سه شنبه ۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 23 Apr 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۱۷ شهريور ۱۳۹۸ / ۰۹:۵۴
کد مطلب: 48217
۱

شیوع بالای اختلالات بیش‌فعالی و نقص توجه در کودکان

شیوع بالای اختلالات بیش‌فعالی و نقص توجه در کودکان
میگنا: مهدی تهرانی دوست دبیر علمی سمپوزیوم مبانی عصب شناختی در اختلالات رشدی و استاد گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار کرد: اختلالات بیش فعالی و نقص توجه، شایع‌ترین اختلالات در دوران کودکی هستند که تا بزرگسالی می‌توانند ادامه پیدا کنند، شیوع این اختلالات بین پنج تا هفت درصد است، یعنی از هر ۱۰۰ کودک، هفت کودک به این اختلالات مبتلا هستند.

 
کارکرد کنترلی مغز در اختلالات بیش‌فعالی و نقص توجه هدف قرار  می‌گیرد
دبیر علمی سمپوزیوم مبانی عصب شناختی در اختلالات رشدی بیان کرد: این اختلال به کارکرد بد مغز مربوط می‌شود و مهم‌ترین کارکردی که در این افراد با آن مواجه هستیم کارکرد کنترلی مغز است. کارکرد کنترلی، مهم‌ترین کارکرد مغز بوده که بر رفتار‌های ما اثر می‌گذارد، این کارکرد رفتار‌های ما را کنترل می‌کند تا بتوانیم خودمان را متناسب با شرایطی که در آن قرار گرفته ایم، وفق دهیم.

تهرانی دوست افزود: در کودکان این کنترل ضعیف بوده و به همین علت رفتار‌های آن‌ها بیش از حد معمول است، در کنار پرتحرکی، رفتار‌های بدون فکر از آن‌ها بیشتر دیده می‌شود و نمی‌توانند برای انجام کار‌های خودشان، تحمل و فکر کنند و این ناتوانی در کنترل، در تمرکز آن‌ها برای درس خواندن اثری منفی می‌گذارد.

استاد گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کرد: خوشبختانه این اختلال، درمان می‌شود، درمان دارویی به تقویت رفتار کنترلی مغز در مبتلایان به این اختلال بسیار کمک می‌کند، همچنین علاوه بر دارو درمانی، آموزش‌هایی رفتاری هم به خانواده کودک و کودک داده می‌شوند تا بتوانند کنترلی بیشتر بر رفتار، تمرکز و توجه کودک داشته باشند.

تهرانی دوست تصریح کرد: این سمپوزیوم با هدف بالا بردن دانش محققان و دانشجویان با مبانی شناختی، عصب شناختی و اختلالات عصبی رشدی برگزار می‌شود.

او گفت: این اختلالات از دوران کودکی بروز پیدا می‌کنند، در این اختلالات، مغز نمی‌تواند رشد لازم را در برخی از حیطه‌ها داشته باشد.

تهرانی دوست یادآوری کرد: اختلالات بیش فعالی- نقص توجه، طیف اوتیسم و یادگیری مهم‌ترین مشکلات رشدی در دوران کودکی هستند که درمان به موقع آن‌ها می‌تواند از مشکلات بیشتر در سنین بالاتر پیشگیری کند.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
در نهان به آنان دل می بندیم ؛ که دوستمان ندارند و در آشکار از آنان که دوستمان دارند غافلیم شاید این است دلیل تنهایی ما... دکتر علی شریعتی