جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۲۴ بهمن ۱۳۹۸ / ۱۷:۰۸
کد مطلب: 49698
۱
یک جامعه‌شناس:

کودکان بی‌دفاع‌ترین قربانیان خشونت

کودکان بی‌دفاع‌ترین قربانیان خشونت
میگنا: از کودک آزاری جنسی به عنوان یکی از شایع‌ترین و پیچیده ترین مساله روانی و اجتماعی یاد می شود. از طرفی دوران کودکی مهمترین مرحله رشد و تکامل جسمی و روانی کودک است و آسیب در این دوران پیامدهای متعددی در پی خواهد داشت.

همچنین از آنجایی که آسیب ها و آزارهای جنسی به کودکان کمتر قابل شناسایی است و کودکان نیز قادر به بیان آن نیستند می توان گفت پیامدهای غیرقابل جبرانی در حال و آینده آن ها می گذارد.

باید توجه داشت کودکانی که مورد آزار و اذیت در جامعه قرار می گیرند،  در کسب مهارت های بنیادین دچار مشکل شده، اعتماد به نفس ضعیفی دارند و به رشد معنوی و اجتماعی مناسبی دست پیدا نخواهند کرد.


خشونت تنها حامی کودکان
امان‌الله قرایی‌مقدم رفتار‌شناس و جامعه‌شناس در خصوص پدیده کودک آزاری و عدم وجود آمارهای درست از این آسیب به خبرگزاری برنا گفت: کودکان همواره ضعیف‌ترین و بی‌دفاع‌ترین قربانیان خشونت هستند که گاهی حتی از سوی تنها حامیان خود یعنی پدران و مادران‌شان آزرده می‌شوند.

او ادامه داد: در شرایطی که به دلیل بسیاری از معضلات و آسیب‌های اجتماعی، زمینه های گوناگونی برای بروز خشونت علیه کودکان وجود دارد، کودک آزاری به‌دست پدران و مادران پدیده‌ای است که تنها پناهگاه امن کودکان را از آنان می‌گیرد.

این رفتارشناس با اشاره به اینکه کودک آزاری پدیده ای در برگیرنده آزارهای جسمی، جنسی، روانی، غفلت و بی‌توجهی نسبت به کودکان است، توضیح داد: متغیرهایی چون طلاق یا فوت پدر یا مادر، سلطه‌گری، مشکلات روانی یا اعتیاد آنان، سوگیری و تبعیض جنسیتی، عقب‌ماندگی ذهنی و جسمی، لجبازی، بهانه‌گیری یا پرخاشگری کودک، بارداری ناخواسته، مشکلات اقتصادی و وجود پیشینه خشونت ورزی در اعضای خانواده در این آسیب بسیار اثرگذار است.

قرایی‌مقدم با تاکید بر اینکه مشکلات اقتصادی، اصلی‌ترین عامل کودک آزاری است که از خانواده ریشه می‌گیرد و در جامعه امتداد پیدا می‌کند، عنوان کرد: کودک آزاری را از دو منظر کوتاه مدت و بلند مدت مورد بررسی قرار می دهند. برخی از این پیامدها، مشکلات و کدورت هایی کوتاه مدت برای کودک ایجاد می‌کند اما آثار تنبیه روحی و روانی، آسیبی ماندگار و مانا دارد که به سختی درمان و التیام پیدا می‌کند.

او سطح پائین آموزش و آگاهی بخشی عمومی در این خصوص را ناکافی دانست و گفت: توجه ناکافی به این پدیده‌ نامطلوب اجتماعی از سوی رسانه‌ها به ویژه صدا و سیما از دلایل پابرجایی انواع گوناگون کودک آزاری در لایه‌های گوناگون اجتماعی و در خانواده‌ها به صورت آشکار و پنهان است.

این جامعه‌شناس با بیان اینکه در بسیاری از کشورها، با مشاهده ی کودک آزاری، کودک را از خانواده جدا می‌کنند و مکان مناسبی در اختیار او قرار می‌دهند تا چند صباحی از فضای خفقان و بی‌محبتی به حاشیه امن پناه ببرد، تصریح کرد: اما متاسفانه در کشور ما باید پرسید آیا مکانی مناسب یا سازمانی کارآمد برای نگهداری کودکان آزار دیده وجود دارد یا خیر. متاسفانه قوانین ما به روز نیست و همین امر سبب می‌شود، افراد خاطی با علم به سبک بودن مجازات‌ها، باعث افزایش جرم و جنایت شوند.
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
هرگز با آدم نادان مجادله نكنيد، تماشاگران ممكن است نتوانند بين شما را تشخيص دهند