دوشنبه ۸ خرداد ۱۴۰۲ - 29 May 2023
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۲۴ مهر ۱۳۹۸ / ۰۸:۰۰
کد مطلب: 48569
۱
بیماری انسداد ریوی مزمن با سیگارهای سبک:

سیگارهای سبک، دروغی سنگین

سیگارهای سبک، دروغی سنگین
میگنا: «الیزابت اولسنر» استاد کالج ویجلاس در دانشگاه کلمبیا در آمریکا و مدیر این تحقیق می گوید: بسیاری از افراد تصور می کنند کشیدن چند نخ سیگار در روز آنقدرها هم بد نیست؛ اما مشخص شده است بین کسانی که درروز پنج نخ سیگار می کشند و کسانی که در روز دو پاکت سیگار می کشند از نظر دچار شدن به بیماری های ریوی تفاوتی کمی وجود دارد.

محققان برای انجام این آزمایش که در مجله Lancet Respiratory Medicine به چاپ رسیده است عملکرد ریه (میزان هوایی که هر فرد در هنگام دم  فرو می دهد و در بازدم خارج می کند) را در افراد سیگاری، افرادی که سیگار را ترک کرده اند و افراد غیرسیگاری بررسی کردند.

با بالارفتن سن، کارکرد ریه به طور طبیعی افت می کند (این امر از دهه سوم زندگی آغاز می شود) و به خوبی روشن شده است که سیگار این روند را تسریع می کند.

محققان به خاطر تعداد زیاد افراد شرکت کننده در این آزمایش (2500 نفر) توانستند تفاوت عملکرد ریه در افرادی که چند نخ (کمتر از 5 نخ) در روز می کشیدند و نیز افرادی که به طور سنگین سیگار می کشیدند (بیش از 30 نخ در روز) را بررسی کنند؛ در آزمایش های قبلی به خاطر کم بودن تعداد شرکت کنندگان، این امر ممکن نبود.

تحلیل ها نشان داد که عملکرد ریه در افرادی که به طور سبک سیگار می کشیدند در مقایسه با افراد غیر سیگاری به میزان نزدیک به افرادی که سنگین سیگار می کشیدند دچار افت شد. این بدان معنا است که افرادی که سبک سیگار می کشند طی یک سال ممکن است همان میزان به ریه خود آسب بزنند که افرادی که سنگین سیگار می کشند در مدت 9 ماه آسیب می زنند.

در این آزمایش همچنین فرضیه مبتنی بر یک مطالعه مربوط به 40 سال پیش که بر اساس آن میزان کاهش ظرفیت ریه چند روز پس از ترک سیگار به حالت عادی باز می گردد مورد آزمایش قرار گرفت. تحقیق تازه نشان داد که هر چند ظرفیت ریه در افراد ترک کرده نسبت به افراد سیگاری با نسبت کمتری افت می کند اما این میزان حداقل به مدت 30 سال به حالت عادی برنمی گردد. بنابر گفته این محققان افرادی که سبک سیگار می کشند ممکن است بیشتر در معرض خطر بیماری انسداد ریوی مزمن قرار بگیرند.

مترجم: محسن کاریزی
 
مرجع : سیناپرس
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چگونه مشاوره روانشناسی بگیریم ؟
چطوری در محل کار عذرخواهی کنیم؟
اختلالات شخصیت کلاستر B
نارسایی توجه /بیش فعالی اختلال رفتاری پیچده اما قابل مدیریت
کشف تاثیر استرس محل کار روی تایپ‌ کردن
اضطراب با بدن زنان چه می‌کند؟
روش‌های غلبه بر استرس امتحانات
نشانه های روابط عاشقانه ناکارآمد وسمی کدامست ؟
معنویت در حل مشکلات روانی بیرون‌زاد راهگشاست
تعریف و طبقه بندی کودکان استثنایی
اعلام ضوابط کارورزی، برگزاری کارگاه و دوره‌های توانمندسازی روانشناسی
افراد افسرده با ریسک ابتلا به ۲۹ بیماری دیگر روبرو هستند
برای انسان نابینا شیشه و الماس فرقی ندارد اگر کسی قدرتان را ندانست فکر نکنید شیشه اید یقین بدانید که او نابیناست ...