سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ - 19 Mar 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۴ مهر ۱۳۹۹ / ۰۹:۴۳
کد مطلب: 51387
۲

گامی برای تغییر تیپ شخصیت مجرمان به افراد مفید با القای خاطرات جعلی!

گامی برای تغییر تیپ شخصیت مجرمان به افراد مفید با القای خاطرات جعلی!
امیرعلی صادقی، با بیان اینکه این تحقیقات از چند سال قبل در آمریکا آغاز شده است، یادآور شد: از این رو این تحقیقات برای اولین بار در دنیا نیست و محققان از دستاوردهای چنین تحقیقاتی در حوزه‌های پزشکی و روانشناسی استفاده می‌کنند.

وی با اشاره به جزئیات اجرای این تحقیقات، اظهار کرد: بخشی از مغز به نام "تالاموس" است که تقویت حواس پنجگانه به غیر از حس شنوایی را بر عهده دارد.

صادقی افزود: در این تحقیقات ۵ داوطلب که به تایید روانشناسان دارای حافظه تصویری و افرادی احساساتی هستند، انتخاب شدند و از آنها درخواست شد که وارد اتاقی شوند، ولی قبل از آن از خانواده‌های آنها درخواست می‌شود که ۳ تا از خاطرات بچگی که فرد به یاد داشته باشد را برای ما بازگو کنند.

مجری طرح، اضافه کرد: زمانی که فرد وارد اتاق می‌شود، در مقابل وی به صورت غیر واقعی با خانواده‌های آنها تماس می‌گیریم و اظهار می‌کنیم که با خانواده آنها در حال مکالمه هستیم. در این مکالمه غیر واقعی درباره دو خاطره واقعی فرد صحبت می‌شود و خاطره سومی یک خاطره ساختگی از سوی ما است که درباره آن صحبت خواهد شد.

صادقی خاطر نشان کرد: پس از پایان مکالمه تلفنی غیر واقعی از فرد می‌خواهیم که درباره دو خاطره واقعی موارد بیشتری را برای ما بازگو کند، ضمن آنکه از وی خواسته می‌شود که درباره خاطره غیر واقعی سوم نیز موارد بیشتری را به یاد بیاورد و به ما بگوید.

این محقق با بیان اینکه آزمون شوندگان درباره خاطر سوم که غیر واقعی بود، مواردی را به یاد می‎آوردند و برای ما بازگو می‌‎کردند، اظهار کرد: در این بازگویی، فرد آزمون شونده تلفیقی از واقعیت و توهم را برای ما بازگو کرد.

وی دلیل این امر را عملکرد بخش تالاموس مغز دانست و توضیح داد: در چنین شرایطی که به فرد خاطره غیر واقعی ارائه می‌شود، تالاموس وهم و خیال را با واقعیت ترکیب می‌کند و خاطره جدیدی را به حافظه اضافه می‌کند.
به گفته صادقی، نمونه این واکنش انسان را در زمان آشنایی تا طلاق یک زوج دانست که در روزهای جدایی، از آنجایی که احساسات بد با فرد همراه می‌شود، خاطرات روزهای خوب به خاطرات بد تغییر می‎یابد.

مجری طرح با اشاره به کاربرد دستاوردهای این مطالعات، توضیح داد: این مطالعات پایه تحقیقاتی است که می‌توان به حافظه فرد دسترسی پیدا و بیماری آلزایمر را درمان کرد، ضمن آنکه از طریق این روش می‌توان خاطرات و تجربیات بد افراد از قبیل مشاهده صحنه قتل، تجاوز و جنایت را از ذهن فرد پاک کرد.

صادقی، تغییر تیپ شخصیت افراد مجرم برای تبدیل کردن آن‌ها به فرد مفید برای جامعه را از دیگر کاربردهای این روش دانست. 
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
متوجه رابطه شوهرم با خواهرم شدم. چه کار کنم؟
بیمارستان روانپزشکی امین آباد تهران
سه گام مهم برای تقویت تاب آوری کودکان
زندگی آنقدر ابدی نیست که هر روز بتوان مهربان بودن را به فردا موکول کرد