دوشنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۲ - 11 Dec 2023
تاریخ انتشار :
جمعه ۱۸ بهمن ۱۳۹۸ / ۰۴:۰۰
کد مطلب: 49632
۱

تعجب‌آور بودن عدم توجه فدراسیون‌ها به روانشناس ورزشی!

تعجب‌آور بودن عدم توجه فدراسیون‌ها به روانشناس ورزشی!
میگنا: سیدمحمدکاظم واعظ موسوی در ارتباط با لزوم بهره‌مندی روانشناس ورزشی در کنار تیم‌ها و ورزشکاران در آستانه المپیک ۲۰۲۰ توکیو اظهار کرد: برای اینکه عمیقا بتوانیم به لزوم حضور روانشناس در اردوها و تمرینات منتهی به المپیک پی ببریم باید با فعالیت روانشناسان آشنا شویم و بدانیم که این افراد به دنبال حل اختلالات روانی نیستند و یک عضو از کادر مربیگری یه تیم ورزشی به شمار می‌آیند که باید دو اقدام مهم را انجام دهند.

وی ادامه داد: کمک به سلامت روان ورزشکاران به دلیل فشارهای چند جانبه در المپیک و نیز تلاش برای بهبود عملکرد یک ورزشکار به منظور این‌که هیچ مشکلی در میدان نبرد جز حریف خود نداشته باشد دو مساله مهمی است که باید از سوی روانشناسان ورزشی مدنظر قرار بگیرد و فدراسیون‌ها نیز به این مساله توجه جدی داشته باشند.

رییس کمیسیون روانشناسی ورزشی کمیته ملی المپیک با بیان این‌که روانشناسان ورزشی روش‌هایی را به ورزشکاران آموزش می‌دهند تا شاهد عملکرد هرچه بهتر آنها باشند، گفت: مقوله آموزش امری زمان‌بر است و از حدود یک سال قبل از رویدادهای بزرگ ورزشی باید از حضور روانشناسان در کنار تیم‌ها و ورزشکاران بهره‌مند شویم تا بتوانند وظیفه خود به نحو مطلوب انجام دهند و از نگرانی موجود در راستای افزایش فشار روانی ورزشکاران کاسته شود.

واعظ موسوی با تاکید بر این‌که ورزشی بودن روانشناسان انتخاب شده مقوله بسیار مهمی است و نباید از هر روانشناسی در کنار تیم‌ها و ورزشکاران استفاده کرد، ادامه داد: همانگونه که هر مربی بدنسازی در کنار تیم‌های مختلف ورزشی مناسب نیست نباید از هر روانشناسی در کنار تیم‌ها و ورزشکاران استفاده کنیم بلکه باید افرادی بدین منظور انتخاب شوند که سابقه مشخصی در حوزه ورزش داشته باشند در غیر این صورت نمی‌توان به خوبی از چنین وضعیتی در راستای بهبود عملکرد ورزشکاران بهره برد.

وی در پاسخ به این‌که آیا امکان بهره‌مندی از روانشناسان ورزشی در کنار تیم‌ها و ورزشکاران در تمامی مقاطع سال وجود دارد یا خیر، اظهار کرد: این مساله به امکانات و منابع بستگی دارد. مربیان رشته‌های ورزشی تا جایی که امکان دارد باید در حوزه روانشناسی نیز کسب آگاهی کنند. آنها باید روانشناسی بدانند و اینگونه می‌توانند تعاملی را با ورزشکار داشته باشند که به بهبود عملکرد منجر شود اما باید توجه داشته باشیم با این مساله صرفا تمامی نیازهای ورزشکار از بین نمی‌رود.

رییس کمیسیون روانشناسی ورزشی کمیته ملی المپیک ادامه داد: بنابراین اگر یک مربی ورزشی روانشناسی بداند به عقیده بنده نیاز به حضور روانشناس در کنار تیم‌ها نیست، اما اگر از چنین پتانسیلی برخوردار نباشیم استفاده از روانشناسان ورزشی در کنار تیم‌ها و ورزشکاران امری ضروری و لازم است.

واعظ موسوی در ادامه در پاسخ به این‌که مجموعه کلان ورزش کشور نظیر وزارت ورزش و کمیته المپیک چه نگاهی به حضور روانشناسان ورزشی در کنار رشته‌های مختلف ورزشی دارند، اظهار کرد: کمیته ملی المپیک نگاه مثبت و تاکید خوبی به این مساله دارد، اما متاسفانه در فدراسیون‌ها چنین اولویتی تعریف نشده است و نمی‌دانیم به چه علت آنها به چنین ظرفیتی توجه نمی‌کنند.

وی ادامه داد: وزارت ورزش یا کمیته ملی المپیک می‌توانند در این زمینه ترغیب‌کننده یا تشویق‌کننده باشند، اما نمی‌توانند به فدراسیون‌های ورزشی چنین مساله‌ای را تکلیف نمایند، چرا که آنها نهادهای مستقلی هستند و فعالیت‌های خود را براساس تصمیمات مجموعه‌ای پیش می‌برند. به هرحال ما به آنها تاکید می‌کنیم که از چنین ظرفیتی غافل نباشند و در آستانه المپیک بهره ببرند.

رییس کمیسیون روانشناسی ورزشی کمیته ملی المپیک در پایان در پاسخ به این‌که هزینه استفاده از یک روانشناس ورزشی در کنار تیم‌های ورزشی و یا ورزشکاران چقدر است، گفت: یک روانشناس ورزشی به اندازه یک مربی در کادر فنی هزینه خواهد داشت و باید به این مساله بدین شکل نگاه کنیم که یک نفر به کادر مربیگری تیم اضافه می‌شود.
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

احتمال افزایش اختلالات تغذیه ای در نوجوانان مبتلا به صرع
تکنیک‌های ریختن آب سرد روی عصبانی‌ها
این احساس نشانه ضریب هوشی بالاتر است
هشدار؛ تروماهای کودکی را جدی بگیرید
فواید مشاوره روانشناسی
وسواس شده اید اگر این نشانه ها را دارید!
انواع هوش/ 16روش برای باهوش‌تر شدن
لینک ثبت‌نام و دریافت دفترچه آزمون صلاحیت حرفه‌ای روانشناسان و مشاوران
فتحی آشتیانی:  آزمون صلاحیت حرفه‌ای نیاز به مطالعه هیچ منبعی ندارد
درخواست حذف مصاحبه نظام روانشناسی برای دریافت پروانه اشتغال!!
پیامد روانیِ جست‌وجوی موفقیت به‌ جای شادمانی
این ۶ سوال را قبل از خواب از فرزندتان بپرسید
با ترس هات روبرو شو! آدم ها رو ببخش! یک راه حل جدید بساز! هدف هات رو مشخص کن! آدم هایی که ازت متنفر هستند رو فراموش کن! ذهنت رو آزاد کن!