پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - 18 Apr 2024
تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۱۶ آبان ۱۳۹۸ / ۱۵:۰۰
کد مطلب: 48788
۲
بررسی عادات غلط کودکان و شیوه رفتار با آن‌ها

علت ناخن جویدن در کودکان چیست؟

علت ناخن جویدن در کودکان چیست؟
میگنا: مجید ابهری، رفتارشناس اجتماعی، با بیان اینکه گاهی کودکان ناخن جویدن را از والدین یاد می‌گیرند یا به علت اضطراب و استرس به این عمل روی می‌آورند، گفت: ناخن جویدن می‌تواند باعث بروز مشکلاتی از قبیل کاهش اعتماد به نفس شود؛ به این صورت که کودکانی که ناخن می‌جوند بیشتر نزد همسالان خود دستان‌شان را مخفی می‌کنند و این موضوع باعث خجالت آنها می‌شود.

او ادامه داد: ناخن جویدن یک اختلال محسوب می‌شود و از بین بردن آن در دوران کودکی آسان‌تر است؛ این مساله می‌تواند تا بزرگسالی ادامه داشته باشد و بعدها به صورت یک عادت درآید.

این روانپزشک بهترین شیوه رفع ناخن جویدن را پیدا کردن منبع استرس در کودک دانست و با رفع آن مساله، ناخن جویدن به راحتی می تواند کنار گذاشته شود. این رفتارشناس توصیه کرد: بهتر است برای پیشگیری از این عمل، ناخن‌های کودکان کوتاه شود و والدین سوهان بزنند تا حتی نتواند تکه‌های کوچک ناخن را به دندان بگیرد.

او افزود: والدین همچنین می توانند چسب‌های زخم رنگی به روی انگشتان کودک بزنند و باید به یاد داشته باشند تهدید، تنبیه، پاشیدن فلفل و دارو به روی انگشتان نه تنها تاثیری ندارد، بلکه می‌تواند مشکلات را تشدید کند.

به گفته ابهری منحرف کردن حواس در هنگام جویدن ناخن مهم است و والدین از کودک کارهایی بخواهند تا مجبور شود برای انجام آن کارها از انگشت های خود استفاده کند.

ابهری با بیان اینکه باید از کودک علت ناخن جویدن را جویا شد، تصریح کرد: بهتر است منتظر پاسخ کودک که چرا ناخن می‌جوند، نباشیم و او را به خاطر انجام این عمل سرزنش نکنیم؛ باید به دنبال علت بود و توجه کرد که کودک در چه مواقعی این عمل را انجام می‌دهد. مثلا موقعی که می‌خواهد در مورد مساله مهمی با شما صحبت کند یا در هنگام تماشای فیلم‌های وحشتناک این کار را انجام می‌دهد.

این آسیب‌شناس در پایان گفت: باید والدین جست و جو کنند که چه چیزی باعث شده آرامش و امنیت کودک به هم بخورد و این تلاش و کاوش برای پیدا کردن مشکل کودک و حل آن می‌تواند بزرگترین گام برای از بین بردن اختلال جویدن ناخن باشد.
 
مرجع : خبرگزاری برنا
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
ميزان هوش، با توانايى تغيير كردن، اندازه گيرى ميشود. آلبرت انشتين