شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۸ آبان ۱۳۹۸ / ۱۸:۰۰
کد مطلب: 48709
۰
معاون کل وزارت بهداشت مطرح کرد؛

تبعات دستکاری در زمان سزارین/آسیب رشد تکاملی نوزاد

تبعات دستکاری در زمان سزارین/آسیب رشد تکاملی نوزاد
میگنا: ایرج حریرچی، در خصوص افزایش آمار سزارین در کشور به خصوص در مناسبت ها و تاریخ های خاص، افزود: متاسفانه در چند سال اخیر انجام زایمان در مناسبت ها و تاریخ هایی که والدین نوزاد متقاضی آن هستند افزایش داشته است دستکاری و سلیقه ای کردن تاریخ تولد نوزاد به کارگیری از روش سزارین، معضل اصلی است.

وی در ادامه با اشاره به اینکه سال گذشته یک میلیون و ۳۵۰ هزار زایمان منجر به تولد داشتیم که حدود ۵۰ درصد آن به روش سزارین بوده است، ادامه داد: این آمار در کشور ما خیلی بالاست و مطلوب آن باید زیر ۱۸ درصد باشد حتی این آمار نسبت به کشورهای اروپایی و آمریکایی که بعضا از امکانات و تسهیلات بیشتری برخوردارند هم بالاتر است.

معاون کل وزارت بهداشت تصریح کرد: دستکاری کردن تاریخ تولد بیشترین ضربه را به نوزاد وارد می کند چرا که بیشترین رشد و تکامل مغزی در سه ماهه آخر بارداری صورت می گیرد که زایمان به روش سزارین معمولا یک هفته زودتر از موعد طبیعی آن است و نوزاد از یک هفته طلایی رشد مغزی و تکامل ریه محروم می شود و گاهی در معرض عفونت و نارسایی ریه قرار می گیرند.

حریرچی با تاکید بر اینکه میزان انجام زایمان یک سیر معقولی دارد، گفت: اگر در تاریخ خاصی این میزان به روش سزارین افزایش یابد با بررسی آمار آن بیمارستان با متخلفین برخورد خواهد شد ضمن اینکه راه حل اساسی این معضل افزایش زایمان طبیعی است.

وی خاطرنشان کرد: با اجرای طرح تحول سلامت یکی از بسته های اصلی رایگان کردن زایمان طبیعی در بیمارستان های دولتی است که حدود دو هزار واحد ال دی آر، اتاق های تک نفره مجهز برای زایمان طبیعی ایجاد شده است که با امکانات اختصاصی و حضور همراه قابل استفاده هستند.

معاون کل وزارت بهداشت گفت: سالانه حدود ۶۵۰ تا ۷۰۰ هزار زایمان طبیعی صورت می گیرد که در مقایسه به آمار کل زایمان ها در کشور ۵۰ درصد است که آمار مناسبی نیست و امیدواریم با امکانات ایجاد شده و در شان مادران باردار و ارائه خدمات صددرصد رایگان در مراکز درمانی دولتی جهت انجام زایمان طبیعی این میزان افزایش پیدا کند و مادران با دستکاری های سلیقه ای تاریخ زایمان، سلامت نوزاد خود را به خطر نیندازند.
 
مرجع : خبرگزاری مهر
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
مردم هرگز خوشبختی خود را نمیشناسند اما خوشبختی دیگران همیشه جلو دیدگان آنهاست به داشته هاي خود عميق تَر نگاه كنيم