سه شنبه ۹ خرداد ۱۴۰۲ - 30 May 2023
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۸ مهر ۱۳۹۸ / ۱۶:۰۰
کد مطلب: 48418
۰

اضطراب کودکانمان را چگونه کنترل کنیم؟

اضطراب کودکانمان را چگونه کنترل کنیم؟
میگنا: کمال پرهون، روانشناس و مشاور در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره راهکار برای کنترل اضطراب کودکان اظهار کرد: کودکان در سنین پیش‌دبستان و دبستان مجبورند خود را با سبک زندگی جدید، دور بودن از خانواده و منبع دلبستگی برای بخشی از روز، هرروز رفتن به مدرسه برای مدت یک سال تحصیلی سازگار کنند.

این روانشناس با بیان اینکه برخی از کودکان در هفته‌های نخست و حتی ماه‌های اولیه شروع مدرسه اضطراب و تنش شدید تجربه می‌کنند، افزود: مؤلفه اصلی اضطراب نگرانی است و کودکی که به‌طور مداوم نگران است، در مورد تجارب گذشته و حال احساس آزار و اذیت می‌کند و در مورد آنچه ممکن است در آینده رخ دهد مضطرب خواهد شد.

او ادامه داد: اگر کودک شما اجتناب از مدرسه دارد یا تشخیص اختلال اضطرابی دریافت کرده است او هرروز موقع رفتن به مدرسه استرس شدید دارد، که به لحاظ جسمانی و هیجانی تحت تأثیر قرار می‌گیرد و اگر اضطراب از مدرسه مزمن و شدید باشد، کودک احساس تنهایی و جدایی بودن از هم‌کلاسی‌هایش خواهد کرد و ممکن است در صورت آگاهی همکلاسی‌هایش از این مسئله او را مورد تمسخر قرار دهند که این مسئله باعث تشدید اوضاع و کاهش عزت‌نفس و اعتمادبه‌نفس او خواهد شد.

پرهون با اشاره به اینکه می‌توان با صبر و حمایت و درگیر کردن کودک در فرایند درمان بر اضطراب او غلبه کرد، اضافه کرد: به کودکتان بگویید که در مدرسه انتظار انجام چه‌کار‌هایی از آن‌ها می‌رود، به کودک خود اجازه دهید که اسباب‌بازی، عکس یا شی‌ء که مربوط به محیط خانه است را با خود به همراه ببرد و با کسب اجازه در پایه‌های تحصیلی پایین‌تر برای مدت کوتاهی همراه او در کلاس بمانید.

این روانشناس ادامه داد: همیشه سر موقع او را به ایستگاه اتوبوس، سرویس تاکسی برسانید و کودکانتان را با امید و دل گرمی ترک کنید تا بتواند به دور بودن از شما عادت کند و هرگز با اعتراض و خرده‌گیری او را ترک نکنید همچنین او را ببوسید و او را ترک کنید و به کوکانتان مهارت‌های مقابله‌ای مناسب و اتکا به خود بودن از طریق تشویق او به بازی مستقل آموزش دهید.

او با اشاره به اینکه در صورت تداوم اجتناب از مدرسه فوراً کمک‌های حرفه‌ای را برای او فراهم نمایید، گفت: هرگز به خاطر اضطراب سر کودکتان فریاد نکشید، او را تنبیه یا تحقیر و سرزنش نکنید، یا به اعضای خانواده، دوستان یا هر کس دیگر اجازه چنین کاری را ندهید.

پرهون با تاکید بر اینکه به کودک خود و دیگر اعضای خانواده فنون آرمیدگی و تکنیک‌های خودیاری را برای غلبه بر اضطراب آموزش دهید، افزود: به کودکتان این امکان را دهید که احساسش را به شما بگوید، بدون قضاوت و داوری به او گوش دهید.

این روانشناس گفت: اگر والدین هراس یا اضطراب داشته باشند این مسئله با توجه به الگو گزینی و یادگیری مشاهده‌ای می‌تواند باعث یادگیری و اضطراب در کودکتان شود از این‌ رو باید والدین در این زمینه دقت و در صورت داشتن اضطراب یا هراس مورد درمان قرار گیرند.

او ادامه داد: کودکتان را حمایت کنید، ولی امکان ادامه رفتارش را به او ندهید برای مثال اجازه ندهید که با عصبانیت واکنش نشان دهد یا با تأمل از موقعیت‌ها اجتناب کند همچنین آرمیدگی، مدیریت استرس و راهبرد‌های مقابله را به او آموزش دهید. از این فنون برای خودتان نیز استفاده کنید و به همه اعضای خانواده نیز آموزش دهید.

پرهون خاطرنشان کرد: کودکتان را به دعوت از دوستان برای بازی یا مهمانی تشویق کنید، او را وادار به این کار نکنید، ولی به‌تدریج به او کمک کنید که به دنیای بیرون قدم بگذارد همچنین او را به شرکت در باشگاه، گروه‌های ورزشی و فعالیت با همسالان تشویق کنید تا بتواند اعتمادبه‌نفس خود را به دست آورد و دوستان موردعلاقه‌اش را بیابد.
 
مرجع : باشگاه خبرنگاران جوان
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

احساساتی که نشان می‌دهد ضریب هوشی شما بالا است
چگونه مشاوره روانشناسی بگیریم ؟
چطوری در محل کار عذرخواهی کنیم؟
اختلالات شخصیت کلاستر B
نارسایی توجه /بیش فعالی اختلال رفتاری پیچده اما قابل مدیریت
کشف تاثیر استرس محل کار روی تایپ‌ کردن
اضطراب با بدن زنان چه می‌کند؟
روش‌های غلبه بر استرس امتحانات
نشانه های روابط عاشقانه ناکارآمد وسمی کدامست ؟
معنویت در حل مشکلات روانی بیرون‌زاد راهگشاست
تعریف و طبقه بندی کودکان استثنایی
اعلام ضوابط کارورزی، برگزاری کارگاه و دوره‌های توانمندسازی روانشناسی
کلمات بیش از آنچه که شما تصور می کنید تاثیر گذارند. همیشه پیش از صحبت کردن فکر کنید.