جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۵ اسفند ۱۳۹۸ / ۱۱:۰۳
کد مطلب: 49811
۱

ضرورت تشکیل تیم‌های مقابله با استرس / ستاد بحران مقابله با شایعات کرونا تشکیل شود

ضرورت تشکیل تیم‌های مقابله با استرس / ستاد بحران مقابله با شایعات کرونا تشکیل شود
میگنا: در سال‌های اخیر اهمیت رسیدگی سریع و بهنگام به واکنش‌های روانی افراد آسیب‌دیده در برابر حوادث و بیماری‌ها از سنین پایین گرفته تا جوانان و سالمندان در پس بلایا، مورد توجه متولیان بهداشت جهانی قرار گرفته است. به‌ همین دلیل پرداختن به واکنش‌های روانی افراد در شرایط حساس جامعه با هدف عادی‌سازی واکنش‌ها و جلوگیری از بروز عوارضی که منجر به افت کیفیت زندگی فردی و اجتماعی و کاهش کارایی افراد می‌شود، باید یکی از پررنگ‌ترین اهداف فعالیت‌های متخصصان و کارشناسان بهداشت‌روان، روانپزشکان، روانشناسان و مددکاران اجتماعی باشد. از همین رو و با توجه به شیوع ویروس جدید کرونا به کشور و مشکلات روحی و روانی که جامعه را درگیر خود کرده، گفت‌وگویی را با دكتر محمد حاتمی، رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره، داشتیم.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر بازار شایعات در خصوص ویروس کرونا بسیار داغ است و این شایعات انتقال پیدا می‌کند، اظهار کرد: این موضوع برای امنیت و آرامش مردم خطرناک است و همین مسئله باعث ناایمنی روانی مردم می‌شود. برای مقابله با این شایعات وزارت بهداشت، صدا و سیما و خبرگزاری‌ها باید هرچه سریعتر ستاد بحران تشکیل دهند؛ البته اگر نماینده سازمان نظام روانشناسی هم در این ستاد بحران باشد، قطعاً اثر بهتری خواهد داشت. این موضوع به صورت خانمان‌سوز روحیه مردم جامعه را به خطر انداخته و اخبار متنقاض و دروغ و انتشار محتوای جعلی در فضای مجازی باعث ناراحتی بیشتر مردم شده است.

حاتمی با تأکید بر اینکه اولین اقدامی که باید انجام داد اتخاذ تصمیمات سریع است، ادامه داد: با توجه به تحقیقات و پژوهش‌هایی که انجام شده، وقتی چنین اتفاقاتی رخ می‌دهد باید ستاد مقابله و پیشگیری از شایعات شکل بگیرد و این مسئله هرچه سریع‌تر عملیاتی شود.

وی اضافه کرد: نکته این است که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز باید شفا‌ف‌تر با مردم در مورد ویروس کرونا صحبت کند. متأسفانه دوپهلو صحبت کردن مقامات وزارت بهداشت مردم را سردرگم می‌کند و سخنان وزیر بهداشت برای من به عنوان یک شهروند چندان قانع‌کننده نبود. در طول یک ماه گذشته چه اقداماتی انجام شده و امروز باید چه تمهیداتی بیندیشیم از دیگر نکات مهم است.

وزارت بهداشت شفاف‌تر، دقیق‌تر و مسئولانه‌تر رسیدگی کند
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره با بیان اینکه وزارت بهداشت و درمان به عنوان مسئول رسیدگی این موضوع در قدم اول است، افزود: مردم در این خصوص تنها جایی که می‌شناسند و به آن اطمینان می‌کنند وزارت بهداشت است. لذا باید شفاف‌تر، دقیق‌تر و مسئولانه‌تر به این موضوع رسیدگی کند. پاس‌کاری این اتفاقات به زوار افغانستانی، پاکستانی و عراقی مردم را ناراحت‌تر می‌کند و آیا ممکن بود تمهیداتی برای مقابله با این اتفاقات اندیشیده شود؟

حاتمی اظهار کرد: مسئله دیگر این است که هنوز بسیاری از مردم در مورد کرونا اطلاع کاملی ندارند و علائم آن را دقیق نمی‌دانند. بیان‌های مختلف و محتوا‌های منتشر شده از تکذیب و انتشار علائم مختلف این ویروس، مردم را سردرگم کرده است؛ لذا مردم را باید در قدم اول با این ویروس آشنا و علائم، راه‌های انتقال و اصول حفظ سلامت و پیشگیری را هم برای آن‌ها تبیین کرد.

وی گفت: مهمترین نکته که جنبه روانشناختی هم دارد این است که مردم امروز نیاز به آرامش دارند چراکه با شیوع این ویروس در کشور مضطرب هستند و تیم‌های مقابله با استرس باید هرچه سریع‌تر شکل بگیرید تا مردم را با ابعاد این موضوع آشنا کنند و مردم را از لحاظ روانی از سراسیمگی برهانند.

اضطراب سیستیم ایمنی را ضعیف می‌کند
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره تصریح کرد: اضطراب و استرس سیستم ایمنی را ضعیف می‌کند و اگر در این میان ویروسی هم باشد افرادی که استرس دارند بیشتر مبتلا به آن خواهند شد؛ لذا امروز جامعه نیاز به آرامش دارد و باید تمهیدات لازم را جهت آرام‌سازی جامعه به کار برد. لذا احساسات منفی مانند استرس، ناراحتی، ترس، خشم و نگرانی را باید از خود دور و تلاش کنیم که با ورزش و افزایش آرامش و تغذیه سالم بدن را در مقابله با این ویروس مقاوم کنیم.

حاتمی با اشاره به اینکه ویروس کرونا کسانی را درگیر می‌کند که سیستم ایمنی ضعیفی دارند و به همین خاطر کودکان و نوجوانان را درگیر نمی‌کند، گفت: کسانی که سیستم ایمنی قوی دارند کمتر مبتلا به این ویروس می‌شوند. لذا بزرگسالان و کسانی که بیماری‌های زمینه‌ای دارند بیشتر در معرض ابتلا به این ویروس هستند. در واقع سیستم ایمنی ضعیف بدن را در برابر میکروب‌ها و باکتری‌هایی که روزانه با آن‌ها در تماس است بی‌دفاع می‌گذارد و موجب می‌شود در برابر بیماری‌ها آسیب‌پذیرتر شویم.

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره در مورد اقدامات سازمان نظام روانشناسی در خصوص آرام‌سازی جامعه گفت: به تمام روانشناسان و مشاوران کشور توصیه می‌کنیم که در جمع مردم حضور یابند و مردم را به آرامش و بازگشت به زندگی عادی در عین حال، رعایت موارد بهداشتی و سلامت تشویق کنند.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
از آدمهای حسود؛ متنفر نباشید، دلیل حسادت آنها این است که فکر می کنند شما از آنها بهتر هستید... پائولو کوئلیو