چهارشنبه ۲۹ فروردين ۱۴۰۳ - 17 Apr 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۲ بهمن ۱۳۹۸ / ۱۱:۳۰
کد مطلب: 49477
۱

تحریک مغز، جایگزینی برای دارو درمانی بیماری‌های عصبی

تحریک مغز، جایگزینی برای دارو درمانی بیماری‌های عصبی
 محققان دانشگاه صنعتی اصفهان یک دستگاه تحریک عمقی غیرتهاجمی مغز ساختند. این دستگاه با جریان الکتریکی تداخلی کار می‌کند. تحریک مغز روشی نوین و جایگزین برای دارو درمانی بیماری‌های عصبی و اختلالات روان‌شناختی است.

این طرح پژوهشی با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری انجام شد.

فرزانه شایق یکی از مجریان این طرح پژوهشی گفت: روش تحریک غیر تهاجمی عمقی مغز بر اساس میدان‌های الکتریکی تداخلی به عنوان شیوه‌ای جدید برای تحریک الکتریکی ساختار‌های عمقی مغز به تازگی معرفی شده و توسعه آن از اهمیت زیادی برخوردار است.

او با بیان اینکه انجام این پژوهش روشی جدید برای تحقیقات در حوزه تحریک عمقی مغز است، افزود: هدف این پژوهش مطالعه عمیق مکانیسم اصلی این روش و ارزیابی آن با بهره بردن از تجزیه و تحلیل محاسباتی و ارزیابی آزمایشگاهی است.

مجری این طرح پژوهشی ادامه داد: بسیاری از بیماری‌های عصبی و اختلالات روان‌شناختی ممکن است با استفاده از دارو قابل درمان نباشند یا این درمان‌ها دارای عوارض جانبی باشند، بنابراین در سال‌های اخیر روشی با عنوان تحریک مغز جایگزین درمان‌های دارویی شده است. در این روش ساختار مغز با استفاده از جریان الکتریکی تحریک می‌شود که به بهبود درمان کمک می‌کند.

به گفته شایق، کاربرد روش‌های تحریک غیرتهاجمی مرسوم همچون تحریک مغناطیسی یا الکتریکی فراجمجمه‌ای در تحریک ساختار‌های عمقی بدون اثر گذاری بر لایه‌های سطحی مغز به طور مستقیم هنوز اثبات نشده است و از سوی دیگر، روش تحریک عمقی مغز (تحریک تهاجمی) که تحریکات الکتریکی مغز از طریق قرار گیری الکترود‌هایی داخل بافت مغز انجام می‌شود، خطراتی را برای بیمار به همراه دارد.

او بیان کرد: انجام این پژوهش روشی جدید برای تحقیقات درحوزه تحریک عمقی مغز است بطوری که با استفاده از جریان الکتریکی تداخلی به صورت غیر تهاجمی به نقاط عمقی مغز دسترسی پیدا می‌کنیم. در این پژوهش با بهره بردن از تکنیک‌های مدلسازی، مغز مدل شده و میدان تحریک حاصل از اعمال جریان‌های الکتریکی به صورت تحلیلی محاسبه شدند و نتایج حاصل از انجام آزمایش بر روی مغزموش نشان می‌دهد که توان فرکانسی سیگنال‌ها در حین تحریک نسبت به قبل تحریک افزایش معناداری داشته است.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
با خودت صادق باش و نگران آنچه دیگران درباره ات فکر می کنند نباش . تعریفی را که آنها از تو دارند نپذیر ، خود ، خودت را تعریف کن