پنجشنبه ۱۳ مهر ۱۴۰۲ - 5 Oct 2023
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۸ / ۱۵:۰۰
کد مطلب: 48607
۱
یک متخصص غدد:

نشانه‌های کم کاری تیروئید را بشناسید/ اگر انرژی ندارید ممکن است تیروئیدتان کم کار باشد

نشانه‌های کم کاری تیروئید را بشناسید/ اگر انرژی ندارید ممکن است تیروئیدتان کم کار باشد
 
میگنا: کم‌کاری غده تیروئید یک اختلال شایع است. اما اکثر افراد از علائم کم‌کاری تیروئید آگاه نیستند. در این حالت، غده تیروئید به میزان کافی هورمون تیروئید ترشح نمی‌کند.
 
در واقع تیروئید غده‌ای کوچک در ناحیه گردن و مسئول ترشح دو هورمون مهم T3 و T4 است. هورمون‌های ترشح شده توسط تیروئید توسط جریان خون در سراسر بدن حرکت می‌کنند و وظایف مهمی چون متابولیسم بدن را کنترل می‌کنند.

این هورمون بر عملکرد تمام اعضای بدن از جمله قلب، مغز، عضلات و پوست تاثیر می‌گذارد. همچنین متابولیسم نقش موثری در دمای بدن، ضربان قلب و نحوه سوزاندن کالری دارد. 


یکی از علت‌های کم‌کاری تیروئید بیماری‌های خودایمن تیروئید است
در رابطه با کم‌کاری غده تیروئید، دکتر یاسر مرآتی، متخصص گوارش و غدد، با بیان اینکه کم کاری تیروئید دارای درجات مختلفی است، گفت: تیروئید یک غده پروانه‌ای شکل است که در قسمت تحتانی گردن و درست روبه روی نای زیر حنجره قرار دارد که مسئول ساخت هورمون تیروئید، ذخیره و ترشح آن است و اختلال در عملکرد آن منجر به بیماری کم کاری و پرکاری تیروئید می‌شود.
این پزشک ادامه داد: یکی از علت‌های اصلی کم کاری تیروئید بیماری‌های خودایمن تیروئید است، به این معنا که بدن علیه غده تیروئید آنتی بادی تولید می‌کند و در نتیجه سبب اختلال در ترشح هورمون‌های تیروئیدی می‌شود.

ضعف و خستگی یکی از شایع‌ترین علامت کم کاری تیروئید
او ضعف و خستگی را بعنوان شایع‌ترین علامت کم کاری تیروئید دانست و گفت: خشکی پوست، احساس سرما، ریزش مو، یبوست، افزایش وزن، کاهش اشتها، افزایش احتمال سقط، کاهش ضربان قلب و افزایش فشارخون از دیگر علائم این بیماری هستند.

مرآتی اضافه کرد: وقتی تیروئید بیش از اندازه فعالیت کند و هورمون زیادی تولید کند موجب پرکاری تیروئید می شود. او یادآور شد: علایم بیماری پرکاری تیروئید شامل پرفعالیتی، تحریک پذیری، بی قراری، عدم تحمل گرما و تعریق، تپش قلب، ضعف و خستگی، کاهش وزن همراه با افزایش اشتها، اسهال، پر ادراری، افزایش ضربان قلب، نامنظمی قلبی، لرزش، پوست گرم و مرطوب است.


 اولین قدم جهت تشخیص بیماری، چک کردن هورمون TSH است
مرآتی با بیان اینکه اولین قدم جهت تشخیص بیماری، چک کردن هورمون TSH است، بیان داشت: در صورت رویت هر کدام از علائمی که توضیح داده شد ، حتما به پزشک معالج مراجعه شود.

این متخصص عنوان کرد: در صورت تشخیص کم کاری تیروئید پزشک هورمون‌های تیروئید را به صورت قرص تجویز خواهد کرد و در صورت پر کاری تیروئید شایع ترین راه درمان استفاده از داروهای ضد تیروئید است و همچنین ید درمانی و برداشتن غده تیروئید مشکل پرکاری تیروئید را حل می‌کند اما این روش‌ها تنها زمانی توصیه می‌شود که داروها تاثیر نداشته باشند یا این مشکل باعث ایجاد گواتر بزرگ شده باشد.
 
 
مرجع : خبرگزاری برنا
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

فتحی آشتیانی: نباید دانشجویی بدون کنکور وارد رشته روانشناسی شود
انواع قلدری در مدرسه و نشانه‌های آن در کودکان را بشناسید
آئین معارفه رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره برگزار شد+تصاویر
کلینیک روانشناسی چیست؟
آداب حرف زدن با تلفن که باید بلد باشیم
با این تمرین‌ها از شر آلزایمر خلاص شوید
روانشناسی شاد بودن چیست و چطور شاد باشیم؟
مواجهه درمانی: اصول، کاربردها و مزایا
اهمیت حضور مشفقانه درمانگر در روان‌درمانی
مدیریت مورد در آموزش و پرورش
افکار منفی از کجا می آیند؟ خودگویی چیست ؟
روان‌درد علت خودکشی است!
نمی توانی به عقب برگردی و شروع را عوض کنی، ولی می توانی از جایی که هستی آغاز کنی و پایان را عوض کنی...