جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۲۲ شهريور ۱۳۹۹ / ۱۲:۵۲
کد مطلب: 51317
۱

درمان مشکلات متداول ادراری؛ سوزش و تکرر ادرار

حمید رنجبری
درمان مشکلات متداول ادراری؛ سوزش و تکرر ادرار
دفع مشکل ادرار همراه با درد و سوزش از نشانه‌های بارز وجود عفونت ادراری است که اغلب همراه با سایر علایم ادراری نظیر تکرر ادرار و احساس دفع ناقص ادرار است. با این همه در بسیاری از بیماران مشکلات زمینه‌ای دیگر نظیر التهاب پروستات و یا عفونت پروستات و مشکلات و عفونت‌های زنان، بیماریهای اعصاب لگنی و مثانه و نیز دفع سنگ ادراری را می‌توان نام برد. اغلب این مشکلات به راحتی به درمان دارویی پاسخ مناسب می‌دهند.
 
در اینجا به بیماری نادری باید اشاره کرد به نام التهاب مثانه بافتی یا IC در این بیماری متأسفانه تمام ارزیابی‌ها بی‌نتیجه است و مشکل ظاهری در اندام‌های لگنی یا مثانه و مجرا و یا عفونت یافت نمی‌شود.  این مورد عمدتاً در خانم‌ها رخ می‌دهد ولی ندرتا در مردها نیز دیده می‌شود. متأسفانه این دردها و سوزش لگنی گاهی به درمان‌های رایج پاسخ نمی‌دهند و استفاده  از درمان‌های ترکیبی و روان‌درمانی توصیه می‌شود.
 
 
تکرر ادرار و احساس دفع ناکامل ادرار
این نشانه نیز که به وفور دیده می‌شود از نشانه‌های بارز عفونت‌های ادراری است. احساس نیاز به دفع با فواصل کوتاه و عدم احساس آرامش بدن پس از دفع می‌‌تواند ناشی از مشکلات روحی و اضطراب نیز باشد. این مورد به خصوص در کودکان و نوجوانان و خانم‌ها بسیار شایع است و در روزهای امتحانات و برگزاری‌ مهمانی‌های و جشن‌ها به اوج می‌رسد. این احساس تکرر در بسیاری از مواقع با احساس نیاز به دفع همزمان مدفوع نیز همراهی می‌کند و شخص را مکرر به دستشویی می‌کشاند و به آن سندرم روده تحریک پذیر یا IBS می‌گوییم. در بیماری‌های مغزی مانند ام اس و نیز بیماری دیابت نیز این احساس مکرر دفع دیده می‌شود. مشکلات پروستات نیز همگی از علل شایع این احساس دفع مکرر ادرار است. حالت دفع ناکامل ادرار در بسیاری از بیماریهای عصبی ناشی از ضایعات نخاعی نیز رخ می‌دهد و لازم به ذکر است که در این بیماریها گاهی لزوم انجام سونداژ دائمی برای فرد و یا سونداژ موقت وجود دارد و با آموزش فرد این کار به راحتی امکان‌پذیر و گاهی تنها روش درمانی در این افراد است.

 
دکتر حمید رنجبری - جراح و ارولوژیست
مرجع : زندگی آنلاین
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
سخت است حرفت را نفهمند سخت تر این است که حرفت را اشتباهی بفهمند حالا میفهمم که خدا چه زجری میکشد وقتی این همه آدم حرفش را که نفهمیده اند هیچ اشتباهی هم فهمیده اند. دکترعلی شریعتی