جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۲۹ شهريور ۱۳۹۹ / ۲۱:۰۴
کد مطلب: 51362
۰

هشدار درباره تاثیرات مخرب کرونا بر مغز

هشدار درباره تاثیرات مخرب کرونا بر مغز
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، پژوهشگران دانشگاه کالج لندن اعلام کردند سکته مغزی و آنسفالیت می‌تواند از پیامد‌های ابتلا به ویروس کرونا باشد. پژوهشگران دانشگاه فدرال ریو دو ژانیرو نیز اعلام کرده اند بیش از نیمی از بیماران حاد مبتلا به «کووید-۱۹» ممکن است که دچار تشدید علائم عصبی شوند.

براساس مطالعات پژوهشگران دانشگاه لیورپول، دانشگاه کالج لندن و دانشگاه فدرال ریو دو ژانیرو که در مجله علمی «نیچر» منتشر شده است، ویروس کرونا می‌تواند برخی پیامد‌های شدید برای مغز داشته باشد.

براساس نتایج به دست آمده، سیستم عروق مغزی ۶۲ درصد بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» که دچار تشدید‌های عصبی و روانی شده بودند، آسیب دیده است. به علاوه ۳۱ درصد بیماران نیز دچار گیجی و بیهوشی طولانی مدت شده بودند.

به گفته پژوهشگران دانشگاه کالج لندن، سکته مغزی و آنسفالیت یا التهاب بافت‌های مغز از جمله رایج‌ترین پیامد‌های ابتلا به ویروس کرونا است. آنسفالیت ممکن است به نوعی شدیدتر یعنی آنسفالومیلیت منتشر حاد تبدیل شود که در آن بافت مغز و نخاع دچار التهاب می‌شود و سلول‌های عصبی پوشش خود را از دست می‌دهند و موجب بروز نشانه‌هایی مشابه اسکلروز چندگانه (ام اس) می‌شود. با این حال برخی از این بیماران حاد، نشانه‌های تنفسی ضعیفی داشتند و بیماری اصلی آن‌ها آسیب مغزی بود. همچنین نشانه‌های عصبی می‌تواند در گروه‌های سنی مختلف بروز کند.

یک متخصص مغز و اعصاب دانشگاه لیورپول گفت: «ما گروهی از افراد نسبتا جوان بدون عوامل معمول خطر را داشتیم که دچار سکته مغزی شدند و همچنین بیمارانی که دچار تغییرات روحی شدید شدند بی آنکه توضیحی برای آن باشد.»

همکار وی در دانشگاه فدرال ریو دو ژانیرو نیز گفت بیش از نیمی از بیماران حاد کرونایی ممکن است دچار تشدید علائم عصبی شوند. اما تعیین درجه نشانه‌های عصبی در بیمارانی که دچار نوع خفیف «کووید-۱۹» شده اند یا علائمی ندارند، به علت اطلاعات کم، بسیار دشوار است.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
طوری زندگی كن كه اسمت با جسمت زیر خاك نرود