. این افراد در مدارس کارولینای شمالی تحصیل می‌کردند.

میشلین جنسن (Michaeline Jensen) استادیار دانشگاه کارولینای شمالی و از اعضای این تیم تحقیقاتی درباره یافته‌های به‌دست‌آمده از این پژوهش گفت: «برخلاف تصور رایج و عمومی مبنی بر اینکه تلفن‌های هوشمند و رسانه‌های اجتماعی به‌ سلامت روان نوجوانان آسیب می‌رسانند، نتایج به‌دست‌آمده از پژوهش‌های جدید؛ از این ایده که مدت‌زمان صرف شده برای استفاده از تلفن همراه با افزایش خطر ابتلا به مشکلات روحی و روانی ارتباط مستقیمی ندارد.»

در این مطالعات، محققان روزانه سه بار علائم سلامت روان را نوجوانان را بررسی کرده و میزان استفاده آن‌ها از فناوری نیز بررسی می‌شد.

سؤالات مطرح‌شده توسط پژوهشگران، این بود كه آیا جوانانی كه مدت‌زمان بیشتری را با فناوری‌های دیجیتالی مشغول بودند، خطر بیشتری برای بروز علائم اختلال در سلامت روانی را تجربه می‌کنند یا خیر؟ آیا روزهایی كه نوجوانان با هر دلیلی وقت بیشتری را صرف استفاده از فن‌آوری دیجیتال می‌کنند، با افزایش بروز اختلالات روانی همراه است یا خیر؟

درنتیجه این مطالعات مشخص شد که ارتباطی بین استفاده از تلفن همراه و فناوری‌های مشابه و بروز اختلالات روانی وجود ندارد.

شرح کامل این پژوهش و یافته‌های به‌دست‌آمده از آن در آخرین شماره مجله تخصصی علوم روان‌شناسی بالینی (Clinical Psychological Science journal) منتشرشده و در اختیار پژوهشگران قرار دارد.

ترجمه: احسان محمدحسینی
 
مرجع : سیناپرس
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
زندگی درس حساب است، خوبیها را جمع، بدیها را کم ، خوشی ها را ضرب و شادیها را تقسیم کنیم