کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

رایج ترین مشکلات زوجین در زندگی زناشویی

آفتاب , 24 خرداد 1399 ساعت 12:30

کمک کردن به زوجین برای پیش بینی و مدیریت تعارض های رایج راهی سودمند برای ایجاد رابطه سالم تر و پیشگیری از آسیب-های جدی به بافت رابطه میباشد.


به گفته زهرا بابایی، روانشناس بالینی در مرکز مغز و اعصاب جایروس، رایج ترین علل مراجعه برای زوج درمانی شامل حوزه های زیر میباشد:
 
1- دوستان
اگر شما دوستان همسرتان را دوست ندارید، یا او علاقه ای به دوستان شما ندارد و یا اینکه از تعاملاتها آنها با هم ناخشنود هستید؛ بایستی بدانید که این موضوع قدرت ایجاد اختلافات جدی را در میان زوجین به همراه دارد. این چالشها میتواند در رابطه با صرف وقت و هزینه برای دوستان، میزان تعامل با آنها، دخالت آنها در زندگی زوجی و مواردی از این دست باشد. برای مثال پژوهشها حاکی از آن است که اگر در ابتدای ازدواج مردان دیدگاه مثبتی نسبت به دوستان همسرانشان نداشته باشند در آینده می تواند یکی از پیش بینی کننده های طلاق باشد. این موضوع بیشتر در رابطه با دوستان خانمها مطرح است تا آقایان. شاید به این دلیل که مردان نسبت به زنان عموما تعداد دوستان کمتری دارند که در زندگیشان چالش ایجاد کند.

2- صمیمیت
داشتن رابطه عاطفی و رابطه جنسی کافی برای تجربه رضایت زناشویی بسیار مهم است. تعارض در رابطه با صمیمیت در مقایسه با تعارض های مربوط به کار، پول و فرزندان عمدتا سریعا منجر به چالش نمیشود و زوجین سعی بر آن دارند که آن را به شیوهای سازنده مدیریت کنند. احتمالا زوجینی که خیلی تکانشی نیستند میتوانند در رابطه با این موضوعات با یکدیگر مذاکره کنند. ولی در برخی موارد استثناهایی نیز وجود دارد. برای مثال زمانی نیازهای عاطفی و جنسی زوجین تفاوتهای واضحی با یکدیگر دارند بایستی که برای دریافت کمک حرفه ای و گاهی انجام روان درمانی اقدام نمایند.
 

3- تعهد
موضوعات مربوط به تعهد و خیانت نیز همانند صمیمت با فراوانی کمتری نسبت به سایر مشکل رخ میدهند. شواهد پژوهشی حاکی از آن است که نگرش نسبت به خیانت عاملی تاثیرگذار در بروز و درمان خیانت میباشد. بسیاری از افراد به دلایل مختلف خیانت میکنند و جلسات زوج درمانی به افراد کمک میکند که علت خیانت را در بافت رابطه خود شناسایی کرده و به گونه ای موثر تعارض های مربوط به آن را حل و فصل نمایید.


4- بستگان
چالش پیرامون بستگان مشابه موضوع دوستان است و با فراوانی زیادی رخ میدهد. با این تفاوت که به دلیل ارتباط عمیقی که با افراد دارند، حتی در صورت سمی بودن روابط با آنها، افراد به ندرت ارتباطات خود را با آنها قطع میکنند. اهمیت این تعارض ها در مرزبندی هایی است که زوجین با بستگان خود تنظیم میکنند.

5- عادات
عادات مختلف افراد یکی از علل چالش میان زوجین و مراجعه به زوج درمانگر میباشد. اگرچه ممکن است همه افراد چالشهایی در رابطه با صمیمیت یا تعهد تجربه نکنند ولیکن همه افراد عادات نامطلوبی دارند و زمینه را برای چالش در میان زوجین فراهم میسازد حتی اگر این چالشها چندان جدی نباشند.

6- پول
تفاوت در دیدگاهها در رابطه با پول موضوعی همگانی است. همه زوجین بایستی در رابطه با خرج کردن و پس انداز کردن به تصمیم گیری مشترکی برسند. چرا که تجربیات متفاوت و انتظارات متفاوت آنها در رابطه با پول، منجر به رفتارهای متفاوتی می شود که تعارض برانگیز است.

7- شغل
چالش در رابطه با شغل همسر نیز یکی دیگر از منابع تعارض است. برای مثال صرف زمان زیاد برای کار، نیاز به سفرهای متعدد، گذراندن زمانهای طولانی با افرادی از جنس مخالف ممکن است تهدیدی برای تعهد، اعتماد و مرزبندیهای موجود در رابطه محسوب شود. از آنجایی که لازم است افراد حداقل 5 روز در هفته و حدود 40 ساعت به طور هفتگی کار کنند چالشهای مربوط به کار در زندگی زناشویی می تواند بسیار پررنگ گردد.

8- اوقات فراغت و تفریح
اگرچه به نظر نمی رسد که موضوعی خوشایند مانند تفریح نیز می تواند به منبعی برای تعارض تبدیل شود. با این حال بیشتر تعارضها پیرامون چگونگی گذراندن اوقات فراغت رخ میدهند. بخشی از این تفاوت در انتخاب فعالیتهای لذت بخش می تواند ریشه در نیازها و تفاوتهای شخصیتی هر دو نفر داشته باشد. ضمن آنکه زمان با کیفیتی که افراد با یکدیگر می گذرانند میتواند برای رابطه آنها نیز اثرات مثبت به همراه داشته باشد.

9- الگوی تعاملات
داشتن الگوهای تعاملی متفاوت و ناکارآمد مانند شنونده خوب نبودن، نداشتن کنترل خشم و مواردی از این دست از منابع مهم تعارض محسوب می شود. زنان نسبت به مردان تمایل بیشتری برای صحبت کردن دارند و در رابطه با هیجانات خود صحبت میکنند در حالی که مردان تمایل بیشتری برای سکوت و رفتن به غار تنهایی خود نشان میدهند. از طرفی برخی الگوهای تعاملی مانند تحقیر، انتقاد و واکنشهای دفاعی از مهمترین پیش بینی کننده های طلاق میباشند.

10- فرزندان
بیشتر چالش-های زوجین پیرامون چگونگی رفتار با فرزندان، ناهمخوانی آنها در سبک های فرزند پروری و سایر موضوعات مرتبط با پرورش فرزندان میباشد. زوجین به هر قیمتی به دنبال مراقبت از فرزندان خود هستند و این چالشهای مربوط به فرزندان حتی پس از جدایی نیز یکی از موضوعات مهم و برجسته باقی میماند.
 


کد مطلب: 50745

آدرس مطلب :
https://www.migna.ir/news/50745/رایج-ترین-مشکلات-زوجین-زندگی-زناشویی

میگنا
  https://www.migna.ir