پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 25 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۱۷ شهريور ۱۳۹۹ / ۲۲:۰۵
کد مطلب: 51294
۰

افزایش امنیت روانی جامعه، ضامن کاهش آمار خودکشی

افزایش امنیت روانی جامعه، ضامن کاهش آمار خودکشی
کوروش تقوی اظهار کرد: خودکشی ازجمله پدیده‌هایی است که در طول دوران و در تمامی جوامع مختلف اعم‌از پیشرفته و توسعه نیافته وجود داشته و جامعه ایرانی نیز از این قاعده مستنثی نبوده است.

وی با اشاره به این‌که در این رابطه عوامل فراوانی وجود دارد که فرد را به سمت خودکشی سوق می‌دهد، عنوان کرد: برای مثال از به وجود آمدن احساس یأس در بین افراد به‌عنوان اصلی‌ترین دلیل در این رابطه نام می‌برند که ناشی از بروز اختلالات روانی، فقر، بیکاری ، افسردگی و مواردی از این قبیل است.

فقر و بیکاری ازجمله مواردی است که می‌تواند فرد را به سمت انجام دادن عملی مانند خودکشی ترغیب کند، . زمانی‌که فقر و بیکاری در کنار فشارهای اقتصادی و افزایش میزان تورم قرار می‌گیرند ترکیبی را به وجود می‌آورند که زمینه‌ساز بالا رفتن آمارهای خودکشی می‌شود.

در این خصوص باید پارامترهایی که در رابطه با خودکشی وجود دارد تغییر یابد و متمرکز روی یک موضوع مانند افزایش نرخ تورم و بیکاری پژوهش نباشیم و به ریشه اصلی این پدیده یعنی فقر بپردازیم.

در کنار واکاوی ریشه اصلی و مورد بحث و بررسی قرار دادن آن باید به عواملی که این موضوع را تشدید می‌کنند نیز توجه داشت و از آن‌ها غافل نشد، عوامل تشدید کننده در این رابطه افزایش بیکاری و میزان نرخ تورم است.

برای مثال طی چند ماه گذشته شاهد این موضوع بوده‌ایم که قدرت خرید مردم کاهش یافته و گاهاً برخی از اقشار جامعه که در سطوح پائین‌تر قرار دارند حتی برای تأمین مایحتاج خود نیز دچار مشکل شده‌اند و دیگر نمی‌توانند همچون گذشته اصلی‌ترین نیازهای خود و خانواده را برطرف کنند در صورتی‌که در سال‌های گذشته به این شکل نبوده و مردم می‌توانستند نیازهای اصلی خود را برطرف و با مشکلی به صورت جدی مواجه نشوند.

در این زمان است که به‌صورت ملموس متوجه خواهیم شد فشار مضاعف و تشدید مشکلات اقتصادی از طریق اهرمی مانند بیکاری و افزایش تورم به چه شکلی می‌تواند در مسئله‌ای مانند خودکشی اثرگذار و مکمل باشد در نتیجه نمی‌توان گفت ارتباطی مستقیم در این رابطه وجود دارد بلکه ارتباط غیرمستقیمی شکل گرفته که می‌تواند روزانه به تعداد این آمارها بیفزاید و خودکشی در میان مردم را شدت ببخشد.

تا زمانی‌که به فکر ریشه‌کن کردن مبحثی مانند فقر نباشیم و کارگروه‌هایی در جهت مرتفع ساختن این موضوع، که پژوهش‌های لازم را انجام دهند تشکیل نشود تا نتایج را در اختیار دستگاه‌های اجرایی کشور قرار گیرد، کاری از پیش نخواهیم بُرد و فقط به افزایش چنین آمارهایی کمک کرده‌ایم.

تقوی با اشاره به این‌که عوامل دیگری نیز در افزایش خودکشی مؤثر هستند، بیان کرد: البته مواردی دیگر نیز در خصوص بروز پدیده‌ای مانند خودکشی اثرگذار است که نباید از آن‌ها غافل شد برای مثال اعتیاد و سوءمصرف مواد مخدر، اعتیاد به قمار و حالات روحی و روانی از جمله مواردی است که به‌عنوان علل خودکشی از آن‌ها یاد می‌شود.

این روانشناس بالینی تصریح کرد: اگر اقدامات پیشگیرانه در این رابطه انجام نشود و همچنین امنیت روانی جامعه مدنظر نباشد شاهد افزایش آمارهای خودکشی ناشی از این موارد خواهیم بود که تبعات جبران‌ناپذیری را در پی دارد.
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
برای کشتی های ساکن، موج های دریا تصمیم می گیرند!