جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۲۰ مرداد ۱۳۹۹ / ۲۱:۴۱
کد مطلب: 51143
۲
۱

کنکور سراسری 99 باز هم به تعویق افتاد!

کنکور سراسری 99 باز هم به تعویق افتاد!
سعید نمکی وزیر بهداشت در صفحه اینستاگرام خود نوشت: امروز عصر مجدد با حضور ریاست محترم کمیسیون‌های آموزش و بهداشت و درمان و تعدادی از نمایندگان محترم مجلس و همچنین وزیر محترم علوم و رییس سازمان سنجش جلسه‌ای داشتیم.

عاقبت کنکور سراسری به تعویق افتاد
نمکی در ادامه آورده است: وزیر محترم علوم و رییس سازمان سنجش اعلام کردند که اجرای پروتکل‌های سختگیرانه در این زمان باقیمانده میسر نیست، مگر این دستورالعمل‌ها برای برگزاری آزمون سراسری تغییر کند.

در این جلسه اعلام کردم به عنوان وزیر بهداشت و متولی سلامت این کشور، قطعا سلامت فرزندانمان برای ما در اولویت است و از این پروتکل‌های سختگیرانه کوتاه نخواهم آمد که ریس محترم کمیسیون های آموزش و بهداشت نیز در این مورد کاملا همراه و موافق بودند.

نمکی در ادامه گفته است: به مسولان برگزاری کنکور اعلام کردم اگر واقعا نمی‌توانید این دستورالعمل‌ها را به درستی اعمال کنید با برگزاری کنکور در این تاریخ مخالفم و تاکید می‌کنم که کنکور را به زمانی موکول کنید که بتوانید از لحاظ فضا و امکانات تمام ضوابط و دستورالعمل‌های ابلاغی وزارت بهداشت را فراهم کنید.

پیشنهاد وزارت علوم تعویق یک ماهه برگزاری کنکور سراسری بود که قرار شد در ستاد ملی کرونا مطرح شود.


نکته: متاسفانه در اتخاذ این تصمیم ناگهانی و تعویق های پی در پی زمان برگزای کنکور، به اثرات روحی و روانی که بلاتکلیفی و انتظار بر ذهن نوجوان می گذارد و باعث بروز افسردگی،رفتارهای هیجانی و بی علاقگی به مطالعه می شود توجه نشده است. و در اتخاذ این تصمیم بیشتر ملاحظات پزشکی لحاظ شده است تا ملاحظات روانشناسی.
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

پدر یک دانش آموز کنکوری
Iran, Islamic Republic of
متاسفانه تعدادی از داوطلبان با برنامه و اولیای آنها از این تصمیم ناگهانی آقایان سرافکنده شدند. این خبر بیشتر باعث ایجاد حس ناامیدی و بلاتکلیفی بیشتر داوطلبان و ایجاد وقفه و کنار گذاشتن مطالعه منسجم داوطلبان برتر خواهد شد که دوسال آخر دبیرستان برای کنکور خود برنامه استاندارد داشتند.

شاید به نظر عده ای برگزاری مراسم محرم و راضی کردن چند تا مداح مهمتر از سرنوشت بچه های ما بود که یکسال خانه نشین و مدت در خانه زندانی بودند و جو پرالتهابی را خانواده سپری می کردند.
گویا برای وزارت بهداشت تنها شرایط فیزیکی محیط برگزاری آزمون دارای اهمیت است که با رعایت پروتکل ها می شد مثل امتحانات نهایی سال چهارم در طی ده روز و یا برگزاری کنکور ارشد و دکتری مسئله حل شود . باز هم نگاه کاملا پزشکی به قضایا بر نگاه روان شناسی فائق آمد و باعث دلسردی خانواده های زیادی شد.

کافیست فقط یک لحظه خودمان را جای یک نوجوان کنکوری فرض کنیم. شرایط روحی و روانی یک نوجوان که بعد از مدت ها انتظار شاید خود را تا ده روز دیگر با پشت سر گذاشتن کنکور؛ رها از استرس ها و فشار دروس می دید ناگهان وارد یک شوک شدیدی شد. اما این خبر بد می تواند حتی نوجوانان افسرده را تا پای خودکشی هم بکشاند.

سوال این است از کجا معلوم تا یک ماه دیگر اوضاع و شرایط کرونا در ایران با اضافه شدن آنفولانزا بهتر می شود. و آمار جانباختگان بیشتر نمی شود.

از طرفی در همین ده روز گذشته دیدیم رسانه های معاند فارسی زبان به منظور ایجاد جو ناامنی و نارضایتی اجتماعی بین مردم با سیاه نمایی خواهان و طرفدار تعویق کنکور بودند.چون باید روح امید را در بین جوانان کشت. اما موضع آنها از این‌پس این خواهد بود که افغانستان توانست کنکور برگزار کند اما ایران عرضه برگزاری کنکور سالانه خود را ندارد. بهترین خبر برای بهره برداری رسانه ای و تحریک مردم.

سالهای گذشته ۱۳ تیرماه زمان تقریبا ثابت برگزاری کنکور در سراسر ایران بود که جز فصل های گرم هم محسوب می شود که امسال بجهت کرونا برگزاری کنکور به تاریخ ۳۱ مرداد موکول شد. یعنی اصل موضوع زیاد فرقی با گذشته پیدا نکرد و تنها این خبر شاید باعث خوشحالی انبوهی از داوطلبان تنبل؛ بی برنامه و سیاهی لشکر کنکوری باشد اما اکثر بچه های درس خوان و ممتاز با این ضربه برنامه ریزی آینده زندگی خود را سیاه و تار می بینند و حسابی ناراحت و ناامید هستند.
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
هرگز با آدم نادان مجادله نكنيد، تماشاگران ممكن است نتوانند بين شما را تشخيص دهند