پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 25 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۸ / ۱۹:۳۱
کد مطلب: 48621
۱

نحوه برخورد با افراد خودشیفته از نظر یک روانشناس

نحوه برخورد با افراد خودشیفته از نظر یک روانشناس
میگنا: حسن اکبرزاده درباره افراد خودشیفته اظهار کرد: بهتر است ابتدا تعریفی از افراد خودشیفته داشته باشیم و در ادامه به ویژگی‌های افراد خودشیفته بپردازیم تا بتوانیم راهکار‌های کنار آمدن با این افراد و چگونه زندگی کردن با آن‌ها را ارائه دهیم.
 
این روانشناس با بیان اینکه فرد خودشیفته اصطلاحا کسی که بیش از حد عاشق خودش است، افزود: هر چند علاقه  و دوست داشتن خود یک ویژگی مثبت محسوب می‌شود اما افراط در دوست داشتن خود باعث بروز مشکلاتی در خود فرد و ارتباطات بین فردی او می‌شود.

او درباره ویژگی‌های بارز افراد خودشیفته، گفت: در نگاه اول آدم‌های جذابی هستند و خیلی‌ها علاقمند ارتباط با آن‌ها هستند، موفقیت‌ها و توانمندی‌های خود را بزرگنمایی می‌کنند، تاکید زیادی بر متفاوت بودن و برتر بودن دارند، نیاز به تحسین شدن در آن‌ها خیلی بالاست، همدلی ضعیفی در مقابل دیگران دارند و در عوض انتظار تایید شدن از طرف دیگران بالاست.

اکبرزاده ادامه داد: از دیگر ویژگی های افراد خودشیفته آن است که، تحمل باخت یا شکست را ندارند، نگاه از بالا به پایین دارند، ذهن محدودی دارند، از موفقیت‌های دیگران ناراحت می‌شوند، خود را آدم‌های باهوش تلقی می‌کنند، افکار متحجری دارند، انتقادپذیر نیستند و...

این اختلال جزء اختلال‌های مقاوم روانشناختی است و این افراد به قدری مقاوم هستند که اگر جزء افراد مهم زندگیتان نیستند بهتر است از آن‌ها فاصله بگیرید.

در مشاوره‌های پیش از ازدواج ویژگی خودشیفتگی از مواردی هست که مانع پیشرفت مسیر پیش از ازدواج می‌شود، چون در این صورت فردی که خودشیفته است بدنبال تغییر همه جانبه طرف مقابل است که در مسیر ازدواج چنین در خواستی هیچ جایگاهی ندارد.

این روانشناس با اشاره به اینکه ازدواج با افراد خودشیفته یک مسیر دشواری را پیشروی افراد قرار می‌دهد، اضافه کرد: با توجه به ویژگی‌های فوق (ویژگی‌های یک فرد خودشیفته) نهایتا باید پذیرای اکثر خواسته‌های آن‌ها باشید اعتراضی نکنید و فقط عمل کنید چراکه این ویژگی را به عنوان یک اختلال قبول ندارند بلکه به عنوان یک توانمندی خاص به آن می‌نگرند و شما هیچ توانایی در توافق کردن با آن‌ها یا تغییر دادن آن‌ها ندارید.

راهکار برای رفتارکردن با افراد خودشیفته
با توجه به ویژگی‌های فوق افراد خودشیفته را شناسایی کنید  چراکه جزء اختلالات مقاوم روانشناختی است در صورتی که فرد مقابل جزء افراد مهم زندگیتان نیست در ارتباط خود تجدید نظر کنید.

اکبرزاده با اشاره به اینکه اگر فرد مهم و با ارزشی برایتان هست بهتر است خودشیفتگی اورا بپذیرید، اضافه کرد: سعی نکنید آن‌ها را تغییر دهید، چون موفقیتی حاصل نخواهد شد همچنین بازی‌های روانی و عملی آن‌ها را شناسایی کنید تا وارد این بازی‌ها نشوید چراکه تحت هر شرایطی نتیجه مثبتی در پی ندارد.

در ارتباط با آن‌ها محدوده رفتاری و اهداف خود را مشخص کنید، از ویژگی‌های مثبت او به عنوان بازخورد استفاده کنید، کوچکترین همدلی آن‌ها را با بازخورد مثبت تقویت کنید، در رابطه حد و مرز تعیین کنید و به آن‌ها متعهد باشید.

این روانشناس خاطرنشان کرد: دربرخورد با افراد خودشیفته سعی نکنید خودتان را برتر جلوه دهید، در این روابط حواستان به عملکرد و اعتما دبه نفستان باشد و نهایتا به فکر تغییر آن‌ها نباشید.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
زبان هیچ استخوانی ندارد اما آنقدر قوی هست که بتواند قلبی را بشکند. پس مراقب حرف هایتان باشید.